Bij aankoop van de decemberzegels kreeg ik een pakje krijtstiften kado. Ze belandden in eerste instantie in de la, maar ik zag vorige week bij mijn vriendin een superleuk idee! En dus ging ik ook maar eens aan de slag met de krijtstiften. Ik maakte een raamtekening met cactussen en besloot het resultaat te delen in een Do It Yourself!

SAM 1799

Ik denk namelijk dat ik de smaak te pakken heb. Op Pinterest kun je honderden ideeën vinden van raamtekeningen. Kerst, geboorteaankondiging, Pasen, gevelhuisjes, Sinterklaas, de verjaardag van je kind, een inspirerende quote of cactussen!
Het kan allemaal en ook als je niet goed bent in tekenen, gaat dit jou gewoon lukken.

Zelf een raamtekening maken

Zelf heb ik een plaatje opgezocht van mijn telefoon en uit de losse pols getekend. Stel dat je er niet zo veel vertrouwen in hebt, dan kun je ook een plaatje uitprinten en aan de buitenkant van het raam plakken. Dan trek je de lijnen gewoon over op het raam. Als je dit met een tekst doet, moet je de tekst wel spiegelen, anders zien de mensen buiten hem verkeerd om (ligt er natuurlijk ook aan of je de quote binnen of buiten wilt kunnen lezen).

Ik heb de terrasdeur onder handen genomen. Die deur gaat van de woonkamer naar onze tuin en ik vond het een beetje kaal. Eerst heb ik het raam ontvet en daarna ben ik aan de slag gegaan. Dit is het resultaat:

IMG 1181

Heb je nu ook zin om zo’n raamtekening te maken? Kijk dan zeker eens op Pinterest voor veel leuke ideeën. Heb je geen krijtstiften in huis? Je kunt ze kopen bij bol.com en bij de meeste boekhandels.