Is de dag dat je gaat verhuizen eindelijk aangebroken? Dan ben je wellicht erg benieuwd naar het nieuwe avontuur, maar vergeet niet dat er ook heel wat bij komt kijken. Naast het organiseren van alles wat moet worden verplaatst, moet je ook rekening houden met de kosten die ermee gepaard gaan, al zijn er gelukkig enkele manieren om te besparen. Benieuwd naar welke dat zijn? Lees dan snel verder.

1. Plan vooruit en vergelijk prijzen

Eén van de meest effectieve manieren om geld te besparen tijdens het verhuizen, is door op tijd te plannen en prijzen te vergelijken. Dit geldt voor alles, van verhuisbedrijven tot het huren van een vrachtwagen. Een goede voorbereiding laat je toe om de beste deals te vinden.

2. Minimaliseer belastingen

Verhuizen is vaak een goed moment om je spullen eens grondig door te nemen en te beslissen wat je wel en niet wilt meenemen naar je nieuwe stek. Hoe minder spullen je hebt, hoe minder je hoeft te betalen voor transport en opslag. Overweeg om ongebruikte of oude items te verkopen via online marktplaatsen of om ze weg te geven. Dit kan niet alleen geld besparen, maar ook ruimte en tijd tijdens het verhuisproces.

3. Gebruik gratis verpakkingsmaterialen

De kosten van noppenfolie en ander verpakkingsmateriaal kunnen snel oplopen. Door op zoek te gaan naar andere mogelijkheden, kan je hier dus makkelijk op besparen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de lokale supermarkt of boekenwinkel, want daar vind je vaak zelfs gratis verhuisdozen. Hergebruik daarnaast materialen die je al hebt, zoals kranten of handdoeken, om breekbare items in te pakken.

verhuizen bespaartips - Mama's Meisje blog

4. Verhuis tijdens het laagseizoen

Flexibel met je verhuisdatum? Overweeg dan om te verhuizen tijdens het laagseizoen. Verhuisbedrijven en vrachtwagenverhuurders bieden vaak lagere tarieven buiten het hoogseizoen aan, wanneer de vraag naar hun diensten afneemt. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op je verhuiskosten.

5. Vraag hulp aan vrienden en familie

Overweeg om vrienden en familie te vragen om te helpen met verhuizen. Op die manier bespaar je de kosten van professionele verhuizers alvast uit. Het is vaak een stuk goedkoper, maar het kan ook een leuke manier zijn om samen tijd door te brengen. Zorg er wel voor dat je voldoende mensen en middelen hebt om de klus efficiënt en veilig te klaren.

6, Plan slim en efficiënt

‘Time is money’ en dat geldt tijdens een verhuizing zeker ook. Voorkom daarom onnodige vertragingen door goed te plannen en te organiseren. Label je plastic opbergdozen duidelijk, maak een plattegrond van je nieuwe huis en plan de route voor het transport van je spullen. Dit helpt om de verhuizing soepel te laten verlopen, maar zal ook tijd en geld besparen doordat alles efficiënt uitgevoerd wordt.

Heb jij nog meer bespaartips voor verhuizen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer