Reis geboekt, koffers ingepakt: vacay ready! Maar waar blijft de kat? Katten en op vakantie gaan: in deze blog deel ik tips! Lees je mee?

Katten en op vakantie gaan

Niets is zo fijn als het vooruitzicht om op vakantie te gaan. De voorpret begint al met het zoeken en boeken: waar gaan we heen en welke bestemming spreekt ons het meeste aan? Kiezen we voor een vakantie in eigen land, met de auto naar het buitenland of pakken we het vliegtuig naar een tropisch oord? Dat laatste hebben we in mijn jeugd een aantal keer gedaan: ik heb als kind immers op Curaçao gewoond. We gingen terug voor familiebezoek en hoewel ik nog klein was, vroeg ik me al op jonge leeftijd af: waar blijft de kat als we op vakantie gaan? Katten en op vakantie gaan is voor mijn gevoel toch anders dan met een hond. Nu ik zelf een gezin heb, boek ik namelijk niet alleen een vakantie, maar ook een verblijf in het plaatselijke pension voor de hond. Voor een kat zijn er verschillende opties, lees maar mee!

Katten en op vakantie gaan - Mama's Meisje blog

Kat verzorgen tijdens vakantie

Zo’n typisch verschil tussen hond en kat: voor mijn gevoel nemen mensen hun hond veel sneller mee op vakantie dan hun kat. Kan ik natuurlijk mis hebben, maar als je een accommodatie boekt, wordt er vooral aangegeven of een hond is toegestaan en worden andere dieren buiten beschouwing gelaten. Vaak staat ook in de parkregels te lezen dat andere dieren dan een hond niet worden toegelaten, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Laten we ervan uitgaan dat je van plan bent op vakantie te gaan zónder kat, dan is het de vraag wie het ‘kat verzorgen tijdens vakantie’ taakje op zich neemt. Je zou een dierenhotel kunnen overwegen, maar dat is een kostbare aangelegenheid. In het kader van ‘budget’ zou je eerst in je omgeving kunnen rondvragen. Misschien is er familie die de kat wil voeren of deze taak wil delen met lieve buren die een oogje in het zeil willen houden? Spreek bijvoorbeeld af dat iemand de kat ’s ochtends naar buiten laat en ’s avonds weer binnenlaat. Voor de tijd dat de kat binnen zit, is een zelfreinigende kattenbak een goede optie. Op die manier hoeft de kattenoppas geen vieze klusjes te doen en ontstaan er geen nare geurtjes tijdens je afwezigheid.

Dierenhotel of kattenoppas?

Laten we niet vergeten dat iedere kat anders is. Katten en op vakantie gaan kan dus betekenen dat je meteen een dierenhotel boekt omdat jouw kat het daar de vorige keer ongelooflijk fijn heeft gehad en goed met andere katten kan. En omdat je er niemand in je omgeving mee wilt belasten of geen andere mogelijkheid hebt. Maar er zijn ook katten die totaal niet met soortgenootjes kunnen opschieten, voor hen is thuisblijven fijner. Kan jouw kat goed alleen zijn en de weg naar huis terugvinden als hij buiten is? Dan is een lieve buurvrouw die de deur opent en een bakje voer en vers water neerzet, al snel voldoende wanneer jij een weekje relaxt aan de Spaanse costa. Maar is jouw kat er één die graag aandacht krijgt terwijl jij drie maanden gaat backpacken door Zuid-Amerika? Dan is een kattenoppas misschien een goede optie: iemand die gedurende jouw afwezigheid in je huis verblijft om tevens op de kat te passen. Zulke oproepjes zie ik steeds vaker voorbij komen, maar je moet iemand dan wel vertrouwen in je huis en met je kat. Als laatst is er misschien een adresje waar je kat tijdelijk kan logeren, al moet je dan goed afwegen of de kat goed aard in een andere omgeving en wat er gebeurt als de kat naar buiten gaat. Genoeg om over na te denken, maar gelukkig zijn er vele opties om als kattenbaasje te genieten van een fijne vakantie!

Katten en op vakantie gaan: hoe los jij dit op? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer // afbeelding