Ben je op zoek naar een leuk uitje voor kids? Wij brachten een bezoekje aan dé dierentuin in het hoge Noorden: AquaZoo Friesland! Een enorm succes bij mijn peuter, dus ik vermoed dat we nog wel eens terugkeren. Op de blog lees je een verslag met foto’s en een leuke kortingstip voor dit gezellige dagje uit! Lees je mee?

Dierentuin in Friesland

Als geboren en getogen Friezin ga ik nog regelmatig een weekendje die kant op om te logeren bij familie. Afgelopen weekend was het weer zover en besloten we om samen met opa en oma ‘Sneek’ een gezellig dagje naar de dierentuin in Friesland te gaan. Ik was hier nog nooit eerder geweest, maar AquaZoo Friesland is echt een aanrader als je eens in de buurt bent. Vandaag neem ik je door middel van foto’s mee en deel nog een leuke kortingstip (#nospon) met je. Ons bezoekje was een enorm succes bij mijn peuter en ik vermoed dat we nog wel eens terugkeren!

collage uitje dierentuin Friesland AquaZoo leeuwarden ervaring review tip kinderen - Mama's Meisje blog

Dierentuinen Nederland Friesland tip uitje erop uit kids kinderen uitjes - Mama's Meisje blog

AquaZoo: Dicht bij de dieren

Nadat we de auto hebben geparkeerd, lopen we via een souvenirshop en de kassa door naar een centrale hal. Hier bevinden zich het toilet, de ingang van het restaurant en het startpunt van zowel de “Binnendoar” route als de route die je buiten kunt lopen. Bij aankomst ontdekken we al snel dat je bij AquaZoo dicht bij de dieren komt. Vanuit de entree lopen we de aangegeven route naar buiten en nadat we begroet worden door de flamingo’s, lopen we letterlijk en figuurlijk tegen pinguïns aan. Deze grappige beestjes blijven namelijk niet in hun verblijf, maar lopen ook tussen de bezoekers over het pad. Suus vindt het maar wat interessant en is daar eigenlijk niet meer weg te slaan. Maar ja, er is nog zoveel meer te ontdekken!

collage bezoekje dierenpark Friesland - Mama's Meisje blog

Ringstaart maki's dierentuin Friesland - Mama's Meisje blog

Ruim opgezet & veel speelplekken

En dat er nog veel meer te zien is, dat ontdekken we ook daadwerkelijk. We zijn nog niet eens halverwege de route en we hebben al geconcludeerd dat dit park ontzettend ruim is opgezet. Bij alle dierenverblijven zijn meer dan genoeg ‘uitkijkpunten’, waardoor je de dieren bijna niet kunt missen. Ook zijn er veel speelplekken, plekjes waar je kunt pauzeren (zoals picknickbanken) en leuke paadjes waar kinderen op kunnen klimmen en klauteren. We worden omgeven door veel groen, het park heeft een mooie route en onderweg is er veel afwisseling. AquaZoo heeft geen leeuwen, giraffen en olifanten maar wel ijsberen, zeehonden, kangoeroes en een heleboel mooie vogelsoorten. Door deze combinatie vind ik een bezoekje aan deze Friese dierentuin echt een aanrader! Ben je dus op zoek naar een leuk dagje uit dat ook geschikt is voor peuters, denk dan eens aan AquaZoo Friesland! Onderin dit artikel deel ik nog een leuke kortingstip met je ;)

collage uittip kinderen dagje uit uitjes vakantie dierentuin dierenpark AquaZoo Friesland - Mama's Meisje blog

collage speeltuin dierenpark speelplekken - Mama's Meisje blog

Praktische informatie

AquaZoo Friesland ligt in Leeuwarden (adres: de Groene Ster 2). Tegenover de ingang zijn parkeerplaatsen (à €4,50 per dag). Aan de kassa kun je een uitrijmuntje kopen. Kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Vanaf 3 jaar betaal je entree à €18,95 aan de kassa, bestel je een online ticket dan betaal je €16,95 (prijzen geüpdatet 2022). AquaZoo is het gehele jaar dagelijks geopend vanaf 10:00 uur. Op het park zijn twee restaurants aanwezig waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Er zijn enkele glutenvrije opties (patat, frikandel en brood), maar er werd aangeraden om voor het bezoek even contact op te nemen zodat het zeker op voorraad is indien je hier gebruik van wilt maken. Er is een Zoo-programma met voertijden en presentaties, dit programma en meer informatie vind je op de website van AquaZoo! Kortingstip: wij gebruikten Dagje Uit munten van Jumbo en kregen hiermee €7,50 korting per kaartje! Meer informatie over deze actie van Jumbo vind je hier!

Heb jij al eens een bezoekje aan AquaZoo Friesland gebracht? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence

 

 

 

 

Pinterest afbeelding Dierentuin AquaZoo Friesland leeuwarden uitje voor peuters en kleuters - Mama's Meisje blog

Pinterest afbeelding dierentuin dagje weg uitje voor kinderen - Mama's Meisje blog