Het zit er weer op: achter ‘Zomervakantie 2022’ staat een vinkje en ik zwaaide mijn kroost vanochtend éxtra enthousiast uit. We gaan weer terug in het ritme, tijd voor een kletsblogje. Lees je mee?

Het zit er weer op!

Dat was ‘m dan: de zomervakantie van 2022. In de laatste week was het in huize Mama’s Meisje flink aftellen geblazen. Ik merkte dat we allemaal weer toe zijn aan ritme en regelmaat. Al kijk ik echt enorm fijn terug op deze vakantie, want hij verliep behoorlijk relaxt. Wát een geluk hadden we met het weer, dat was voor onze vakanties in eigen land een enorme luxe. De eerste week van de zomervakantie waren we thuis en kwamen we al enigszins tot rust: niet iedere dag een wekker hoeven zetten zorgde zelfs voor uitslapende kids. Genieten hoor, want normaal gesproken hebben wij hier vroege vogeltjes in huis. We maakten een perstripje naar Vakantiepark Sallandshoeve, waar we ons onderdompelden in de luxe van een glampingtent. Eenmaal thuis draaide de wasmachine non stop, want twee dagen later vertrokken we voor een weekje vakantie vieren bij familie in Friesland! We maakten iedere dag leuke uitjes en ook nu liet de zon zich iedere dag zien. Ik hield een gelddagboekje bij met onze uitgaven op vakantie: een blog die meer dan duizend keer werd gelezen!

Einde zomervakantie terug in het werk- en schoolritme! - Mama's Meisje blog

Terug in het ritme

Omdat onze vakanties al in de eerste twee weken van de zomervakantie gepland stonden, waren we daarna 4 weken thuis. Daar keek ik niet per se naar uit, maar ik besloot mijn eigen verwachtingen naar beneden toe bij te stellen. In eerdere vakanties kon ik best wel eens in een frustratie schieten als het niet lukte om bijvoorbeeld mijn huishouden een beetje in toom te houden of als werkdingen bleven liggen. Nu werkte ik vóór de vakantie al flink vooruit en heb ik heel veel ’s avonds gewerkt, als de kinderen in bed lagen. Niet het meest ideale moment als je flink inkakt na een dag je kids entertainen, maar het zorgde wel voor meer innerlijke rust. Ook is mijn huishouden momenteel niet om aan te gluren, maar het is kiezen of delen hè. Ik vond het heerlijk dat ik deze zomervakantie lekker de boel de boel heb kunnen laten, maar eerlijk is eerlijk: in de laatste week ontplofte het hier regelmatig. Zowel in huis als qua stimmung. We zijn allemaal weer toe aan ritme en de kinderen kijken er ontzettend naar uit om hun vriendinnetjes en vriendjes uit de klas weer te zien!

Terug in het ritme na de zomervakantie - Mama's Meisje blog

De boel rechttrekken

En dus zwaai ik mijn kroost vanochtend éxtra enthousiast uit. Bye kids, hello meer tijd voor mezelf! Want dat is er de laatste maanden enorm bij ingeschoten: waar het ritme en de regelmaat verdwijnt, streep ik mijn uurtjes selfcare als eerst weg. Dus nu Suus en Niene weer op school zitten, pakken Linn en ik onze wandel- en fietsrondjes weer op. Kan ik weer even wat meters maken voor mijn blog tijdens haar middagslaapjes en zorg ik er weer voor dat ik ’s avonds 9 van de 10 keer op de bank plof zónder laptop of werkdingen die niet afkwamen. Maar voordat het zover is, is het eerst hello huishouden in puin… Laten we het erop houden dat er wel wat achterstallige werkzaamheden liggen… Ik noem een badkamer die toe is aan een grondige poetsbeurt, een stapel te klein geworden kinderkleding die nodig op mijn ‘kastje’ account op Instagram gezet moet worden en de speelhoek die na 6 weken zomervakantie veranderd is in een puinberg. Daarbij hebben we deze week twee bruiloften, ben ik zelf jarig (ook al vier ik het niet) en vier ik het 6-jarig bestaan van Mama’s Meisje met een winweek op Instagram die ook de nodige voorbereiding vergt. Je leest het goed: voorlopig hoeven we ons niet te vervelen!

Ben jij ook weer toe aan het werk- en schoolritme? En hoe verliep de zomervakantie bij jou? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog