Een half jaar geleden besloot ik de proef op de som te nemen na het lezen van verschillende ervaringen. Tijd om de balans op te maken… Een half jaar AH Premium: hoeveel voordeel leverde dat op op onze boodschappen?

Korting op boodschappen

Stijgende prijzen in de supermarkt: het is al een tijdje gaande en nog steeds aan de orde van de dag. Waar ik, sinds ook onze derde dochter met de pot mee eet, een hele poos vrij stabiel zat qua boodschappen uitgaven, was dat pak ‘m beet anderhalf jaar geleden ineens anders. Ik merkte dat ik voor dezelfde boodschappen ineens meer kwijt was. Heb dat echt uit moeten pluizen, onder het mom van ‘ligt het nou aan mij, zie ik iets over het hoofd?’. Kort hierna vulde dit onderwerp ook de kranten, het journaal en de social media berichten en ineens zaten we allemaal in hetzelfde schuitje: de boodschappen zijn een stuk duurder geworden. Al eerder schreef ik een blog vol boodschappen bespaartips en natuurlijk boog ik me over het vraagstuk: hoe houden we onze boodschappen betaalbaar? Vorige week schreef ik ook over waarom een glutenvrij dieet zo duur is, iets waar wij alweer bijna vier jaar mee te maken hebben. En hoewel we ook willen genieten en wel een beetje willen blijven leven (en die luxe ook hebben, daar zijn we ons enorm van bewust na alle schrijnende berichten!), klinkt korting op boodschappen natuurlijk als muziek in de oren van deze budgetmama. Sinds mensenheugenis liep ik al met een Bonuskaart op zak, maar nadat we vorig jaar de overstap maakten van Jumbo naar Albert Heijn voor het gros van de boodschappen, verdiepte ik me eind vorig jaar ook in Albert Heijn Premium. Ik las verschillende ervaringen en besloot het gewoon eens te proberen. De eerste maand was gratis, daarna betaalde ik €12 voor een jaar AH Premium. Geen onoverkomelijk bedrag en als het niet bevalt, dan zeggen we het gewoon weer op. Ons ‘abonnement’ startte eind november, het is nu eind mei. Een half jaar AH Premium: hoeveel voordeel heeft dan opgeleverd voor onze boodschappen? Ik deel graag mijn Albert Heijn Premium ervaring met je!

Een half jaar AH Premium hoeveel voordeel op onze boodschappen - Mama's Meisje blog

AH Premium voordelen

Misschien handig om eerst even te vertellen wat het is. Albert Heijn Premium is een abonnementsvorm waarbij je voor een éénmalig vast bedrag van €12 een jaar lang kunt profiteren van allerlei kortingen en aanbiedingen. Dit zijn de AH Premium voordelen op een rijtje:

  • Waar je zónder AH Premium wekelijks 5 van de 10 persoonlijke Bonus Box aanbiedingen kunt activeren, krijg je met Albert Heijn Premium 15 aanbiedingen en activeer je er maar liefst 10! Zo heb je minder keuzestress als er een keer zo’n week tussen zit waarbij je overladen wordt door passende aanbiedingen.
  • Altijd 10% korting op het biologische assortiment. Let wel op: deze 10% korting vervalt wanneer er een andere actie geldt of er een kortingssticker op het product geplakt is. De korting stapelt dus niet.
  • Laat je je boodschappen graag thuis bezorgen? AH Premium geeft €2 korting per maand op de bezorgbundel.
  • Spaar je mee met AH Koopzegels? Met AH Premium spaar je twee keer zo snel! Dat geldt overigens ook voor de AH Miles.
  • AH belooft je te verrassen met regelmatig exclusieve deals met tot 50% korting en leuke winacties.
  • Nieuw is de 100% voordeelgarantie op je eerste contractjaar. Heb je de abonnementskosten van 12 euro niet terugverdiend na je eerste jaar? Dan krijg je het verschil terug in AH Shoptegoed.

Op de website van Albert Heijn is ook een rekentool te vinden waarin je je boodschappen uitgaven per week kunt invullen, het aantal biologische producten dat je gemiddeld per week koopt en of je gebruik maakt van de Bonus Box. Ik vulde ‘m in en in de screenshot hieronder zie je het geschatte voordeel voor een jaar. Deze blog schrijf ik na een half jaar, dus dan zou mijn voordeel ergens tussen de €20,50 en €79 moeten liggen. Genoeg mooie beloftes dus, maar hoe zit het in de praktijk? Een half jaar AH Premium: hoeveel voordeel heeft dat daadwerkelijk opgeleverd voor onze boodschappen?

AH Premium voordelen hoeveel korting - Mama's Meisje blog

Onze Albert Heijn Premium ervaring

Zoals gezegd vond ik €12 geen mega investering en durfde ik de gok wel te wagen om de proef op de som te nemen. Als ik kijk naar onze Albert Heijn Premium ervaring, dan bespeur ik een ‘algoritme’ in de persoonlijke aanbiedingen. Er komen met name producten voorbij die we eerder en regelmatig gekocht hebben. Daardoor hebben we de investering van €12 er inmiddels dik uit. Ik vind het mooi meegenomen dat er op producten die ik vaak koop, zoals verse groenten, maïswafels, aardappelen, ingrediënten voor onze homemade granola en soms ook glutenvrije producten, regelmatig een extra korting voorbij komt die ik anders niet had gehad. De stand van zaken na een half jaar AH Premium: hoeveel voordeel heeft ons dat opgeleverd? Ik maakte een screenshot in mijn app en zoals je ziet, is het totaalbedrag dat we bespaarden €61,79. Daarvan pakten we €5,52 korting op biologische producten en €49,70 door de persoonlijke Bonus Box aanbiedingen. Koopzegels sparen we niet, de spaaracties spaarden we dubbel (hiervan heb ik heel veel zegels weggegeven) en dat geldt ook voor de AH Miles. En die laatste komen weer goed van pas, want hoewel er bij de kassa regelmatig gevraagd wordt of we AH Miles willen inleveren tegen korting op de boodschappen, doen we dat niet. In plaats daarvan betalen we het volgende jaar van ons AH Premium abonnement met AH Miles: bij inlevering van 2400 miles is dit gratis. De teller staat nu op 2141 miles dus dat gaat lukken! Als ik kijk naar de AH Premium voordelen ten opzichte van de €12 investering, dan ben ik tevreden. Wel slim om op te letten dat je niet verleid wordt tot impulsaankopen en kijkt naar wat je echt nodig hebt (of je weekmenu af te stemmen op je Bonus Box aanbiedingen, ook een goede optie). Wij kopen zo’n 90% van alle boodschappen bij de Appie voor ons gezin van vijf, dus het loont voor ons wel. En doordat we het volgende jaar weer ‘betalen’ met de AH miles, voel je ‘m maar één keer in de portemonnee. Conclusie: tevreden gebruiker speaking!

korting op boodschappen tips - Mama's Meisje blog

Maak jij ook gebruik van AH Premium? Ik lees graag je ervaring in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog