Vorige week gingen we een dagje naar de dierentuin en wel naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen! Wauw, we hebben onze ogen uitgekeken en vandaag laat ik jullie meegenieten door middel van een uitgebreid fotoverslag! Kijk je mee?

Naar de dierentuin met baby en peuter

Laatst was ik bij mijn ouders toen ik vertelde dat we binnenkort een dagje naar de dierentuin wilden. Heel toevallig hadden ze net vier toegangskaarten gewonnen voor een dagje uit naar keuze en van hen kregen we twee kaarten, dus de entree was gratis! We kozen voor Wildlands Adventure Zoo, omdat we hier veel goede verhalen over hoorden en omdat we vorig jaar al naar Burgers’ Zoo zijn geweest. Wildlands ligt in Emmen, wat op een uurtje rijden vanaf onze woonplaats is. Een prima afstand, geen wereldreis, al leek dat wel zo als je onze volgepakte (compacte) auto zag… Een dagje naar de dierentuin met een baby en een peuter is wel aanpoten, maar tussen alle bedrijvigheid door hebben we echt genoten van al het moois en het samenzijn als gezin. Niene moest regelmatig de fles, beide kindjes moesten verschoond worden en het was warm weer dus we hielden vrij veel pauzes om goed te blijven drinken. Toch hadden we meer dan genoeg tijd om alles rustig te bekijken en hadden we zelfs een beetje vakantiegevoel toen we door deze dierentuin liepen! Ik zal jullie laten zien en vertellen waarom wij Wildlands écht een aanrader vinden als je nog een dagje dierentuin wilt plannen met je gezin!

img 3938

Oude Dierenpark Emmen vs. Wildlands Adventure Zoo

Heel wat jaren geleden ben ik in het oude Dierenpark in Emmen geweest. Ik was daarom erg benieuwd hoeveel het zou verschillen met Wildlands, dat in 2016 haar deuren opende. Het voormalige Dierenpark is in mijn ogen een echte dierentuin. Wildlands is meer een mix tussen een attractiepark en een dierentuin. Door de indeling en de vormgeving van de dierenverblijven is het allemaal erg ruimtelijk opgezet en hoewel Suus voor veel attracties nog te klein is, keek ze haar ogen uit naar alles om zich heen. Wildlands is opgedeeld in drie gedeeltes, alledrie met een ander thema. Deze drie gedeeltes komen allemaal steeds uit op één centraal plein: het Kompasplein. Daarnaast zijn er vier attracties te vinden: een heuse achtbaan (Tweestrijd), een 4D-experience (Arctic 1), op safari in een oude truck over de savanne (Serenga Safari) en een boottocht over de Rimbula River. Dat is nog lang niet alles, zoals je aan de foto’s wel zult zien. Genoeg avontuur dus en dat maakt het de perfecte mix tussen zowel attractiepark als dierentuin!

img 3875

Jungola: op avontuur in het oerwoud

We vielen gelijk met onze neus in de boter want een dag voor onze komst is er een olifantje geboren in Wildlands! Omdat de olifanten te zien zijn in het Jungola gedeelte, besluiten we daar ons avontuur te beginnen. Jungola bestaat uit zowel een overdekt- als een buitenverblijf, waar je helemaal doorheen wandelt als je de route volgt. In Jungola draait het allemaal om een vogelkenner die met zijn vliegtuig is neergestort in de jungle. Hij weet dit te overleven en bouwt een onderkomen in de natuur. Als je Jungola binnenkomt, zie je hier en daar de wrakstukken nog liggen. Er is superveel aandacht besteed aan de aankleding van dit gedeelte en daardoor beleef je de sfeer optimaal. Wij vonden het leefgedeelte van de olifanten indrukwekkend groot, het ligt zowel binnen als buiten en is ook vanaf de boot (Rimbula River) te aanschouwen! Daarnaast kun je in de Birdy Bush vogels voeren, de mooiste vlinders aanschouwen in de Vlindertempel  en is ook aan de inwendige mens gedacht. Suus vond de vogels eerst eng, maar nadat we ze gevoerd hadden, vond ze het geweldig. Ze liep zelfs op de Victoria Kroonduif af, die mij trouwens ook nog op m’n voet pikte, haha! Deed geen pijn, ik schrok wel want ik had niet door dat ie naast me stond ;) Wij lunchten in het Rimbula Restaurant waarna we ons avontuur vervolgden. Verspreid over de route zijn er allerlei avontuurlijke speelplekken, zoals het Bamboedoolhof, de vlottenoversteek en de Mini Jungle Trail. Ook slingeren er aapjes door de bomen, als je geluk hebt spot je er één! En wat een geluk hadden we, toen bleek dat het baby-olifantje met zijn mama buiten was. Suus vond het geweldig en ik schoot wat snoezige plaatjes van dit tafereeltje!

dagje dierentuin

img 3893

dagje dierentuin1

img 4031

dagje dierentuin2

Serenga: op safari over de uitgestrekte savanne

Na het Jungola gedeelte was het tijd voor Serenga: een leefgebied gebaseerd op savanne en woestijn met alle bijbehorende dieren! Dit gedeelte vond ik erg indrukwekkend omdat het supermooi is vormgegeven: je waant je even in een Afrikaans dorpje als je hier binnenloopt! Al snel kwamen we in een gedeelte waar prairiedogs los rondlopen. Ze hebben alle vrijheid om het wandelpad over te steken en dat is zo leuk, want hierdoor werd het voor Suus een stuk makkelijker om alle beestjes te zien dan wanneer ze achter gaas zitten. We zagen nijlpaarden, stokstaartjes, giraffen, zebra’s, struisvogels en bavianen. Onderweg kwamen we wederom allerlei toffe speelplekken tegen zoals een watertoren, archeologische opgraafplekken, Djembé Academy en natuurlijk de attracties Tweestryd en Serenga Safari. Ook ligt er een ontspoorde trein in de woestijn en kun je een avontuurlijke route nemen die door deze trein loopt. Omdat het zulk zonnig weer was, kwam Serenga optimaal tot haar recht tijdens ons bezoek!

dagje dierentuin3

img 4153

dagje dierentuin4

img 4084

dagje dierentuin5

Nortica: op expeditie door de kou

Als laatst bezochten we Nortica, het gedeelte dat in het teken staat van koude kusten en ruige rotsen. Het verblijf van de zeeleeuwen grenst aan het Kompasplein en als je de steiger oploopt, loop je als het ware door een haven. Superleuk gedaan en ook hier weer het gevoel alsof je in een andere wereld bent. Al snel spotten we pinguïns, uilen en als we doorlopen komen we bij het Poolstation, waar het ijsberenverblijf is. Helaas hebben we geen ijsbeer gezien, maar kwamen onderweg nog meer spannende attracties tegen zoals Terra Explorer en Arctic 1. Van de drie verschillende gedeeltes is Nortica het kleinst en omdat de ijsberen nergens te bekennen waren en Suus te klein was voor de attracties, waren we hier wat sneller doorheen dan de overige gedeeltes.

dagje dierentuin6

img 4155

Wildlands: wij komen zeker nog eens terug!

Al met al hebben wij een hele geslaagde dag gehad. Niene lag lekker relaxt in de kinderwagen en door de aanwezigheid van veel schaduwplekken en restaurantjes, konden we regelmatig even ergens zitten om een fles te geven en zelf wat te drinken. Er zijn op heel veel plekken toiletten aanwezig, ook met verschoonruimte. Suus heeft stukjes gelopen maar ook veel in de buggy gezeten, ’s middags heeft ze ook even in de buggy geslapen. Wij vinden Wildlands Adventure Zoo een aanrader omdat er veel interactie is met de dieren, de verblijven heel ruim en toegankelijk zijn opgezet en er veel aandacht is geschonken aan de indeling en aankleding van het park. We hebben gezien dat er voor wat grotere kinderen veel speelactiviteiten zijn, zelfs nog een indoor speelplaats (Animazia) en omdat Suus en Niene hier nu nog te klein voor zijn, komen we zeker nog eens terug! Na het bezoek aan Wildlands hebben we in tegenoverliggend winkelcentrum nog gegeten bij een pannenkoekrestaurant (Met Stroop Ofzo), waar ze een leuke speelhoek voor kinderen hebben. Deze dag was erg geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar!

dagje dierentuin7

Ben jij wel eens bij Wildlands Adventure Zoo geweest of ben je van plan om een keer te gaan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

liefs karin