Wij zijn dol op budget én gratis uitjes en dan is een dagje naar de kinderboerderij een geslaagde optie. Daarom maakte ik een overzicht met de leukste kinderboerderijen in Nederland, per provincie ingedeeld. Lees maar mee!

De leukste kinderboerderijen

De liefde voor dieren is er bij onze kinderen met de paplepel ingegoten. Toen Suus nog klein was, hadden we een kat en daar was ze dol op! Nadat Niene een jaar werd, kregen we Jackie als pup in huis. Superleuk dat ze samen opgroeien en daarnaast hebben we natuurlijk ook dieren op de boerderij. Maar er gaat niets boven een bezoekje aan de kinderboerderij! Tegenwoordig zijn die steeds meer ingericht op een compleet dagje uit, inclusief horeca, speelgelegenheid en vermaak. Omdat dit in veel gevallen ook een echt budgetuitje is en ook geschikt voor de allerkleinsten, besloot ik de leukste kinderboerderijen in Nederland per provincie op een rijtje te zetten. Laat het me zeker weten als je een speel- en kinderboerderij in dit overzicht mist, dan vul ik ‘m aan! Oh, en wist je dat ik ook een overzicht van alle kabouterpaden in Nederland heb gemaakt? Ook een superleuk én budgetproof uitje!

Inhoudsopgave

Budgetuitje De leukste kinderboerderijen in Nederland! - Mama's Meisje blog

Speel- en kinderboerderij in Friesland

Friesland is een geweldige kidsproof provincie en ik kan het weten! Voor het tweede jaar op rij vierden wij er zomervakantie en ontdekten we er leuke uitjes met kinderen. Ook maakte ik een overzicht met gratis & low budget uitjes in Friesland! Vind hieronder een speel- en kinderboerderij in Friesland:

De Naturij – Drachten

Bij een kinderboerderij in Friesland kreeg ik als eerste tip De Naturij in Drachten. Eigenlijk is dit een supergroot familiepark waar niet alleen een kinderboerderij te vinden is, maar ook een indoor speelhal, een outdoor speelpark en een speelbos met daarin een kabouterpad, een blote voetenpad en een kabelbaan.

Tarief: kinderen t/m 1 jaar: gratis – kinderen vanaf 2 jaar + volwassenen: €5,95 per persoon – gebruik van een bolderkar is gratis, tevens zijn er voor €1 per dag buggy’s te huur – er zijn diverse abonnementen verkrijgbaar
Parkeren: gratis
Adres: De Naturij, Oude Slingeweg 4 in Drachten

Kinderboerderij Doniastate – Stiens

Op kinderboerderij Doniastate in Stiens is van alles te beleven! Zo zijn er niet alleen boederijdieren, maar ook alpaca’s, een reptielenhuis en emoes. Daarnaast is er een kabouterpad, een trapautobaan, een speurtuin en een speeltuin met allerlei speeltoestellen. Kinderboerderij Doniastate wordt gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en er zijn ook een restaurant, verschoongelegenheid voor de allerkleinsten en een cadeaushop aanwezig!

Tarief: kinderen tot 2 jaar: gratis – vanaf 2 jaar: €4 per persoon – er zijn diverse seizoenskaarten verkrijgbaar
Parkeren: gratis
Adres: Doniastate, Truerderdyk 14 in Stiens

Speelboerderij Boer Bart

Een kinderboerderij in Friesland die nog op onze to visit list staat, is Speelboerderij Boer Bart. Bij het zien van de website werd ik enkele jaren geleden al helemaal enthousiast, want op deze boerderij is van alles te zien en is een bezoekje een waar avontuur voor kinderen! De speeltuin is prikkelarm en gaat vooral uit van de beleving van kinderen zelf. Er is een Boerenpaad: een wandeltocht langs de koeien, de kikkerpoel, de kalfjes, de kippen en de waterval. Met een extra hindernis is dit pad wat spannender gemaakt, maar daarmee niet geschikt voor de kinderwagen! Zelf eieren rapen, de kippen voeren, de kalfjes melk geven: dit is mogelijk tegen extra betaling. Zoek de letters van de naam van de koppige ezel in het Ezelsdoolhof of trakteer op een lekkere lunch van streekproducten! Vooraf je bezoek reserveren is verplicht.

Tarief: kinderen 1 t/m 10 jaar: €5 per persoon – volwassenen: gratis – eigen consumpties zijn niet toegestaan
Parkeren: gratis
Adres: Speelboerderij Boer Bart, Schoterweg 26 in Rotstergaast

leukste kinderboerderij - Mama's Meisje blog

Speel- en kinderboerderij in Groningen

Ken je nog een leuke speel- en kinderboerderij in Groningen die niet in het rijtje staat? Let me know, dan voeg ik ‘m toe!

Speeltuin ’t Speulparadies – Beerta

Naast een kinderboerderij met geitjes, konijnen, kippen en alpaca’s heeft ’t Speulparadies in Beerta ook een prachtige speeltuin. Er is een terras aanwezig (en koffie/thee en appelgebak) en de speeltuin is compleet omheind: perfecte combi! Tevens is er een speeltoestel aanwezig voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Hulphonden zijn welkom! Ook is er een kabelbaan, een avonturenpad en een luchtkussen. Er is gratis wifi, een baby verschoonruimte, (invalide)toiletten en een kantine waar eten en drinken (snoep, chips, ijs en frisdrank) verkrijgbaar zijn. Alle ingrediënten voor een gezellig dagje kinderboerderij in Groningen!

Tarief: kinderen: €1 per persoon – volwassenen: gratis – jaarabonnement: €10 voor het hele gezin
Parkeren: gratis
Adres: ’t Speulparadies, Bovenlandenstraat 12 in Beerta

De Beestenborg – Groningen

Op kinderboerderij De Beestenborg vind je schapen, geiten, ezels, mini-koeien, pony’s, varkens, konijnen, pauwen, kippen, eenden én voilièrevogels. Daarnaast is de speeltuin uitgerust met o.a. een kabelbaan en een familieschommel. De speeltuin is ook toegankelijk voor kinderen met een beperking. Deze kinderboerderij ligt in de stad Groningen en wordt mede gerund door bewoners van de aangrenzende wijken.

Tarief: De Beestenborg is afhankelijk van donaties, sponsoring en subsidies. Doneren kan éénmalig of wordt lid voor €15.
Parkeren: gratis
Adres: De Beestenborg, Akeleiweg 69 in Groningen

Kinderboerderij op Familiepark Nienoord – Leek

Familiepark Nienoord is een complete dag uit voor het hele gezin. Naast een zwemkasteel, een treintje waar je een ritje in kunt maken, modelspoorbaan en een speeltuin, is er ook een kinderboerderij. De foto’s op de website zien er veelbelovend uit, volgens mij is dit echt een aanrader!

Tarief: kinderen tot 2 jaar: gratis – vanaf 2 jaar incl. treinrit: prijzen vanaf €8,95 afhankelijk van seizoen/vakanties/enz.
Parkeren: gratis
Adres: Familiepark Nienoord, Nienoord 20 in Leek

ZIE OOK: NOG MEER LEUKE TREINUITJES IN NEDERLAND

schaap - Mama's Meisje blog

Speel- en kinderboerderij in Drenthe

Tijdens een vakantie in Drenthe twijfelden we tussen een uitje naar de kinderboerderij in Drenthe en Kabouterland. Uiteindelijk werd het geen van beiden, omdat ik ziek werd, dus een bezoekje aan De Drentse Koe willen we zéker nog eens gaan doen!

De Drentse Koe – Ruinerwold

Stiekem denk ik dat De Drentse Koe by far de meest bekende kinderboerderij in Drenthe is. Voor een dagje vol plezier op deze speelboerderij kun je kiezen uit een dierenwijde, een waterspeelplaats, een klimpark boven de koeien, boerenbiljart, een interactief maïsdoolhof tijdens het seizoen of het huren van de familiefiets. Maar je kunt ook binnen spelen in de overdekte speelschuur met blokken op zolder, speelmanege met grote glijbaan en glow in the dark voetbal! Nog een pluspunt: ze verkopen hier ijs gemaakt van eigen dagverse melk. Eigen consumptie is niet toegestaan, maar via de website zag ik diverse opties, óók voor mensen met een allergie. Daar word ik als glutenvrije mama héél blij van!

Tarief: kinderen 1 t/m 3 jaar: €6 per persoon – kinderen 4 t/m 16 jaar: €10 per persoon – volwassenen: €6 per persoon. Er zijn diverse abonnementen verkrijgbaar.
Parkeren: gratis
Adres: De Drentse Koe, Wolddijk 23 in Ruinerwold

Griendtsveenpark

Het Griendtsveenpark is een superleuk gratis toegankelijk park waar ook een paviljoen aanwezig is om koffie te drinken, er iets lekkers bij te eten of te lunchen. Er is een speeltuin voor kleinere kinderen, een speeltuin voor grotere kinderen en natuurlijk zijn er ook dieren! Herten, eenden, kippen, pony’s, konijnen en nog veel meer!

Tarief: gratis
Parkeren: gratis, de P-borden geven aan waar je kunt parkeren. Als deze parkeerplaats vol is, mag er aan de straat geparkeerd worden maar niet aan de zijde van het park.
Adres: Griendtsveenpark, Berkenlaan 14a in Erica

Kinderboerderij De Beestenbult – Hoogeveen

Midden in een woonwijk in Hoogeveen ligt kinderboerderij De Beestenbult, die mede wordt gerund door mensen met een beperking. De kinderboerderij is dagelijks geopend voor publiek, dit biedt veel variatie en interactie. Geregeld organiseert de boerderij kleine en grotere activiteiten voor kinderen en scholen. Ook is er een kantine aanwezig.

Tarief: gratis
Parkeren: gratis
Adres: De Beestenbult, Korenstraat 47 in Hoogeveen

Grote kinderboerderij met speeltuin - Mama's Meisje blog

Kinderboerderij in Flevoland

Welke kinderboerderij in Flevoland lijkt jou het leukst om te bezoeken?

Kinderboerderij Emmelerbos – Emmeloord

De Google reviews liegen er niet om: deze kinderboerderij in Flevoland is the place to be als je op zoekt bent naar een leuk uitje met je kindje(s)! Op Kinderboerderij Emmelerbos in Emmeloord vind je heel veel verschillende dieren, een mooie grote speeltuin en je kunt er ook terecht voor poffertjes, ijsjes, limonade, koffie en meer. Het wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking en eens per maand wordt er op woensdagmiddag een kinderactiviteit georganiseerd!

Tarief: gratis
Parkeren: gratis
Adres: Kinderboerderij Emmelerbos, Banterweg 2c in Emmeloord

Kinderboerderij de Beestenbende – Almere

Midden in de wijk ligt een kleinschalige kinderboerderij: de Beestenbende. Er zijn varkens, schapen, geiten, pony’s en kleinere dieren zoals cavia’s, konijnen, kippen, vogels en katten. Er zijn regelmatig leuke workshops op de kinderboerderij en er zijn kleine skelters en kruiwagens voor de kinderen.

Tarief: gratis
Parkeren: gratis
Adres: De Beestenbende, M.J. Granpré Molièrestraat 1 in Almere

Stichting Dierenweiden – Lelystad

Weer zo’n leuke kinderboerderij in Flevoland die perfect is voor de allerkleinsten. Er zijn verschillende dieren om te zien en de konijntjes mag je ook aaien. Recent zijn er enkele speeltoestellen geplaats zoals een glijbaan, een schommel en een wip.

Tarief: gratis
Parkeren: gratis
Adres: Stichting Dierenweiden, Stadspark 9 in Lelystad

kinderboerderij gratis uitje - Mama's Meisje blog

Speel- en kinderboerderij in Overijssel

Als inwoner van deze provincie vertel ik je graag over een leuke kinderboerderij in Overijssel. Check ook mijn blog met gratis & low budget uitjes in het Oosten. Deze vier kinderboerderijen behoren tot onze favorieten:

De Flierefluiter – Raalte

De Flierefluiter in Raalte is van kinderboerderij uitgegroeid tot een geweldig in- en outdoor uitje: een speelboerderij. Ik schreef een uitgebreide review over De Flierefluiter waarin je alles leest over onze ervaringen. Er is een grote speelzolder, klim- en klautergelegenheid voor de allerkleinsten, een hele gevarieerde buitenspeeltuin én er is een kinderboerderij. Zéker naartoe gaan als je in de buurt bent!

Tarief: kinderen tot 2 jaar: gratis – kinderen 2 tot 16 jaar: €10,50 per persoon – volwassenen: €6 per persoon – Kuddepret arrangement: 1 drankje, patatje en ijsje voor €3,50 (kids) / €4,50 (volw.) bovenop de entreeprijs – jaarkaarten verkrijgbaar
Parkeren: gratis
Adres: De Flierefluiter, Hogebroeksweg 15 in Raalte

Kinderboerderij Dondertman – Holten

Als kind kwam ik al bij deze leuke kinderboerderij in Overijssel: kinderboerderij Dondertman in Holten. In de loop der jaren is er heel wat veranderd in de positieve zin: het is een compleet dagje uit geworden! Je kunt er namelijk niet alleen diertjes aaien en bewonderen, maar ook spelen. Er is een skelterbaan, een supertoffe speeltuin met kabelbaan, springkasteel, glijbanen, schommels en meer én het is mogelijk om ponyritjes te reserveren. Het is toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen, maar er is ook horeca aanwezig.

Tarief: kinderen tot 2 jaar: gratis – vanaf 2 jaar: €4,25 (online ticket: €4) – er zijn diverse arrangementen en het is mogelijk om een jaarkaart (donateurskaart) aan te schaffen
Parkeren: gratis
Adres: Kinderboerderij Dondertman, Meester Bosweg 5 in Holten

Het Kukelnest – Goor

Een groot speeltoestel in de vorm van een schip, een skelterbaan, spelen met zand, schommelen, een kabelbaan én natuurlijk diertjes om te aaien… Kinderboerderij het Kukelnest in Goor biedt genoeg voor kinderen om zich lekker te vermaken. Er is ook eet- en drinkgelegenheid aanwezig.

Tarief: kinderen tot 2 jaar: gratis – vanaf 2 jaar:  €1,50 per persoon – jaarkaart voor het hele gezin: €22
Parkeren: gratis
Adres: Het Kukelnest, Lintelerweg 4, 7471 LB Goor

Traptrekkers speeltuin de Flierefluiter Raalte Mamas Meisje blog

Speel- en kinderboerderij in Gelderland

Wil je een speel- en kinderboerderij in Gelderland bezoeken, dan zijn dit leuke opties:

Hof van Eckberge – Eibergen

Een 25.000 m2 groot speel- en belevenispark: denk je dat je aan een dag genoeg hebt? Uit ervaring kan ik zeggen van niet, want wij hebben al eens een bezoek gebracht aan Hof van Eckberge! In deze review over dit leuke uitje met kinderen lees je daar alles over. Binnen is een grote indoorspeeltuin, waarbij er een apart gedeelte is voor de allerkleinsten. Maar dat is niet het enige: ook buiten valt er van alles te beleven! Een kinderboerderij, houten speeltoestellen, een kabelbaan, air trampoline en spelen met zand en water: een aanrader!

Tarieven: kinderen tot 90 cm: gratis | kinderen vanaf 90 cm t/m 12 jaar: €8 | kinderen vanaf 13 jaar & volwassenen: €6,50
Parkeren: gratis
Adres: Hof van Eckberge, Lintveldseweg 1a, 7151 NK Eibergen

De Koperen Ezel – Epe

Bij de Koperen Ezel zijn niet alleen ezels, maar is het een (exotisch) paradijs voor dieren! Naast boerderijdieren zijn er namelijk ook schildpadden, prairiehonden, wallaby’s, stekelvarkens en een dromedaris. En je kunt er niet alleen dieren bekijken en aaien of een ritje op de ezel maken, ook spelen in de binnen- of buitenspeeltuin.

Tarief: vanaf 3 jaar en ouder: €2 per persoon – jaarkaart: €35 per gezin
Parkeren: gratis
Adres: De Koperen Ezel, Kopermolenweg 4, 8161 RM Epe

Kinderboerderij Rosorum – Zevenaar

Een grote speelplaats met schommels, een zandbak, een waterpomp om te spelen met water en klimtoestellen: deze kinderboerderij in Gelderland is aan de reviews te zien echt een aanrader! Er is een klein horecapunt waar je koffie, fris, snoepgoed en ijsjes kunt halen. En natuurlijk zijn er boerderijdieren aanwezig op kinderboerderij Rosorum, waar ook regelmatig leuke activiteiten worden georganiseerd.

Tarief: gratis
Parkeren: gratis
Adres: Kinderboerderij Rosorum, Methen 2b in Zevenaar

speelboerderijen in Nederland - Mama's Meisje blog

Speel- en kinderboerderij in Utrecht

Een leuke speel- en kinderboerderij in Utrecht:

Geertje’s Hoeve – Haarzuilens

Bij Geertje’s Hoeve vind je dieren, trekkers en lekkers. Wat wil een mens nog meer? Deze kinderboerderij in Utrecht, Haarzuilens welteverstaan, is gratis toegankelijk en super veelzijdig! Je kunt er tegen een kleine betaling geitjes voeren, lammetjes de fles geven (in het voorjaar t/m de herfst), pony rijden, marshmallows roosteren, in het najaar een speurtocht doen en boeren minigolf spelen! Er is zowel binnen als buiten speelgelegenheid en er zijn diverse wandel- en fietsroutes mogelijk vanaf de boerderij. Eigen consumpties zijn niet toegestaan, maar er is een restaurant aanwezig en het is ook mogelijk om een kinderfeestje te vieren!

Tarief: gratis
Parkeren: gratis
Adres: Geertje’s Hoeve, Thematerweg 5 in Haarzuilens

De Brink – Zeist

Kinderboerderij De Brink in Zeist is een vrij grote kinderboerderij waar je allerlei dieren vindt. Ook kan er gespeeld worden of kun je vanaf één van de picknickbanken genieten van een afstandje. Er is een foodtruck aanwezig waar koffie, thee, taart en ijsjes te koop zijn. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Tarief: gratis (donaties zijn welkom)
Parkeren: gratis
Adres: Kinderboerderij De Brink, Kroostweg 7 in Zeist

Kinderboerderij De Vechtse Hoeve – Maarssen

De Vechtse Hoeve is de enige van alle kinderboerderijen in Nederland die werkt met opvangdieren. Ruim 90% van de dieren die hier leven kregen bij hun oude eigenaar niet de zorg die ze nodig hadden. Er is bijvoorbeeld een caviaopvang, je kunt kipjes voeren met voer uit de voerautomaat, er zijn geitjes maar ook varkens, pony’s, schapen, eenden, katten en nog veel meer! Er is een speeltuin, een watertoestel, traptrekkers, fietsen en autootjes en er is een terras aanwezig.

Tarief: gratis
Parkeren: gratis
Adres: De Vechtse Hoeve, Van Lingenlaan 1a in Maarssen

tip dagje uit met jonge kinderen - Mama's Meisje blog

Speel- en kinderboerderij in Noord-Holland

Nog meer leuke speel- en kinderboerderijen in Nederland! Deze vind je in Noord-Holland:

Kinderboerderij ’t Dierenduintje – Castricum

De naam van deze kinderboerderij in Noord-Holland klinkt al vrolijk: ’t Dierenduintje in Castricum is een gezellige! Naast varkens, katten, duiven, ganzen, schapen en geiten, vind je er een konijnenberg, een eendenvijver, een paddenpoel en een vlindertuin.

Tarief: gratis
Parkeren: gratis
Adres: ’t Dierenduintje, Duinenboschweg 1A in Castricum

Kinderboerderij Boerenvreugd – Aalsmeer

Van alle kinderboerderijen in Nederland heeft kinderboerderij Boerenvreugd in Aalsmeer de grootste speeltuin in de regio! En dat maakt een dagje dieren bekijken en aaien natuurlijk helemaal compleet. De speeltuin is geschikt voor jong en oud en het gedeelte voor de allerkleinsten is in de buurt van het terras. Er is een winkeltje waar je terecht kunt voor een kopje koffie, een ijsje of snoep.

Tarief: gratis
Parkeren: gratis
Adres: Boerenvreugd, Beethovenlaan 118 in Aalsmeer

Kinderboerderij De Bonte Belevenis – Assendelft

Niet alleen een kinderboerderij; De Bonte Belevenis in Assendelft is een heus pony avonturenpark!

Tarief: Entree exclusief ponyverhuur per gezin €5 – Entree inclusief een 1/2 uur ponyverhuur €9,50 – Entree inclusief een uur ponyverhuur € 17,50
Parkeren: gratis
Adres: De Bonte Belevenis, Vaartdijk 25B in Assendelft

Tips voor betaalbare uitjes goedkoop budget - Mama's Meisje blog

Speel- en kinderboerderij in Zuid-Holland

Van alle kinderboerderijen in Nederland ligt onze favoriet in Zuid-Holland!

Kinderboerderij ’t Geertje – Zoeterwoude

Geertje’s Hoeve, die je terugvindt onder het kopje ‘Speel- en kinderboerderij in Utrecht’, is een dependance van deze kinderboerderij in Zuid-Holland: ’t Geertje in Zoeterwoude. Dit is een echte biologische productieboerderij met geiten, koeien en varkens. Maar er zijn ook leuke activiteiten voor kinderen, zoals een klompen-avonturenpad, geitjes voeren, een flesje melk geven (vanaf het voorjaar tot de herfst) of een ponyritje maken!

Tarief: gratis
Parkeren: gratis
Adres: ’t Geertje, Geerweg 7 in Zoeterwoude

Kinderboerderij De Molenwei – Rotterdam

Op kinderboerderij De Molenwei maak je op een speelse manier kennis met de boerderijdieren. Geiten, schapen, pauwen, kippen en konijnen: neem een kijkje in de stal of check de online agenda, want er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd!

Tarief: gratis
Parkeren: deels betaald
Adres: De Molenwei, Brammertstraat 10 in Rotterdam

Avonturenboerderij Molenwaard – Groot Ammers

Van alle kinderboerderijen in Nederland is Avonturenboerderij Molenwaard by far onze favoriet. Wát een feestje is dat: het is een geweldige dag uit op de boerderij van Fien en Teun. Er is van alles te doen: van bootje varen tot theater en van ponyrijden tot verdwalen in het doolhof. Ik schreef al eens een review over Avonturenboerderij Molenwaard en ook een review over Vakantiepark Molenwaard, voor als je meerdere dagen wilt genieten van al het leuks. Ben je hier nog nooit geweest? Aanrader, dus snel een keertje plannen!

Tarief: kinderen onder 2 jaar: gratis – vanaf 2 jaar en volwassenen: €16,95 per persoon – er zijn jaarabonnementen verkrijgbaar
Parkeren: €5 per uitrijmunt (€40 voor een 10-rittenkaart)
Adres: Avonturenboerderij Molenwaard, Wilgenweg 3 in Groot-Ammers

Fien en Teun - Mama's Meisje blog

Speel- en kinderboerderij in Zeeland

Speel- en kinderboerderij in Zeeland:

De Klepperhoeve – Middelburg

Op kinderboerderij De Klepperhoeve in Middelburg kun je kennismaken met een heleboel diersoorten! Paarden, geiten, schapen, koeien, ezels, kalkoenen, kippen maar ook gerbils, vissen, volièrevogels en muizen! Je kunt er wat eten en drinken (contant geld is handig!) Er zijn verse scharreleieren te koop en je kunt er een kinderfeestje vieren. En er is speelgelegenheid voor de kinderen.

Tarief: gratis
Parkeren: gratis
Adres: De Klepperhoeve, Meiveldpad 55 in Middelburg.

Speelboerderij Pierewiet – Nieuwvliet

Naast de dieren bezoeken op de kinderboerderij, zegt de naam Speelboerderij Pierewiet al genoeg! Je kunt er knutselen, skelteren, klimmen in de binnenspeeltuin of ravotten in de buitenspeeltuin. Er is een techniekzolder en er is allerlei lekkers verkrijgbaar in het restaurant!

Tarief: €5,50 per kind – €4 per kind voor een pakketje om te knutselen op de techniekzolder – begeleiding hoeft niet te betalen zolang zij geen gebruik maken van de speel- en knutselvoorzieningen
Parkeren: gratis
Adres: Speelboerderij Pierewiet, Mettenijedijk 16 in Nieuwvliet

De Hollandsche Hoeve – Goes

De Hollandsche Hoeve in Goes is een recreatiepark waarin ook een kinderboerderij te vinden is. Naast de kinderboerderij zijn er ook een speelvijver en een speeltuin. Er is een ambachtscentrum waar, tegen betaling, ook tal van kinderactiviteiten te doen zijn zoals kaarsen maken, schaapje maken van wol/lapjes en een spiegeltje versieren.

Tarief: gratis
Parkeren: gratis (stel navigatie in op nr. 25 om locatie te vinden)
Adres: De Hollandsche Hoeve, Kattendijksedijk 27 in Goes

collage kinderboerderij bezoeken tijdens zwangerschap zwanger schapenstal kraamstal lammertijd risico schapen geiten miskraam - Mama's Meisje blog

Speel- en kinderboerderij in Noord-Brabant

Speel- en kinderboerderij in Noord-Brabant

Natuurcentrum en kinderboerderij De Elzenhoek – Oss

Een educatieve en recreatieve ontmoetingsplek, dat is Natuurcentrum en Stadsboerderij De Elzenhoek in Oss. Onderdeel hiervan is de kinderboerderij met een natuurspeeltuin, een Verwonderhuis, een Bijzondere Hoek en een heleboel dieren! Er is een Bijenhuis, een moestuin, er staan voermachines waar je voor €0,50 een bekertje met brokjes voor de dieren uit kunt halen en er zijn educatieve spelelementen aanwezig. Honger gekregen na al dat leuks? Haal dan bij het loket iets lekkers te eten of te drinken.

Tarief: gratis
Parkeren: gratis
Adres: Natuurcentrum en Stadsboerderij De Elzenhoek, Anna van Schuurmanstraat 602 in Oss

Eigen Wijs Boerderij – Eindhoven

Een superleuke kinderboerderij met leuke activiteiten, mooie faciliteiten en veel dieren. Er worden regelmatig originele workshops georganiseerd zoals geiten yoga, vliegers pimpen en insectenhotel maken.

Tarief: gratis
Parkeren: gratis
Adres: Eigen Wijs Boerderij, Oude Vensedijk 5 in Eindhoven

Kinderboerderij De Hazewinkel – Veldhoven

Nog zo’n leuke kinderboerderij in Noord-Brabant is De Hazewinkel in Veldhoven. Naast varkens, eekhoorns, ganzen, schapen, konijnen, herten en eenden is er ook een vlindertuin en om de hoek is een speeltuin!

Tarief: gratis
Parkeren: gratis
Adres: Kinderboerderij De Hazewinkel, De Twijnder 40 in Veldhoven

Gratis uitje Campina Open Boerderijdagen 2022 - Mama's Meisje blog

Speel- en kinderboerderij in Limburg

Speel- en kinderboerderij in Limburg:

Boerderij Daalhoeve – Maastricht

Op kinderboerderij Daalhoeve (tevens een zorgboerderij) kunnen kinderen gratis terecht om te spelen in de mooie speeltuin, de dieren te bekijken en een hapje en drankje te nuttigen in het restaurant. Er is een boerderijwinkel waar je heerlijke streekproducten vindt en naast de ‘standaard’ boerderijdieren zijn er ook exotische dierensoorten te bewonderen zoals een alpaca, een dromedaris, Fennek vossen, kamelen, lama’s, stokstaartjes, een serval, een wallaby en een stekelvarken.

Tarief: gratis
Parkeren: gratis
Adres: Boerderij Daalhoeve, Alesiahof 40 in Maastricht

Kinderboerderij ’t Platteland – Veulen

Kinderboerderij ’t Platteland in het Limburgse Veulen beschikt over een prachtige binnen- en buitenspeeltuin. Er is een skelterbaan, schommels, wipwap, glijbanen en bij warm weer een buikschuifbaan en andere waterspelletjes. Ook is er tijdens het seizoen een maïsdoolhof en tegen betaling kun je er leuke speurtochten doen. Er is een restaurant aanwezig dat streekproducten serveert én een boerderijwinkel waar je lekkere dingen voor thuis kunt scoren. En natuurlijk is er ook een kinderboerderij met dierenweide!

Tarief: per persoon 2 t/m 12 jaar: €4
Parkeren: gratis
Adres: Kinderboerderij ’t Platteland, Lorbaan 1 in Veulen

Streekboerderij Daniken – Geleen

Op Streekboerderij Daniken in Geleen is een kleine kinderboerderij met speeltoestellen. Er is een grote zandbak om te spelen en je kunt er terecht voor een hapje en een drankje.

Prijs: gratis
Parkeren: gratis
Adres: Streekboerderij Daniken, Ten Eysden 5 in Geleen

Welke van deze leukste kinderboerderijen in Nederland ga jij binnenkort bezoeken? Wil je de lijst aanvullen met een suggestie? Ik lees het graag terug in de comments, op Facebook of op Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog