Misschien heb je ‘m weleens gezien: een prachtige, dure prullenbak met behoorlijk prijskaartje… Ik zocht een vergelijkbare variant en vond ‘m: deze Action prullenbak lijkt op de dure variant! In deze blog laat ik onze nieuwe prullenbak uitgebreid zien, kijk maar mee!

Na 8 jaar trouwe dienst…

Voordat we gingen samenwonen, hebben we zo’n anderhalf jaar flink verbouwd. Genoeg tijd dus om alle spulletjes voor onze uitzet te verzamelen! Destijds scoorde ik een prullenbak van Simplehuman in de aanbieding bij de Formido. Ik weet nog dat die dingen superduur waren, maar ik hoefde er slechts €60 voor te betalen. Toen al een koopjesjager! Dag in, dag uit hebben we die prullenbak gebruikt, maar na 8 jaar trouwe dienst werd het tijd voor een nieuwe. Deze bleef maar geurtjes houden, er zat inmiddels roest in deksel en het was gewoon niet meer zo fris allemaal. Al een poosje zocht ik naar budgetproof opties. Ik spotte namelijk een prachtige, dure prullenbak. Stiekem die op pootjes, maar die past niet mooi in onze keuken. Daarna liet ik mijn oog vallen op de variant zonder pootjes, maar kreeg bijna een rolberoerte toen ik de prijs ervan zag. Meer dan €160 voor een prullenbak, dat gaat me iets te gek. Je kunt je voorstellen dat ik, toen ik afgelopen zondag in de welbekende webshop scrolde en daar de Action prullenbak zag, niet wist hoe snel ik ‘m moest bestellen. Gisteren kwam ie al binnen en ik laat deze dupe graag aan je zien!

Action prullenbak met drukdeksel - Mama's Meisje blog

Dure prullenbak lookalike

Al eerder spotte ik een prullenbak lookalike, namelijk bij Kwantum. Voor wie het model op pootjes ook zo leuk vindt: daar kun je nog steeds je slag slaan vanaf ongeveer €90, afhankelijk van het formaat. Is natuurlijk alsnog goedkoper dan de échte, maar ik vind negentig ekkies nog steeds een flinke uitgave voor een prullenbak. Het was ook geen optie voor bij ons in de keuken: door de breedte en de pootjes zou de prullenbak nergens echt mooi tot zijn recht komen. Op zoek naar een alternatief dus! Onze nieuwe Action prullenbak lijkt op een hele dure prullenbak van een bekend merk en ik bestelde ‘m voor €39,95 plus €5,99 verzendkosten, wat een totaal maakt van €45,94. De Action prullenbak met drukdeksel heeft de volgende eigenschappen:

  • inhoud: 60 liter
  • afmetingen: 42 x 28,5 x 62,5 cm
  • materiaal: staal, acryl, polypropyleen
  • gewicht: 5 kg
  • verkrijgbaar in zwart en zilver
  • check ‘m hier!

Action prullenbak dupe - Mama's Meisje blog

Action prullenbak dupe

Na levering pakte ik mijn nieuwe Action prullenbak meteen uit. De handige drukdeksel kun je makkelijk van de prullenbak halen. Aan de bovenzijde zit een soort plastic houder die op de prullenbak valt, hierin kun je de vuilniszak hangen. Aan beide kanten zitten twee gaten waardoor je de vuilniszak kunt straktrekken, zodat die niet uitpuilt over de rand als je de deksel erop legt. Ik heb er een Komo vuilniszak in van 60 liter, past perfect. Ik vind dat deze Action prullenbak lijkt op de dure merkvariant, maar dan €120 goedkoper! Kijk, dat zijn de koopjes waar deze budgetmama enthousiast van wordt. Jep, ik zit in dat stadium van mijn leven dat ik gelukkig word van een prullenbak… Heb er zelfs een TikTok en een reel op @twentshuisje van gemaakt! De TikTok is in een paar uurtjes al meer dan 15.000 keer bekeken, dus volgens mij worden meer mensen enthousiast van prullenbakken. Allemaal een online sprintje naar de Action webshop!

Had jij de Action prullenbak al gespot? Wordt jij ook blij van deze budgetproof dure prullenbak lookalike? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer