Yay! Onze nieuwe bank is binnen! In deze blog vertel ik waar wij ‘m kochten, welke keuzes we maakten in het samenstellen van de bank én ik laat ‘m natuurlijk uitgebreid zien. Kijk je mee?

Groter gegroeid

Als je mijn blog over de kapotte wasdroger gelezen hebt, dan las je al over een andere grote uitgave die we onlangs deden. Ruim een jaar geleden begon onze toenmalige bank me steeds meer een doorn in het oog te worden. Voor het totaalplaatje in onze woonkamer was deze bank niet echt meer een sfeervolle toevoeging, maar doordat de kinderen steeds groter groeiden, bood ie ook niet meer voldoende zitplek. Toch is het niet alleen maar kommer en kwel, want deze lederen bank was perfect voor kleine, knoeiende kids! Na de jaarwisseling was ik er wel écht klaar mee: we gingen op pad voor een nieuwe bank. Natuurlijk had ik van tevoren al research gedaan, want dat we het met een standaardmodel niet gingen redden, was mij al duidelijk. We bezochten een filiaal van Profijtmeubel omdat we daar een nieuwe bank op maat konden laten samenstellen tegen een redelijke prijs.

grote u bank gezin - Mama's Meisje blog

Nieuwe bank: hoekbank Calira

Waar onze nieuwe bank aan moest voldoen? Naast voldoende zitplek voor het hele gezin, wilden we ook graag dat we allebei ‘met de beentjes omhoog’ richting de televisie konden zitten. Verder was onze toenmalige bank van donker leer en wilde ik nu graag naar een lichtere stof. Via internet had ik mijn oog al laten vallen op hoekbank Calira en die bleek ook in de showroom mijn favoriet te zijn. Hoewel we konden kiezen uit allerlei materialen en kleuren als bekleding voor de bank, ben ik dichtbij het originele ontwerp gebleven. Ik koos voor een stofsoort die wat grover is, tussen lichtgrijs en beige in zit en wat gemêleerd oogt door de structuur. Ook kozen we voor een HR+ zitting, die is steviger dan de standaard vulling. Dit was ook optioneel in de rugleuning, maar dat hebben wij achterwege gelaten. Met ons wensenlijstje en de maximale maten stelde de medewerker een ontwerp voor met een bijbehorende prijs. Uiteindelijk heeft dit stukje heel wat voeten in de aarde gehad, zoals je hier kunt teruglezen. Hoewel het door de bedrijfsleider is opgelost, hield ik een slag om de arm toen de bank geleverd werd. Zou alles wel kloppen? Gelukkig was dat het geval!

Profijtmeubel bank Calira review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Grote bank voor het hele gezin

Omdat Profijtmeubel een budgetadresje is, kun je ervoor kiezen om zelf de bank af te halen of deze tegen een flinke meerprijs te laten bezorgen. Wij kozen voor zelf afhalen, dus toen we een mailtje kregen dat de bank -na de afgesproken 9 weken levertijd- in het magazijn af te halen was, heeft Erik ‘m diezelfde middag opgehaald. Dankzij de handleiding hebben we de bank makkelijk en snel gemonteerd: eerst de pootjes eronder bevestigd en daarna de 4 verschillende delen in elkaar gehaakt zodat er één geheel ontstond. De oude bank, salontafel en hocker leverden we in bij de kringloop. En jeetje, wat is het totaalplaatje in de woonkamer ineens positief veranderd! Het ademt veel meer de sfeer die ik wilde creëren en de bank is precies geworden zoals ik voor ogen had. In de tussentijd had ik al leuke sierkussens en een plaid gescoord bij Wehkamp, waar ook de groene salontafel vandaan komt. Bij Kwantum kocht ik het houtlook bijzettafeltje en tá-dá: ik ben helemaal in mijn nopjes met dit nieuwe tafereeltje! Onze nieuwe bank biedt voldoende zitplek voor het hele gezin. Via Instagram kreeg ik, nadat ik een reel postte, al veel vragen over de lichte stof. We hebben de bank ingespoten met een coating tegen vlekken. Ook hebben we zelf deze tapijtreiniger die geschikt is om een bankstel mee te reinigen. En verder hebben we wat regels met de kinderen afgesproken, zoals niet eten en drinken op de bank maar in de keuken. We hebben niet de illusie dat deze bank op den duur aan vlekken ontkomt, maar het hield me zeker niet tegen om voor een lichte bank te kiezen. Het was het geld in ieder geval meer dan waard!

Wat vind jij van onze nieuwe bank? En heb je zelf nog wensen op het gebied  van meubels? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog