Wij maakten een leuk uitje dat ook nog eens mega budgetproof was! Daar móést ik een blog over schrijven… Ik heb het over speeltuin en kinderboerderij Het Kukelnest! Lees maar mee.

Op pad met de kinderen

Op de eerste dag van dit jaar dat de temperaturen boven 20 graden uitkwamen, ging ik op pad met de kinderen. Wat een heerlijkheid dat we, na maandenlang veel regen en grijze wolken, eindelijk konden genieten van een zonnige lentedag! Door de wind voelde het trouwens wel wat frisser aan dan de beloofde 25 graden, maar in de zon en uit de wind was het puur genieten. In mijn zoektocht naar een budgetuitje voor de meiden kwam ik Het Kukelnest in het Overijsselse Goor tegen. Helemaal niet zo ver van onze woonplaats, maar we waren hier nog niet eerder geweest. Na ons bezoekje ben ik zo enthousiast, dat ik besloot om een blog te schrijven over deze speeltuin en kinderboerderij. Want dit is zeker een aanrader om te bezoeken als je in de buurt bent!

LEES OOK: DE LEUKSTE KINDERBOERDERIJEN PER PROVINCIE

Kinderdroomplek Het Kukelnest Goor - Mama's Meisje blog

Het Kukelnest: kinderboerderij én speeltuin!

Het Kukelnest is een zogenaamde ‘kinderdroomplek’: een kinderboerderij en speeltuin in één! Beide zijn kleinschalig, maar er is genoeg te doen voor de kinderen om zich een ochtend of een middag te vermaken. Wanneer we het terrein oplopen, spotten we de eerste dieren al: ezels en ganzen. Daarnaast vind je bij Het Kukelnest ook geiten, schapen, konijnen, cavia’s en kippen. Binnen zijn ook reptielen te bewonderen. Tijdens ons bezoek vertelde een medewerker dat er momenteel aan een soort knuffelhoek gebouwd wordt, zodat de kinderen de cavia’s en konijnen ook kunnen aaien. Wat dat betreft is Het Kukelnest volop in ontwikkeling, dat zie je ook aan de speeltuin. Naast een skelterbaan, een dans- en beweegboog en een airtrampoline, vind je hier ook een kabelbaan en sinds eind vorig jaar het nieuw geopende klimbos (een groot klimtoestel van hout). Maar er is meer: in het grote piratenschip kan naar hartenlust geklommen en geklauterd worden, iets wat onze meiden volop deden tijdens ons bezoek. En vergeet ook de schommels, Xspeed en de wipwap niet. Wat ik als ouder erg prettig vond, is dat je vanaf het terras goed zicht hebt op de speelplekken voor de allerkleinsten. Terwijl jij van je kopje koffie geniet, kun je je kleintje in de gaten houden terwijl hij of zij speelt in de zandbak, op de kleine glijbaan of op de wipkip.

betaalbaar budget uitje Overijssel - Mama's Meisje blog

Betaalbaar uitje

Een heleboel vermaak, daar zal wel een aardig prijskaartje aan zitten? Nou, dat valt dus enorm mee! Het Kukelnest is met recht een budget uitje te noemen, want vanaf 2 jaar betaal je €2 entree per persoon. Wij waren met z’n vieren dus in totaal €8 kwijt en dat heb ik op vergelijkbare kinderboerderijen en speelplekken nog niet meegemaakt. Het Kukelnest is niet alleen een hele leuke speelplek voor kinderen, maar biedt ook dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Daardoor heeft deze organisatie geen winstoogmerk. Tijdens ons uitje was het stralend weer en heb ik lekker op het terras gezeten. Zo bestelde ik een kop thee, drie bekers ranja en drie zakjes naturelchips en betaalde daar maar €6,80 voor. Dat is echt ontzettend betaalbaar. Samen met de gemoedelijke sfeer en de leuke activiteiten voor kinderen die Het Kukelnest aanbiedt, kon ik het niet laten om hier een blog aan te wijden. TIP: je kunt ook een kinderfeestje vieren bij Het Kukelnest.

LEES OOK: ALLE KABOUTERPADEN PER PROVINCIE

speeltuin voor peuters en kleuters - Mama's Meisje blog

Praktische informatie

Een dagje bij Het Kukelnest met kinderen op de planning? Hierbij wat praktische informatie & tips:

  • Adres: Voor de navigatie toets je Lintelerweg 2 te Goor in (niet 4). Je vind dan aan je linkerhand een parkeerplaats, van daaruit is het een paar meter lopen naar de ingang van Het Kukelnest.
  • Entree/prijzen: kinderen t/m 2 jaar: gratis – vanaf 3 jaar: €2 per persoon.
  • Parkeren is gratis.
  • Zelf meegebrachte etenswaren: niet toegestaan. Er is een kantine en terras aanwezig waar je voor vriendelijke prijsjes van alles kunt krijgen: van een kop koffie met iets lekkers erbij tot zakjes chips en van een patatje of poffertjes tot een tosti.
  • Kinderwagen/buggy: met de kinderwagen of buggy kun je bijna overal komen op Het Kukelnest.
  • Er is een verschoonruimte voor baby’s op de toiletten aanwezig.
  • Meer informatie vind je op de website van Het Kukelnest.

Ben jij al eens bij Het Kukelnest geweest? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog