Besparen op je energiekosten: momenteel is dat geen slecht idee. Alles wordt duurder en dat voelen we allemaal. In deze blog deel ik een slimme bespaartip met je waardoor je de temperatuur van je ketel of boiler lager kunt zetten. Lees je mee?

Alles wordt duurder

Dat je bij de kassa een blik in je winkelwagentje werpt en steil achterover slaat van het bedrag dat je bij de kassa moet afrekenen… Het is vandaag de dag helaas geen uitzondering meer: alles wordt duurder. Of we het nu hebben over boodschappen, benzine, bouwmaterialen of energie: we merken deze prijsstijgingen allemaal in de portemonnee. Voor ons waren de stijgende kosten een reden om een huishoudboekje bij te houden zodat we inzicht hebben in onze inkomsten en uitgaven. De algehele conclusie is dat we vooral veel meer geld uitgeven aan boodschappen, door prijsstijgingen, waardoor we aan het einde van de maand minder kunnen sparen. Een andere kostenpost die flink omhoog is gegaan, is energie. Gelukkig zijn er ook manieren om de kosten te drukken en deel ik in deze blog een handige bespaartip met je. Zo bespaar je direct op je energiekosten!

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Besparen op energiekosten

Verschillende situaties in de wereld hebben bijgedragen aan een ongekende stijging van de energiekosten. Het is inmiddels april en hoewel het geen uitzonderlijke temperaturen zijn voor de tijd van het jaar, is het zó wisselvallig dat het aangenaam kan zijn om de verwarming aan te zetten. In de krant las ik de afgelopen tijd veelal dat men daar terughoudender in is geworden, wat heel begrijpelijk is. Maar wist je dat er een manier is om efficiënter om te gaan met de warmte die een radiator produceert? Het warme water dat door de verwarming stroomt, verwarmt de lucht en warme lucht stijgt. De Heatfan is een verwarming ventilator: een opzetstuk voor de radiator die helpt je woning sneller en zuiniger op te warmen. Hierdoor kan de verwarming in je huis veel efficiënter werken en kun je de hoge temperatuur in je cv-ketel terugzetten (afhankelijk van de isolatie in je huis). Een investering om te besparen op energiekosten en ik leg je uit hoe het werkt.

Besparen op energiekosten - Mama's Meisje blog

Hoe werkt een radiator ventilator?

Zoals gezegd: de warme lucht die door de verwarming geproduceerd wordt, stijgt. De Heatfan is een opzetstuk wat je boven- of onderop de verwarming kunt klikken. Voor het rendement maakt het niet uit waar deze geplaatst wordt en installatie is heel simpel. Deze radiator ventilator versnelt het proces van verwarmen, waardoor de radiator dus meer warmte afgeeft. Ook verspreid de warme lucht zich sneller en beter door de ruimte. Een radiator die uitgerust is met een heatfan, geeft minstens dezelfde warmte af bij een lagere temperatuur als een radiator op een hogere temperatuur zónder heatfans. Door de temperatuur van de ketel/boiler lager te zetten (de uitgangstemperatuur) is deze efficiënter en zuiniger, want hij slaat minder vaak aan, met grotere tussenpozen en voor kortere tijd. Ook is het water dat retour gepompt wordt, lager van temperatuur, dus dubbel efficiënt. Je bespaart zo’n 15 tot 20% op het gasverbruik, maar dit kan oplopen tot 30%, afhankelijk van hoe goed je woning geïsoleerd is. En die besparing merk je momenteel echt wel in de portemonnee!

Is besparen op energiekosten iets waar jij je momenteel mee bezig houdt? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Foto: huis, uitgelichte foto
Commerciële content: disclaimer