Inmiddels hebben de meeste mensen de vakantie er alweer op zitten, wij hebben ‘m nog tegoed! Vrijdag vertrekken we voor een weekje naar het Ibiza van het Noorden. Hoe verlopen de dagen ervoor? Loop ik als gestreste moederkloek door het huis of streep ik Zen alle checklists af?

Een week weg met een dreumes

Eerder schreef ik over het weekendje weg naar dezelfde bestemming in mei van dit jaar. Ik maakte een checklist: wat neem je allemaal mee voor je baby tijdens een weekendje weg? Inmiddels eet Suus gewoon met de pot mee, dat scheelt alweer heel veel om rekening mee te houden. Tijdens het boeken van het huisje hebben we een campingbedje, box en kinderstoel geregeld, dus van alle gemakken voorzien. Ook nemen we een buggy mee in plaats van de wandelwagen. Die neemt veel minder ruimte in beslag in de auto. Meestal heb ik wel een lijstje met ‘absoluut niet vergeten‘ items erop. Ervaring leert dat het moederbrein nog wel eens een steekje laat vallen :D

stil 336189

Wasjes draaien en strijken

Waar ik al wel rekening mee heb gehouden, is de hoeveelheid kleding die mee gaat. In Nederland kan het qua weer alle kanten op en hoewel de voorspellingen mooi zijn, weet je maar nooit. Dus stel ik outfits samen die onderling makkelijk te combineren zijn en bestaan uit ‘laagjes’. Op het vakantiepark is ook een wasserette aanwezig, daar heb ik wel rekening mee gehouden in de hoeveelheid kleding en hydrofiele doeken voor Suus. Scheelt toch weer ruimte! Een goede voorbereiding is alles ;)

michelle kim 242298

Bagage in een kleine auto

Het liefst neem ik mijn halve kledingkast mee. Ik houd namelijk nogal van ‘opties’ en vooral als het om kleding gaat. Maar onze gezinsauto is vrij compact (lees: klein!) en daarom moet ik slim inpakken en niet teveel zooi meenemen. Ik heb zo ongeveer bedacht hoe ik het ga doen en ik hoop dat vrijdagochtend blijkt dat het allemaal in de auto past. Waarschijnlijk wordt Suus compleet ingebouwd tussen allerlei tassen en koffers, maar als de deur dicht kan, zijn wij tevreden. Al met al heb ik heel veel zin in onze eerste echte vakantie als gezin en een beetje inpakstress houdt je scherp, toch? Gelukkig hebben ze op Texel ook winkels, dus mochten we iets vergeten zijn, dan is alles te koop! Relaxt hè?

Hoe ervaar jij de dagen voor de vakantie? Ben je druk-druk-druk met regelen of doe je alles op het laatste moment? Maak je gebruik van een checklist of pak je gewoon in? Ben je wel eens iets heel belangrijks vergeten op vakantie? Hoe heb je dit toen opgelost? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin

 

 

 

 

 

Bron: koffer, auto