Badkamertrends 2024: wat is hip op sanitairgebied? In deze blog vind je 5 populaire trends voor in de badkamer! Lees je mee?

Badkamertrends 2024

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe badkamer? Voor ons is het alweer even geleden dat wij onze badkamer uitzochten. Maar niet zo lang geleden mocht ik mijn moeder helpen met het samenstellen van een nieuwe badkamer voor hun nieuwbouwwoning en dat was gááf! De ontwikkelingen in badkamerland staan natuurlijk niet stil en voor iedere smaak of stijl zijn er opties. In één middag hebben we de hele badkamer samengesteld door te kiezen uit verschillende tegels, een meubel, spiegel en natuurlijk de indeling te bepalen voor douche, toilet en wandmeubel. Ik heb in ieder geval een heleboel badkamer inspiratie opgedaan en daarom besloot ik de badkamertrends voor 2024 op een rijtje te zetten in deze blog.

Warme tinten

Of je nu valt voor de Scandinavische of Japandi interieurstijl of juist neigt naar Hotel Chique, in de badkamertrends 2024 zijn warme tinten ruim vertegenwoordigd. Door het gebruik van een natuurlijk kleurenpalet ontstaat een kalme en rustige sfeer. Het ziet er ook heel clean uit en daarmee sluit het weer aan op de organizing trend die momenteel niet te missen is op social media. Warme tinten worden veelal gecombineerd met houtlook elementen en dat geeft een rustig, luxe geheel.

Uitgesproken accenten

De tegenhanger van de kalme, rustige Japandi, Nordic en Hotel Chique badkamertrends 2024 zijn de vintage vibes. Steeds vaker wordt er gekozen voor een uitgesproken accent in de badkamer, bijvoorbeeld in de vorm van vintage tegels. Maar ook glimmende, goud- of bronskleurige tegels zijn helemaal on trend, net als een bijzondere marmer(look) vloer. Zo spotte ik bij Tegeldepot.nl bijvoorbeeld hele toffe metallic mozaïektegels in hexagonvorm: prachtig om de wand in een douche of achter een toilet mee te betegelen!

Wonen Badkamertrends 2024 5 x hip op sanitairgebied! - Mama's Meisje blog

Organische vormen

Kies je voor een statement spiegel boven de wastafel, dan pak je een trendje mee als je gaat voor een organische vorm. Organische vormen zijn helemaal hip en zie je overal terug, niet alleen tussen de badkamertrends 2024 maar ook elders in huis. Tevens kun je organische vormen terug laten komen in accessoires in de badkamer. Door deze aan te kleden met bijvoorbeeld een mooie organische vaas of plafondlamp, breng je een hip accent aan in de badkamer.

Luxe details

Hoewel natuurlijke tinten als beige, crème en zand de boventoon voeren, zijn luxe details veelvuldig aanwezig in de badkamertrends van 2024. Denk bijvoorbeeld aan gouden of bronzen kranen of een badkamermeubel met marmer(look) blad. Indien er voldoende ruimte voor is, is een vrijstaand bad ook zo’n prachtig luxe detail. En het draagt ook bij aan de volgende trend in deze lijst!

Spa vibes

De badkamer is allang niet meer alleen maar functioneel: het gaat echt om de beleving als je kijkt naar de badkamertrends 2024. De badkamer is een plek waar luxe en comfort samen mogen komen. Spa vibes: yes please! Denk aan voldoende ruimte in de vorm van een dubbele wastafel, ontspannen in een vrijstaand bad of onder een luxe regendouche. Je skincare routine vóór bedtijd of je haar en make-up klaarmaken voor een nieuwe werkdag verlopen toch een stuk plezieriger in een badkamer met een rustige uitstraling en een sfeer die aansluit bij de rest van je interieur!

Welke badkamertrends 2024 sluiten het meest op jouw voorkeuren aan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer