De reel die ik erover plaatste werd meer dan een miljoen keer bekeken: de Ikea boodschappentas met rits! Deze budget autovakantie inpaktip is een sprintje waard en in deze blog deel ik nog meer tips + welke Ikea tassen in de dakkoffer passen. Lees maar mee!

Volksverhuizing

De meivakantie is achter de rug. Next up: de zomervakantie! Wij gaan deze zomer weer een weekje met z’n vijven naar Friesland en stiekem ben ik al aan het aftellen. Deze tijd van het jaar vliegt altijd razendsnel voorbij, dus voordat ik het weet is het al zover! Dan kan de volksverhuizing beginnen, want ik hoef je niet te vertellen dat we heel wat meeslepen als we er een week lang op uit gaan met z’n vijven. Gelukkig zijn we lang en breed uit de luiers en hoeven we geen campingbedje meer mee te slepen, maar de Joolz Aer+ buggy wordt nog wel ingepakt. Tel daarbij op dat ook het glutenvrije dieet op vakantie gewoon doorgaat en dat we daarom bijvoorbeeld de Airfryer voor Suus meenemen als we weggaan. En dan pakken we nog in voor vijf personen. Vorig jaar was het qua weersvoorspelling niet heel positief, dus namen we extra veel laagjes mee, wat ook weer meer ruimte in beslag nam. Gelukkig paste het allemaal in onze ruime gezinsauto, maar dat kwam omdat ik een geweldige aankoop deed bij Ikea. Deze autovakantie inpaktip deelde ik vorig jaar al eens in een weekoverzicht, maar toen ik er vorige maand een reel over maakte, werd deze op Instagram meer dan een miljoen keer bekeken! Tja, je bent een blogger of je bent het niet: deze autovakantie inpaktip mag natuurlijk níét op de blog ontbreken. Allemaal rennen voor de Ikea boodschappentas met rits en in deze blog vertel ik waarom!

GÖRSNYGG Ikea tassen dakkoffer - Mama's Meisje blog

Ikea boodschappentas met rits

Deze Ikea boodschappentas met rits is een musthave voor autovakanties of als je op pad gaat met de caravan! Vorig jaar scoorde ik ze en nam gelijk de proef op de som. Het is best wel passen en meten om bagage voor vijf personen voor een week lang in onze auto te pakken, maar sinds ik deze IKEA boodschappentas met rits heb, gaat dat super! Ik heb het over de IKEA GÖRSNYGG boodschappentassen en ik zet de specificaties even puntsgewijs voor je op een rijtje:

 • De IKEA GÖRSNYGG boodschappentas is blauw met gestreepte handvatten en is gemaakt van 100% polypropeen.
 • Afmetingen: 30 cm (diepte) x 60 cm (hoogte) x 40 cm (breedte). Inhoud: 72 liter.
 • De rits aan de zijkant van de tas loopt over de hele lengte.
 • Deze Ikea boodschappentas met rits is op twee manieren te dragen: aan de handvatten en als rugtas.
 • Is voorzien van een etikethouder.
 • Niet wasbaar in de wasmachine, maar wel eenvoudig schoon te houden door af te nemen met een vochtig doekje.
 • Prijs: verkrijgbaar voor €3,99
 • Meer informatie (o.a. over de voorraad per filiaal) vind je hier.

Voorheen gebruikte ik altijd gewone shoppers van de supermarkt, maar dan valt er weleens wat uit en het stapelt toch sneller op in zo’n smalle tas. Zoals je ziet zijn deze boodschappentassen met rits van Ikea lekker ruim en dus ideaal voor op autovakantie of in de caravan! Je kunt ‘m ook als wastas gebruiken op de plaats van bestemming. En dat is niet het enige: als je thuis bijvoorbeeld de winterdekbedden of ander beddengoed wilt opbergen, dan is deze Ikea boodschappentas met rits ook perfect. Na gebruik zijn de tassen ook lekker compact op te vouwen en neemt het weinig ruimte in. Maar er is meer, lees maar verder!

LEES OOK: TIPS VOOR AUTOVAKANTIE MET KINDEREN

Ikea tassen dakkoffer

Naast de Ikea boodschappentas met rits die ik scoorde – de GÖRSNYGG – is er ook een liggende variant onder dezelfde naam. Deze heeft echter een andere maatvoering (55x49x19 cm), een gestreept design en kost €2,99. Als je liever een slagje kleiner meeneemt, dan is de IKEA KNALLA tas met rits (40x25x47 cm, inhoud 47 liter, prijs: €1,99) een fijne optie. Nadat mijn reel over de Ikea boodschappentas met rits viral ging, kwamen er een paar vragen naar voren die ik graag in deze blog beantwoord:

 • Zijn deze tassen wel stevig? Yes, ik vind ze enorm stevig! Wij hebben alle bagage vorig jaar hierin gedaan en dat is best zwaar. De tassen konden dat prima aan!
 • Hoeveel tassen heb je nodig voor vijf personen? Het verschilt natuurlijk per persoon hoeveel bagage je meeneemt. Toen wij een weekendje weg gingen, namen we 2 GÖRSNYGG tassen voor vijf personen mee. Daarin zaten ook reservejassen, toiletspullen en regenlaarzen. Tijdens onze zomervakantie vorig jaar, namen we voor een week drie tassen en één van de liggende variant mee voor vijf personen.
 • Passen de IKEA tassen in de dakkoffer? Wij hebben geen dakkoffer, maar er kwamen veel tips binnen onder de reel op Instagram (natuurlijk afhankelijk van de grootte van je dakkoffer):
  • De IKEA FRAKTA tas voor steekwagen (73x35x30 cm, €2,99) werd meermaals getipt voor in de dakkoffer.
  • Van de IKEA KNALLA passen er meerdere naast elkaar in de dakkoffer. Ik las meerdere reacties, bij de één passen er 5 en bij de ander 6 van deze variant tas in een dakkoffer.
  • De liggende variant van de GÖRSNYGG werd ook nog getipt: iemand had er hiervan in totaal vier in de dakkoffer geplaatst. Twee naast elkaar en daar bovenop ook weer twee.
 • Meer doelen voor de Ikea boodschappentas met rits: wordt door velen gebruikt voor het opbergen van zomer- of winterkleding, voor slaapzakken en dergelijke, als tas voor op scoutingkamp of het busreisje met de middelbare school. Leuk om de reacties te lezen!
 • Als je dan toch een sprintje trekt naar de winkel, check dan meteen deze IKEA tekentas!

Rennen maar! Ken jij de Ikea boodschappentas met rits al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog