Aangezien wij dichtbij de grens wonen, halen we weleens goedkope luiers uit Duitsland. In deze blog vertel ik meer over onze ervaringen met deze DM Babylove luiers! Lees je mee?

Luiertest

Al binnen een paar maanden na de start van Mama’s Meisje publiceerde ik de eerste Luiertest. Daarna volgden er nog velen en stond de markt ook niet stil: er zijn de afgelopen jaren een heleboel luiermerken aangepast, verdwenen en nieuw gelanceerd. Ondertussen raakte ik allesbehalve verveeld, want ik vind het superleuk om nieuwe merkjes te testen. Nieuwe luiers belandden dan ook altijd snel in mijn winkelmandje! De DM Babylove luiers hebben we in het verleden al meermaals gebruikt. We rijden er niet speciaal voor naar Duitsland, maar als we eens in de buurt zijn, slaan we ze altijd in. Deze goedkope luiers uit Duitsland zijn wat mij betreft namelijk dé aanrader voor als je ook weleens in Duitsland shopt en een kindje in de luiers hebt. Naast de reguliere variant is er nu ook een ecologische luier van DM Babylove en ook die testten we uitgebreid. Omdat ik meer te vertellen had over deze luiers dan in de nieuwste Luiertest paste, besloot ik er een aparte blog over te schrijven. Benieuwd naar de DM Babylove luiers review? Lees maar mee!

ecologische luiers ervaring getest oordeel budgetvriendelijk betaalbaar - Mama's Meisje blog

DM Luiers

Toen ik in 2015 naar Twente verhuisde, ging er een wereld voor mij open. Op mijn toenmalige werk ontvingen we weleens folders van Duitse winkels. Dat was dus láng voordat ik de zondagse foldertips op mijn Instagram Stories deelde en toen werd mijn aandacht al getrokken, haha. Ik hoorde dat er bij de Duitse drogisterijen vaak lagere prijzen werden gerekend dan in Nederland. Op dat moment hadden wij nog geen kinderen, maar toen dat een jaar later wél zo was en Erik een keer voor het werk in de buurt van een DM moest zijn, vroeg ik of hij misschien een pak luiers mee wilde nemen. Hij kocht toen een voordeelbox met DM Luiers voor omgerekend €0,13 per stuk en dat was echt een koopje. De luiers bevielen ons ook nog heel goed dus als hij weer eens in de buurt was, nam hij zo’n box mee. Inmiddels is het assortiment van DM Babylove luiers uitgebreid en veranderd: er is niet alleen een reguliere variant van deze luiers, er zijn ook ecologische luiers, zwemluiers en luierbroekjes verkrijgbaar.

DM Babylove luiers review - Mama's Meisje blog

DM Babylove luiers getest - Mama's Meisje blog

Premium luiers van DM

Sinds onze eerste kennismaking met DM Babylove luiers zijn ze flink veranderd. Inmiddels hebben de Premium luiers van DM 3 absorberende banen, is het design veranderd én hebben ze een elastische band in de rug. Deze luiers zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

 • XS newborn (tot 3 kg) – 24 stuks – €2,85 (= €0,12 per luier)
 • 1 newborn (2-5 kg) – 28 stuks – €2,45 (= €0,09 per luier)
 • 2 mini (3-6 kg) – 42 stuks – €4,25 (= €0,10 per luier)
 • 3 midi (4-9 kg) – 46 stuks – €4,95 (= €0,11 per luier)
 • 4 maxi (8-14 kg) – 42 stuks – €4,95 (= €0,12 per luier)
 • 4+ maxiplus (9-15 kg) – 38 stuks – €4,95 (= €0,13 per luier)
 • 5 junior (10-16 kg) – 36 stuks – €4,95 (= €0,14 per luier)
 • 5+ juniorplus (11-18 kg) – 34 stuks – €4,95 (= €0,15 per luier)
 • 6 XXL (15-20 kg) – 32 stuks – €4,95 (= €0,16 per luier)
 • 6+ XXLplus (16+ kg) – 120 stuks – €19,75 (= €0,16 per luier)

Er zijn van alle maten ook diverse voordeelverpakkingen te koop, maar dat is teveel om in dit overzicht mee te nemen. Iedere maat is voorzien van een andere illustratie. Ik testte de Premium luiers van DM in maat 4+ op twee manieren: door een watertest uit te voeren én door ‘m mijn kindje minimaal één week dag en nacht om te doen. Over de uitkomst van onze test kan ik kort maar krachtig over zijn. Deze luier is perfect! De prijs-kwaliteitverhouding is méér dan top. De luier voelt soepel, is erg dun en door de elastische band en sluitstrips is de pasvorm perfect. De luier houdt het dag en nacht droog, is zacht voor de huid én budgetvriendelijk.

DM Babylove Nature ecologische luier review beoordeling ervaring - Mama's Meisje

DM Babylove Nature luiers getest - Mama's Meisje blog

Ecologische luier van DM (Babylove Nature luiers)

Tijdens de Luiertest maakte ik voor het eerst kennis met de DM Babylove Nature luiers. Ik was erg benieuwd of deze ecologische luier net zo goed zou presteren als de Premium variant waar ik fan van ben. Deze luiers zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

 • 2 mini (3-6 kg) – 28 stuks – €4,55 (= €0,16 per luier)
 • 3 midi (4-9 kg) – 36 stuks – €5,65 (= €0,16 per luier)
 • 4 maxi (7-18 kg) – 34 stuks – €5,95 (= €0,18 per luier)
 • 5 junior (12-25 kg) – 30 stuks – €5,95 (= €0,20 per luier)
 • 6 XXL (16-30 kg) – 27 stuks – €5,95 (= €0,22 per luier)

Het verschil met de Premium variant is op een aantal punten merkbaar. Zo heeft de DM Babylove Nature luier één absorberend vlak en voelt het materiaal meer papierachtig aan. Qua pasvorm sluit deze luier echter ook perfect aan dankzij de elastische en brede plakstrips. De watertest verloopt iets minder snel dan bij de Premium variant, maar naderhand voelt de luier ook vrij drog. Ondanks dat het om een ecologische luier gaat, is deze erg budgetvriendelijk en hebben we geen lekkage gehad tijdens het gebruik.

Ons eindoordeel

Heb je weleens getwijfeld om goedkope luiers uit Duitsland te gaan shoppen? Ik zeg: doen! Indien je in de buurt komt of er, net als ik, woont, is het zéker de moeite waard om één van deze varianten van de DM Babylove luiers in te slaan. Voor de prijs hoef je het niet te laten en de kwaliteit is echt geweldig! Ik vind zowel de Premium als de Nature variant beide aanraders en heb er alleen maar goede ervaringen mee. De pasvorm is top, de luiers lekken niet door en de prijs is erg budgetvriendelijk. En er zijn nog veel meer babyproducten van het huismerk Babylove bij DM verkrijgbaar zoals lotiondoekjes, huidverzorgingsproducten, accessoires, babysnacks en hapjes. Shoppen maar!

Haal jij weleens goedkope luiers uit Duitsland? En heb je deze DM luiers al eens geprobeerd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1