Als je het mij vraagt, is dit het mooiste pretpark van Nederland. Maar euhm, die ticketprijzen… Efteling korting scoren? Ik verzamelde de beste tips en aanbiedingen in deze blog!

Een magisch dagje uit

Ruim een jaar geleden besloot ik dat successen gevierd mogen worden en trakteerde ik mijn gezin op een dagje Efteling! In deze blog deelde ik uitgebreid onze Efteling ervaring met kleine kinderen. Hoewel de Efteling een magisch dagje uit is waar we ontzettend van hebben genoten, is het ook een uitje met een behoorlijk prijskaartje. Wij kozen ervoor om, voorafgaand aan het bezoeken van het pretpark, te overnachten bij het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel. In onze GuestHouse Hotel review lees je uitgebreid over onze ervaringen. Ik boekte er een 8-persoons FarmHouse Room i.c.m. Efteling tickets. Voor ons verblijf met 5 personen waarvan één gratis (Linn was op dat moment 2 jaar) betaalde ik €320,10 en dat was inclusief: 4 tickets voor de Efteling (Linn mocht gratis mee), 4 x ontbijt (Linn at gratis mee, voor Suus en Niene kreeg ik in totaal €8 korting), toeristenbelasting, een babybedje en de huur van een bolderkar. Teruggerekend naar 4 personen betaalde ik dus €80 per persoon, wat ik het geld meer dan waard vond. Maar eerlijk is eerlijk: een toegangskaartje voor de Efteling kost je tussen de €38 en €48 per persoon en dat is een flink! Efteling korting lijkt een zeldzaam fenomeen, maar ik deed mijn best om de beste tips en aanbiedingen in een handig overzicht te verzamelen.

Kruidvat Efteling korting

Op het moment van schrijven signaleerde ik heel toevallig een geweldige, jaarlijks terugkerende actie: de Kruidvat Efteling korting! Bij deze voordeeldrogist scoor je nu tickets voor de Winter Efteling met korting. Je kunt kiezen uit een Actieticket mét inbegrip van de kerstvakantie (van €48 per ticket nu voor €38 per ticket) of zónder kerstvakantie (van €42 per ticket nu voor €32 per ticket). Het ticket zonder kerstvakantie is geldig op één dag gelegen in de periode van 13 november 2023 t/m 22 december 2023 en van 8 januari 2024 t/m 24 maart 2024. Voor het ticket inclusief kerstvakantie geldt deze periode inclusief alle kerstvakantiedata. De vouchers zijn te koop t/m 10 december 2023 (je kunt ook parkeertickets meebestellen!) maar ik heb deze actie de voorgaande twee jaar in dezelfde periode gespot. Grote kans dat deze er ook volgend jaar weer zal zijn! Let op: het actieticket is alleen geldig in combinatie met een reservering voor de bezoekdag. Dit regel je op de website van de Efteling zelf! Ik zag dat er veel dagen met een ticketprijs van €38 op de website van de Efteling staan, dan pak je dus alsnog €6 extra korting per ticket als je via Kruidvat besteld in deze periode. En uit eigen ervaring kan ik zeggen: de Winter Efteling is écht een aanrader, zo leuk en mooi opgezet! Nog leuker: er zijn nu ook Efteling spelletjes en merchandise te koop bij Kruidvat, leuk ter voorbereiding aan een bezoek of als verrassing achteraf! Deed ik vorig jaar ook, aangezien we toevallig net in deze periode gingen. Scheelt toch weer als je het vergelijkt met de prijzen in de winkeltjes daar…

Kruidvat Efteling korting - Mama's Meisje blog

Korting sparen bij AH

Is het najaar niet de periode waarin je op zoek bent naar korting? Dan is het even geduld hebben tot in het nieuwe jaar, maar dan kun je naar alle waarschijnlijkheid weer korting sparen bij AH! Begin dit jaar, van medio februari tot begin maart om precies te zijn, konden bij AH weer zegeltjes gespaard worden voor Efteling korting! Bij iedere €5 aan boodschappen ontving je een AH-zegel en bij 4 zegels had je een volle spaarkaart. Met AH Premium spaarde je zelfs twee keer zo snel! Je kon sparen voor een flexibel ticket à €35,50 (i.p.v. €48) of voor een laagseizoen ticket à €29,50 (i.p.v. €42). Deze tickets waren eenmalig geldig van medio februari t/m medio november 2023 (tot aan de start van de Winter Efteling). Ze konden worden aangeschaft t/m medio juni, daarna verliep de actie. Tot nu toe is deze actie jaarlijks teruggekomen, dus grote kans dat je ook in 2024 weer kunt sparen voor korting op kaartjes voor de Efteling! En slim als uitje op een studiedag, want dan heb je het meeste voordeel én is het vaak rustiger in het park.

Verjaardagsactie

Ben je ingeschreven voor de nieuwsbrief van de Efteling? Dan krijg je rondom je verjaardag een mailtje met daarin een persoonlijke kortingscode. Daarmee ontvang je eenmalig €12 korting per ticket op de ticketprijs van €48 voor minimaal 2 en maximaal 6 tickets. Deze speciale verjaardagstickets zijn geldig in de maand dat je jarig bent, plus de eerste 15 dagen van de daaropvolgende maand. Ik ben bijvoorbeeld jarig op 4 september, dus in mijn geval zou de geldigheid zijn van 1 september t/m 15 oktober. Je moet als jarige aanwezig zijn tijdens het Efteling bezoek: er wordt om een identiteitsbewijs gevraagd bij de ticketcontrole. Bij gebruik van deze Efteling korting betaal je dus €36 per kaartje. Het is niet zoveel als bijvoorbeeld de Kruidvat Efteling korting, maar als je geen gebruik kunt maken van een andere lopende actie én iemand in het gezelschap is toevallig bijna of net jarig (geweest), dan is het toch weer leuk meegenomen! Meer informatie lees je hier.

Efteling korting de beste tips en aanbiedingen - Mama's Meisje blog

Efteling korting: nog meer tips en aanbiedingen

Hoewel Efteling één van de pretparken is waar maar mondjesmaat met korting wordt gestrooid, zijn er nog enkele Efteling kortingen die ik je niet wil onthouden:

  • De NS heeft regelmatig een dagje uit aanbieding in de Spoordeelwinkel waarbij je een Efteling entreeticket combineert met een dagretour met de trein + bus. Scheelt ook weer een parkeerticket kopen, dus dit kan een voordelige optie zijn.
  • Een maandje geleden kon je, als lid van de ANWB, speciale tickets kopen voor de ANWB Ledendagen die op 2 en 3 december 2023 in de Efteling plaatsvinden. Zijn natúúrlijk al uitverkocht én je moet dus lid zijn van de ANWB, maar dan kocht je ook tickets voor €24 per persoon inclusief parkeren. De beste Efteling korting tot nu toe, mits je dus een lidmaatschap hebt.
  • Essent heeft speciaal voor haar Thuisvoordeel leden speciale klantdagen. Voor de Efteling krijg je als Thuisvoordeel lid de kans om kaarten voor de helft van de prijs aan te schaffen, inclusief parkeerticket. Deze tickets zijn dus alleen geldig op de speciale klantdagen voor Essent.
  • Met Airmiles kun je flinke korting sparen op een ticket voor de Efteling! Afhankelijk van hoeveel Airmiles je inlevert, loopt je korting verder op. Zo krijg je bij inlevering van 3000 Airmiles al een ticket voor €18! Meer informatie vind je hier.
  • Heb je of ken je iemand met een Efteling abonnement? Het is mogelijk om dan vriendentickets aan te schaffen! Per abonnementhouder kun je tot en met 31 december 2023 maximaal 2 tickets voor € 24,- per ticket kopen. Je vrienden/familie kunnen tot en met 31 december 2023 het park bezoeken met deze tickets. Meer informatie vind je hier.
  • Woon je op redelijke afstand van de Efteling? Overweeg dan een abonnement! Ik kreeg daar vorig jaar, na ons bezoek gedeeld te hebben op blog en socials, ontzettend veel berichten over. Lezers die standaard geld voor de verjaardagen vragen zodat er weer een nieuw abonnement kan worden aangeschaft. Bij meer dan 5 bezoeken per jaar is een abonnement met jaarbetaling al voordeliger. Geen echte Efteling korting dus, maar wel een overweging als je groot fan bent en niet genoeg hebt aan één bezoekje!

Ben jij al eens bij de Efteling geweest? En ken je nog meer Efteling korting tips en aanbiedingen? Ik vul deze blog graag aan, dus lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog