Al een tijdje ben ik nieuwsgierig naar andere merken luiers. Ik zie van alles voorbij komen en vraag me af: is het gras groener aan de overkant? We testten de luiers van Bumblies, Toujours, Kruidvat en Etos en vandaag vertel ik in Mama’s Meisje luiertest deel 1 welke luiers volgens ons goed scoorden en welke eigenlijk niet! Lees je mee?

Luiertest deel 1: ‘150 ml water test’

Voor het eerste deel van deze luiertest heb ik 4 verschillende merken luiers gebruikt. Ik zal even kort uitleggen wat we hebben gedaan. Om de absorptie en de snelheid daarvan goed te vergelijken, heb ik de ‘150 ml water test‘ gedaan. Dit houdt in dat ik in iedere luier 150 ml lauwwarm water heb gegoten, om daarna de luier heen en weer te bewegen. Niet iedere plas is even groot en om een goede vergelijking te maken, is het wel zo eerlijk om dezelfde ‘porties‘ te vergelijken. Verder kon ik na deze test ook voelen hoe ‘nat‘ de luier bleef. Als laatst knipte ik de luier een stuk in, zodat te zien is hoe de structuur van binnen is. Daarin zie je per merk hele duidelijke verschillen. Suus heeft de verschillende merken een paar dagen en nachten gedragen. Steeds heb ik dan opgeschreven wat onze bevindingen per merk waren.

Nieuwsgierig naar meer merken luiers? In de nieuwste luiertest lees je welke luier het beste is uit 28 geteste luiermerken! In deel 2 testten we luiers van Zwitsal, DM, Huggies, Jumbo, Pampers, Action, Bambyo en Albert Heijn! Ook testten we luiers van LILLYDOO uit en het nieuwe uitgebreide babyassortiment van LIDL, inclusief luiers van Lupilu!

Welke merken luiers hebben we getest?

Voor de luiertest deel 1 dook ik allerlei verschillende winkels in en besloot de volgende vier merken te testen: luiers van Bumblies, Toujours (te koop bij Lidl), Kruidvat en Woezel en Pip van Etos. We hebben alle luiers getest in maat 4 (7 tot 18 kilo) en zoals gezegd zijn de luiers van ieder merk meerdere dagen en nachten gedragen. Tevens heb ik bij iedere luier de ‘150 ml test‘ uitgevoerd om een eerlijke vergelijking te kunnen maken.

Collage luiers luiertest test merk luiers welke luier is de beste toujours lidl bumblies kruidvat etos - Mama's Meisje blog

Luiers van Bumblies

collage Bumblies luiers luiertest luier huismerk budget prijs beste getest - Mama's Meisje blog

Bumblies is een huismerk luier dat onder andere te koop is bij Plus, Boni, COOP, Deen, Hoogvliet en Poeisz. Een pak Bumblies maat 4 bevat 40 luiers en kost €6,33 bij Plus. De luier is vooral erg wit met een zebra en paarse vlakjes erop. Een beetje saai om te zien.  De pasvorm valt me tegen. De luier lijkt heel hoog, maar als ik ‘m bij Suus omdoe, blijkt de voorkant te kort, dus de houvast wordt er minder van. De luier is superdun, de dunste van de vier merken. Als ik de 150 ml test doe, valt me op dat het vocht op één plek blijft, het verdeeld amper over het oppervlak.
De luier blijft vochtig voelen, ook wanneer het vocht allang is ingetrokken en zelfs na 10 minuten. De luier is nu heel dik op één plek. Suus heeft de Bumblies maar een paar keer aangehad. Doordat de luier zo vochtig blijft, kreeg ze last van roodheid op de huid na de nacht. Ook kwam er een soort prop, omdat het vocht niet zo mooi verdeelde. Doordat de pasvorm niet mooi aansluit, zakt de luier iets af, waardoor je nog meer zo’n prop tussen de beentjes ziet bij het verschonen. Je kreeg er kiertjes van, door het afzakken sluit de luier niet meer goed aan, dus met een poepbroek zat alles eronder.  Wij waren er dus niet zo tevreden over.

Toujours luiers (Lidl)

Luiertest Toujours luiers Lidl luier budget prijs goedkoop getest beste test - Mama's Meisje blog

Toujours is het huismerk luiers van de Lidl. Een pak Toujours maat 4 bevat 50 luiers en kost €7,19. De pasvorm van deze luier is prima! Als ik de 150 ml test doe, duurt het even voordat al het vocht is opgenomen. De luier blijft daarna ook vochtig, maar niet zo erg als de Bumblies. Suus heeft deze luier vaker aangehad en ik kwam tot de conclusie dat deze geschikt is voor overdag. De nacht is minder, want dan loopt de luier helemaal vol en was te zien dat het vocht zich niet goed over de oppervlakte verdeeld. Dus zat er een hele ‘klont’ tussen haar beentjes en was de luier ook iets vochtig aan de buitenkant op die plek. Maar als je overdag regelmatig verschoont, dan kan het prima.

Kruidvat luiers

Kruidvat luiertest luiers getest luier test prijs budget goedkoop prijs per luier - Mama's Meisje blog

De luiers van Kruidvat worden volgens mij door enorm veel moeders voor hun kroost gekocht. Een pak Kruidvat luiers maat 4 bevat 34 luiers en kost €6,99. De pasvorm van deze luiers is perfect! Als ik de 150 ml test doe, wordt het vocht snel opgenomen en de luier voelt minder vochtig aan. Na ongeveer 5 minuten voelt deze luier het droogst aan van alle luiers. Deze luier heeft onze voorkeur, want zowel overdag als ’s nachts lekt Suus niet door en het vocht wordt mooi verdeeld over het oppervlak, dus krijgt ze ook niet van die rare proppen tussen de benen. Wij zijn om, we blijven de Kruidvat luiers gebruiken!

Woezel en Pip luiers van Etos

Luiertest Etos Woezel en Pip luiers luier getest test huismerk welke luier beste - Mama's Meisje blog

De luiers van Etos zijn eind vorig jaar vernieuwd en in een compleet nieuw jasje gestoken: Woezel en Pip! Dat vind ik wel een pluspuntje. Een pak Etos luiers maat 4 bevat 34 luiers en kost €6,99. Als ik de 150 ml test doe, wordt het snel opgenomen in de luier en ook goed verdeeld over het oppervlak. Deze luier is trouwens wel wat dikker, maar de luier van Kruidvat is het dikst. De pasvorm is ook prima. Dat belooft veel goeds! Toch valt deze luier me in gebruik wel tegen. Als Suus geplast heeft, is het helemaal niet goed over het oppervlak gedeeld en bevat de luier klonten. Na de nacht is het helemaal vreselijk. Ik heb alle luiers doorgeknipt en deze luier bevat veel bolletjes die vloeistof opnemen, maar weinig tussenlaagjes. Misschien dat het daarom een ‘eigen leven’ gaat lijden en samenklontert. We maken het pak wel op, maar deze luiers koop ik niet nog een keer.

Wat is de uitkomst van Mama’s Meisje luiertest deel 1?

Bij deze wil ik even benadrukken dat ons oordeel puur persoonlijk is. Zoveel mensen, zoveel wensen, dus bij ieder kindje kan een andere luier perfect zijn. En daarom ben ik ook heel benieuwd welk merk luiers jij voor je kindje koopt en hoe tevreden je daar over bent! Laat je dit weten in de comments? Het werd al duidelijk in de testresultaten, maar wij blijven bij Kruidvat hangen! Ik maak het pak van de Lidl en van de Etos natuurlijk wel op, maar die van Bumblies laat ik voor wat het is.

Klik hier voor deel 2 van de Mama’s Meisje Luiertest!

Wat vind je van deze luiertest deel 1? Ik vind het heel leuk om reacties te lezen, die kun je achterlaten in de comment of op Instagram, Facebook of Twitter! Je kunt me daar ook volgen, zo blijf je op de hoogte van nieuwe blogs en meer!

Liefs Karin