Op zoek naar een kidsproof en overdekt uitje in Duitsland? Wij bezochten Erlebnispark Emsflower in Emsbüren en in deze blog vertel ik je meer over onze ervaring! Lees je mee?

Uitje in Duitsland

Toen ik bij de start van dit schooljaar de studiedagen in onze agenda noteerde, kwam ik erachter dat er begin december een studiedag gepland stond op een vrije dag van Erik en mij. Aangezien het weer nogal regenachtig is de laatste maanden, besloot ik op zoek te gaan naar een leuk overdekt uitje. Het stond al een poos op ons lijstje om eens naartoe te gaan: Erlebnispark Emsflower, een uitje in Duitsland. We besloten er tijdens die studiedag met z’n vijven naartoe te gaan en hadden daardoor bijna het rijk voor ons alleen! Voor ons op een ruim half uur rijden, dus prima te doen. Sowieso zijn uitjes op een studiedag in mijn ogen écht een aanrader en eerder weken we al uit naar Duitsland toen we Tierpark Nordhorn bezochten. Emsflower in Duitsland is een grote perk- en potplantenkweker, ook verbouwen zij groenten. Voor ons dus de eerste keer dat we hier naartoe gingen, maar ik had er al hele leuke verhalen over gehoord. De vergelijking met junglepark Pantropica werd meermaals gemaakt: dat moesten wij met eigen ogen zien!

Overdekt uitje in Duitsland - Mama's Meisje blog

Vlindertuin, junglepark en speeltuin Emsflower

Wat is er allemaal te zien en te doen bij Erlebnispark Emsflower? We beginnen met de speeltuin, Emsflower staat hier om bekend bij vele ouders in de grensregio. Niet zo vreemd, want de speeltuin is een tijdje geleden helemaal gerenoveerd en ziet er fantastisch uit. Ook is er een soort indoor klimtoestel. Dit uitje in Duitsland is erg veelzijdig, want naast die mooie speeltuin is er ook een soort junglepark en een vlindertuin. Tevens kun je via een loopbrug een kijkje achter de schermen nemen en zie je hoe het productieproces verloopt. Ook is er een grote showkas waar snijbloemen en groenten worden gekweekt, dit is super leerzaam om te zien voor kinderen. Genoeg te ontdekken dus!

speeltuin Emsflower review ervaring - Mama's Meisje blog

Erlebnispark Emsflower met kinderen

Hoewel het tijdens ons bezoek regenachtig weer was, bezochten wij Erlebnispark Emsflower tijdens een studiedag waardoor het er lekker rustig was. Hierdoor kregen onze kinderen uitgebreid de kans om te spelen in de speeltuin, die heel ruim is opgezet. De houten speeltoestellen staan op zand en zowel voor de kleintjes als de grotere kids zijn er klim- en klautertoestellen en een glijbaan. Daarnaast is er een indoor klimtoestel én een speelzone voor de allerkleinsten. Het terras ligt zo dat je altijd goed zicht hebt op de speelgedeeltes. Via een QR-code op de tafel bestelden wij drinken, dat aan tafel werd gebracht. Je kunt direct online betalen of ervoor kiezen om te betalen bij de bediening. Het restaurant en terras liggen ook aan een buitenspeeltuin en in de zomer kunnen de grote roldeuren open, zodat het binnen- en buitengedeelte met elkaar één grote speeltuin vormen. Natuurlijk waren de kids niet uit die geweldige speeltuin weg te slaan, maar we kregen ze toch zover om een kijkje te nemen in de showkas. Daar groeien o.a. tomaten, paprika’s, aubergines en allerlei kleuren gerbera’s. Een leerzaam tintje aan dit uitje in Duitsland! Na de showkas liepen we door naar de vlindertuin, wat niet iedereen van ons gezelschap even leuk vond, haha. Prachtige vlindersoorten fladderen rond in een mooie tuin en er zijn verschillende plekjes waar fruit en nectar liggen, waardoor je er nog één op de gevoelige plaat kunt vastleggen. Ook zwemmen er koi en vissen in de grote vijver (je kunt ze voeren als je 50 cent in de voerautomaat gooit!) en enkele eenden.

junglepark overdekt Emsburen - Mama's Meisje blog

Onze ervaring

Maar er is meer! Naast de mooie vlindertuin is er ook een Junglepark a.k.a. Tropentuin. Deze tuin is prachtig om doorheen te wandelen: je ziet allerlei verschillende bloemen-. bomen- en plantensoorten van over de hele wereld. Er zijn ook allerlei dieren te bewonderen: vissen in een aquariumwand, krokodillen, papegaaien en andere vogelsoorten, stokstaartjes en aapjes. En misschien spot je nog een dino onderweg! Vanuit het junglepark loop je ook over de loopbrug waarvandaan je een kijkje in het productieproces van de gigantische kwekerij krijgt. Wij hebben dit overgeslagen, want we waren aan tijd gebonden, maar het is zeker iets wat we de volgende keer willen meepikken. Naast de speeltuin zijn nog enkele reptielen, konijnen en insecten te bekijken. Al met al vond ik de vergelijking met Pantropica wel een hele treffende! Wij zijn zo’n drie uurtjes bij Erlebnispark Emsflower geweest, maar hadden nog wel veel langer kunnen blijven als we ’s middags geen andere afspraak hadden gehad. Een avontuurlijk uitje voor klein en groot: wij vinden het echt een aanrader!

Erlebnispark Emsflower ervaring review - Mama's Meisje blog

Praktische informatie

Een dagje Erlebnispark Emsflower met kinderen op de planning? Hierbij wat praktische informatie & tips:

  • Adres: Carl-von-Linné-Str. 1 in Emsbüren (Duitsland).
  • Entree/prijzen: kinderen t/m 2 jaar: gratis – kinderen 3 t/m 11 jaar: €6,50 – regulier: €11
  • Parkeren is gratis.
  • Zelf meegebrachte etenswaren: niet toegestaan. In het restaurant en op het terras bij de speeltuin zijn diverse dranken, snacks en gerechten te bestellen.
  • Wifi: er is wifi aanwezig voor bezoekers.
  • Kinderwagen/buggy: aangezien Erlebnispark Emsflower zeer rolstoelvriendelijk is, kun je ook overal komen met een kinderwagen/buggy.
  • Er is een verschoonruimte voor baby’s op de toiletten aanwezig.
  • Honden zijn van harte welkom mits aangelijnd. In de volière van de lorituin en de apenkooi zijn honden niet toegestaan. Er is een speciale route buiten deze verblijven om.
  • Meer informatie vind je op de website van Erlebnispark Emsflower.

Ben jij al eens bij Erlebnispark Emsflower geweest? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog