Af en toe zie ik een post op social media voorbij komen, waarbij vrouwen zich hardop afvragen waarom sommige posts zo ‘gemaakt’ zijn. Eén van de zaken waar deze dames zich over kunnen opwinden, is een foto van een strak opgeruimd huis. Want als moeder is het toch hoogst onhaalbaar om het huis zo netjes te hebben en zéker geen weergave van de realiteit?

Mijn opruimerigheid

Nou dames, ik heb nieuws: 9 van de 10 keer ziet mijn huis er zo opgeruimd uit. Ik heb namelijk een bloedhekel aan chaos en troep. Ik gedij het beste bij orde, structuur en een opgeruimde omgeving. Dat brengt mij rust en dat vind ik heerlijk. Ik probeer wel eens om de boel de boel te laten, maar ik kán dat gewoon niet. Ik houd het niet vol om troepjes te laten rondslingeren en ga toch weer even opruimen. Ons huis is er zelfs op ingericht: veel kastruimte zodat er niet teveel frutsels in beeld zijn. Ik doe ’n duimpje omhoog ;)

Hoewel een opgeruimd huis rust brengt, is de weg daarnaartoe alles behalve rustig. Ik ben van het motto ‘meteen opruimen‘. Dus als ik heb ontbeten, ruim ik meteen mijn gebruikte bord en glas in de vaatwasser, want daar moet het uiteindelijk toch heen. Ik erger me wel eens als mijn geliefde zijn ontbijtspullen op het aanrecht parkeert en ‘het straks wel opruimt‘. Hij is dan ook het exacte tegenovergestelde van mij: een sloddervos. Maar opposites attract, toch?

sun shining through the window with sun blind picjumbo com

Ik doe het mezelf aan

Je moet niet denken dat ik de godganse dag met plumeau en kruimeldief door het huis schuifel, want na een dagje werken heb ik echt geen zin meer om te stofzuigen of tegeltjes te poetsen. Maar een was in de machine proppen of troepjes opruimen, kan ik dan niet laten. Met als gevolg dat ik om een uur of 9 eindelijk op de bank plof, om een uur later mijn bedje in te duiken. Tja, opruimen is een keuze hè? Ik weet dat ik het mezelf aandoe, maar ik geniet ervan als alles zo netjes is. Dus als je in het vervolg een opgeruimd-huis-foto op mijn social media ziet verschijnen: dat is niet speciaal voor de foto. Al merk ik dat het loslaten steeds beter gaat, want ik ga natuurlijk niet vier keer per dag het speelgoed van de vloer opruimen.

Wil je reageren op mijn opruimwoede? Herkenbaar of juist helemaal niet? Ik lees graag je reactie terug in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

 

bron: afbeelding