Wij gingen op pad in de voorjaarsvakantie: een dagje dierentuin in Duitsland! In deze Tierpark Nordhorn review lees je meer over onze ervaring. Ik verklap alvast dat dit een budgetproof uitje is!

Korting dagje dierentuin in Duitsland

Een dagje dierentuin is altijd een goed idee! Maar heb je die prijzen gezien?! Tja, je bent een budgetmama of je bent het niet, maar ik vind het behoorlijk in de papieren lopen als je naar de dierentuin wilt als gezin van vijf. In de voorjaarsvakantie wilden we graag weer eens op pad naar de dierentuin, want de kinderen vinden het altijd fantastisch. Het liefst een beetje in de buurt, want ver rijden combineren we liever met een nachtje of weekendje weg. Al zoekende op ‘korting dagje dierentuin’ vond ik wat opties, zoals met Jumbo Extra’s punten naar Wildlands of AquaZoo, maar het totaalbedrag zou dan alsnog tegen de €80 lopen. Via Tripper kwam ik kortingskaartjes voor een dierentuin in Duitsland tegen: Tierpark Nordhorn! Voor ons zo’n drie kwartier rijden én de eerste keer, want we zijn nog niet eerder in deze dierentuin geweest. Ik tikte voor ons vijven €33,60 af (Linn ging gratis mee), dat is toch een koopje? Check vooral mijn Instagrampost met nog meer dierentuin kortingstips voor als je zoekt naar korting op een dagje dierentuin in Nederland. In deze Tierpark Nordhorn review vertel ik je graag meer over ons bezoek en onze ervaring tijdens dit gezinsuitje!

dierenpark over de grens Twente - Mama's Meisje blog

Tierpark Nordhorn

Tierpark Nordhorn is een gemoedelijke, overzichtelijke dierentuin in Duitsland gelegen in – je raadt het al – Nordhorn. Je vindt er zo’n 100 verschillende diersoorten, maar verwacht geen giraffes, olifanten en leeuwen. Het zijn veelal kleinere diersoorten zoals kangoeroes, doodshoofdaapjes en stekelvarkens, maar ook diverse vogelsoorten, ezels en wolven. Bij de entree heb je de mogelijkheid om een bolderkar te huren (check de praktische informatie hieronder voor meer details) en je koopt er ook zakjes voer voor een aantal diersoorten. De verblijven zijn groen en door het glaswerk oogt alles heel open. Door sommige verblijven lopen zelfs wandelpaden, waardoor de interactie met dieren groter is. Het dierenpark wordt netjes onderhouden en overal zijn perkjes en beplanting aangelegd. Wij waren er aan het einde van de winter, maar ik kan me voorstellen dat het hier in het voorjaar en in de zomer prachtig opbloeit allemaal. Op diverse punten in het park is er horeca: zowel om af te halen als om plaats te nemen op een terras of binnen. Er zijn ook voldoende toiletten, wat fijn is als je met kleine kinderen op pad bent, maar enkele toiletten waren niet zo schoon. Kan een momentopname zijn, maar in het kader van een eerlijke Tierpark Nordhorn review meld ik het toch even.

Tierpark Nordhorn korting review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Speelplekken in de dierentuin

Qua speelplekken in deze dierentuin in Duitsland was ik positief verrast. Zo liepen wij tijdens ons dagje Tierpark Nordhorn als eerst tegen een leuke zandspeelplek aan waar een soort bakkerij/winkeltje stond. De kinderen waren hier niet weg te slaan, want ze konden bijvoorbeeld zand in een emmer scheppen, dit met een kabelbaan naar een soort loket vervoeren en daar vervolgens aan de slag met het vullen van allerlei ‘bakvormen’. Ontzettend origineel en we moesten ze er na een half uur aan herinneren dat er nog meer dieren te zien waren: ze gingen helemaal op in hun spel. Verspreid over het dierenpark staan bij de verschillende dierenverblijven allerlei interactieve informatieborden in zowel Duits als Nederlands. Hier zitten ook leuke borden in spelvorm bij, waar vooral Suus heel enthousiast van werd. Borden die je moet draaien om ze in de juiste volgorde te zetten, borden met een holte erin om te voelen (zoals het schild van een schildpad) en dat soort dingen: heel leuk! Aan het einde van ons bezoek ploften we op het terras bij een grote buitenspeeltuin. Hier zijn enorm veel toestellen te vinden, óók voor de kleintjes, en kan naar hartenlust gespeeld worden terwijl the parents een kopje koffie kunnen drinken. En zie ze daarna maar weer eens mee te krijgen!

speelplekken speeltuin tierpark nordhorn - Mama's Meisje blog

Glutenvrij eten bij Tierpark Nordhorn

Als moeder van een dochter met coeliakie heb ik sinds de diagnose een extra taak: uitzoeken waar er lekker en betrouwbaar glutenvrij gegeten kan worden tijdens onze dagjes weg en vakanties. Hoe zit het met glutenvrij eten bij Tierpark Nordhorn? Na wat research in een handige Facebookpagina voor ouders van kinderen met coeliakie concludeerde ik dat er weinig bekend over was en elders op internet kon ik ook niets vinden. Daarom, en omdat we voor een budgetproof uitje gingen, hebben we deze keer zelf broodjes, snacks en drinken meegenomen. Er werd wel meermaals een pizzeria in Nordhorn getipt die glutenvrij goed schijnt te zijn: La Nuova Gondola. Ik heb hier zelf echter geen ervaring mee.

Tierpark Nordhorn: onze ervaring

Hoewel we nogal grieperig begonnen aan ons dagje dierentuin in Duitsland, zijn we zéker van plan om nog eens terug te komen in fittere toestand. We hadden dus al kaartjes en wilden daarom, ondanks de ziekenboeg, toch eventjes gaan. Uiteindelijk zijn we zo’n drieënhalf uur in Tierpark Nordhorn geweest. Het was in de week van de voorjaarsvakantie en op dat moment was er geen schoolvakantie in Duitsland, dus het was er helemaal niet druk. De grote van het park is wat ons betreft perfect voor onze kinderen van 6, 4 en 2 jaar. De afwisseling tussen dieren bekijken (en sommige ook voeren/aaien), de spelletjes en borden op de route en de leuke speelplekken hebben ons positief verrast. Tel daarbij op dat de entreeprijs voor Nederlandse begrippen echt budgetproof is (zelfs zónder kortingskaartjes) en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagd dagje uit. Wat ons betreft een aanrader, dus als je eens in de buurt bent: tip!

betaalbare uitjes over de grens kortingstips Tierpark Nordhorn - Mama's Meisje blog

Praktische informatie

Heb je na het lezen van mijn Tierpark Nordhorn review ook een dagje dierentuin in Duitsland op de planning? Hierbij wat praktische informatie & tips:

  • Adres: Heseper Weg 110 in Nordhorn (Duitsland).
  • Entree/prijzen: volwassenen €13,90 – kinderen 4 t/m 16 jaar €9,90 – kinderen t/m 3 jaar gratis.
  • Parkeren: gratis.
  • Zelf meegebrachte etenswaren zijn toegestaan, er zijn diverse bankjes en picknickplekken verspreid over het park.
  • Wifi: er is wifi aanwezig voor gasten.
  • Kinderwagen/buggy: het park is goed toegankelijk met een kinderwagen/buggy. Sommige paden lopen door de verblijven en zijn afgesloten met een hekje, maar deze zijn breed genoeg om te betreden. Geen kinderwagen of buggy meegenomen? Huur een bolderkar bij de entree! Dit kan voor €3,50 per dag, je betaalt wel €20 borg maar die ontvang je na inlevering van de bolderkar weer retour.
  • Damestoiletten zijn uitgerust met een baby verschoonplek.
  • Meer informatie over Tierpark Nordhorn vind je hier.

Ben jij al eens bij Tierpark Nordhorn of bij een andere dierentuin in Duitsland geweest? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog