Vorig jaar heb ik al eens een weekoverzicht gemaakt. Omdat het alweer een tijdje geleden was, heb ik afgelopen week mijn camera in de aanslag gehad om jullie weer eens een kijkje in mijn leven te geven. Wandelen, shoppen, huishouden en maak kennis met ons nieuwste gezinslid!

Zaterdag

We gingen vroeg uit bed, samen ontbijten en daarna ging ik met Suus in bad. Dat is altijd groot feest, ze past niet meer in het kleine badje en kan ook nog niet zo goed zitten. Dus dan maar samen in het grote bad! Het dametje spetterde natuurlijk alles nat en had veel plezier. Na het bad een fruithapje en vervolgens gingen we een uurtje wandelen. Het was heel mooi weer! ’s Avonds kregen we nog visite en we lagen om half 2 in bed.

IMG 1831

Zondag

Weer vroeg opstaan, dat kostte even moeite (ik ben echt niks meer gewend). Suus ging uit logeren! Ze ging een nachtje slapen bij onze vrienden, want wij hadden datenight. We waren afgelopen week 8 jaar samen en dat moest groots gevierd worden :P Dus hup, alle spullen in de auto en ons meisje wegbrengen. Toen we weer terug waren, ging ik bezig met de was en daarna de hele middag werken aan mijn blog. Rond kwart over vier reden we naar Enschede omdat we een vroege film wilden pakken. Ik had kaartjes besteld voor Jackie… dacht ik! Want bij de bioscoop bleek dat de film alleen in Rotterdam draait en ik dus helemaal verkeerd besteld heb. Omdat ik de kaartjes al betaald had, werd ons aangeboden een andere film uit te zoeken. Er draaide niets anders op een vroeg tijdstip, dus besloten we na het eten te gaan. Eerst maar weer even terug naar huis…

We gingen uit eten bij Ribhouse Texas, een steakhouse in de buurt. Ooooooh, ik heb lekker en véél gegeten! Tonnetje rond gingen we naar de bioscoop. We kijken naar Sleepless, een supergoede actiefilm met Jamie Foxx in de hoofdrol. De film was laat afgelopen dus uiteindelijk lagen we om half 1 in bed.

Maandag

Maandagochtend stond ik vroeg op, want ik ging eerst nog even op kraamvisite voordat ik Suus weer zou ophalen. Ik heb een superschattig vestje uit de Spruit collectie van Tuunte meegenomen als kadootje. Na deze visite reed ik door naar mijn vriendin om Suus op te halen. Die heeft zich natuurlijk van haar allerbeste kant laten zien (lees: kijk mij een vrolijke, beweeglijke baby zijn!) en met een paar rode wangen heb ik haar thuis meteen in bed gelegd. Ze sliep heel lang en daardoor kon ik mooi even wat huishoudelijke klusjes doen. Toen Suus uit bed kwam, was ze hangerig en huilerig. Ze hoefde niet veel warm eten dus ik checkte haar temperatuur en ze had koorts. Dus lekker vroeg naar bed, maar dat was ook geen succes. We aten trouwens snijbonenstamppot met vissticks. Aangezien ik het hele weekend laat in bed lag, sliep ze mooi tussen ons in: we hebben heerlijk geslapen.

Dinsdag

Ik stond vroeg op en bracht Suus naar de opvang. Ze was gelukkig weer vrolijk en koortsvrij. Daarna ben ik bezig geweest met de was, boven schoonmaken en daarna was het alweer tijd voor lunch. Mijn broertje belde me een paar dagen geleden en vroeg of ik plek heb voor zijn konijn. Hij heeft ‘m van ons kado gekregen voor zijn 16e verjaardag en hij heeft er te weinig tijd voor. Omdat wij er al rekening mee hadden gehouden dat Sjoerd/Kenny (uitleg volgt) onze kant op zou komen, hebben we al een buitenhokje op de kop getikt. Het hok moest alleen nog in elkaar worden gezet. Dat heb ik ’s middags even gedaan. ’s Avonds ben ik lekker vroeg mijn bed in gedoken.

IMG 1909

Woensdag

Erik heeft Suus uit bed gehaald en naar de opvang gebracht. Ik bleef tot half 8 liggen en heb ontbeten in mijn pyjama. Ik geniet er nog even van, want ik ga weer bijna aan het werk! Nadat ik me heb aangekleed, stort ik me op het in elkaar zetten van de kinderwagenbak. Ik heb de bekleding uitgewassen, want kleine meisjes worden groot en ze zit nu in de wandelwagen. Ook heb ik wat ideeën op de blog uitgewerkt en checkte ik mijn mailbox. Ik kan echt merken dat de blog flink is gegroeid, er komen steeds meer leuke mailtjes binnen! Houdt de blog dus goed in de gaten :D Erik had vergadering dus ik at alleen met Suus. Er stond spinazie op het menu en ze vond het niet zo lekker. Dan maar wat extra yoghurt. Daarna wassen, pyjama aan en naar bed! Ik heb lekker op de bank gehangen en ben vroeg naar bed gegaan.

Donderdag

Ik heb Suus naar de opvang  gebracht en thuis een was in de machine gegooid. De benedenverdieping gestofzuigd en daarna stap ik in de auto: op weg naar mijn zusje! Onderweg heb ik broodjes gehaald. We drinken thee, kletsen bij en lunchen samen. Na de lunch moest ik door naar de kapper. Mijn uitgroei begint nu serieuze vormen aan te nemen… Even wegwerken! Ook heb ik door de schoonheidsspecialiste mijn wenkbrauwen laten verven en harsen. Genoten van een kopje thee en een stapel tijdschriften terwijl mijn haar in de verf zat. Daarna shopte ik een tas vol kleren voor mezelf bij een leuke kledingwinkel en ook nog een setje voor Suus. Bij Action en Kruidvat vond ik leuke dingetjes voor Echte Post is Cool en wat andere items van mijn boodschappenlijstje. Daarna snel naar m’n ouders om ons nieuwe gezinslid op te halen! Het konijn van mijn broertje: hij heeft ‘m Sjoerd genoemd, maar wij vinden ‘m meer een Kenny. Dus hij heet de ene keer Sjoerd (of Shorty) en de andere keer Kenny… Volg je ‘m nog? Onderweg naar huis merkte ik dat het al flink stormde, dus ons nieuwste familielid bleef nog even binnen. Erik heeft Suus opgehaald en samen hebben we haar in bad gedaan. Ik heb een badring besteld die gister is binnengekomen: ze vond het geweldig! Daarna eten en naar bed! En ik dook achter mijn laptop om wat aan mijn blog te werken. Om kwart voor 11 (veel te laat) ging ik slapen.

IMG 1951 1

Vrijdag

Vroeg uit bed! Ik stond om kwart over 8 in de supermarkt, kon nog net omdat Erik later begon vandaag. Thuisgekomen heb ik snel alle boodschappen opgeruimd en daarna ben ik aan de slag gegaan met fruithapjes voor Suus. Die vries ik in, dus dan heb ik er weer een voorraadje van. Tussendoor mocht Suus proeven, ze vond het heerlijk! De hapjes gaan supergoed, gelukkig! Rond half 11 wandelden we een uurtje, we liepen even naar de Welkoop om zaagsel en voer voor Sjoerd/Kenny te halen. Terug in huis at Suus een broodkorst. Daarna de fles en toen lekker slapen. Drie dagen opvang achtereen zijn vermoeiend, want ik moest Suus om kwart over 4 wakker maken. Tussendoor heb ik een voorraad groentehapjes gemaakt. En heel even met een kop thee op de bank gezeten. Suus dronk de fles toen ze wakker was en daarna knuffeltijd met mama! Samen lachten we heel wat af. Na het eten de pyjama aan en lekker naar bed! Ik plofte op de bank, werkte aan de blog en ging vroeg slapen. Ik maakte me op voor een weekend carnaval!

Dit was een samenvatting van mijn week ;) Hoe vind je deze weekoverzichten? Wil je ze vaker terugzien op Mama’s Meisje? Ik ben heel benieuwd naar je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!