Ik durf wel te zeggen dat we in deze ruimte de meeste tijd per dag doorbrengen. Niet alleen om te eten als gezin, maar ook als we visite hebben. Ik deel in deze blog mijn tips: zo richt je je woonkeuken sfeervol in!

Je woonkeuken sfeervol inrichten

Waar de keuken vroeger simpelweg diende als de plek waar het eten werd bereid, is dat vandaag de dag al lang niet meer het enige doel van deze ruimte. De keuken is steeds vaker een onderdeel van ons interieur. Een verlengstuk van het leefgedeelte waar je op heel veel manieren invulling aan kunt geven. Wij wonen bijvoorbeeld op een boerderij en hebben gekozen voor een landelijke stijl in huis, maar met een zowel een snufje industrieel als enkele boho invloeden. Ik wilde onze woonkeuken sfeervol inrichten omdat wij er veel tijd doorbrengen. Niet alleen zitten we tijdens de maaltijden met het hele gezin aan tafel; we maken op veel meer manieren gebruik van deze ruimte. Zo wordt er door de kinderen veel geknutseld en gepuzzeld aan de eettafel en nodigen we graag familie of vrienden uit om gezellig te komen borrelen of een spelletjesavond te houden. In deze blog deel ik mijn tips om je woonkeuken sfeervol in te richten.

Kleur- en materiaalgebruik

Hoe mooi is het om de stijl van de woonkamer door te trekken naar de woonkeuken? Maak een woonkeuken sfeervol door niet voor standaard witte muurverf te gaan, maar bijvoorbeeld voor een mooie warme tint. Of behang een muur met een luxe patroonbehang voor een extra touch up van deze leefruimte. Door gedurfde kleuren en materialen ontstaat er meer sfeer en dat geeft je woonkeuken een gezellige look. Misschien lijkt zo’n behang op het eerste oog vrij heftig, maar als je de ruimte inricht met bijvoorbeeld een eikenhouten eettafel en rustige beige eetkamerstoelen, dan brengt dat het geheel in balans. Houdt ook rekening met de verlichting: de tijd van een tl-buis aan het plafond is geweest. Spotjes of wandlampjes geven een intieme vibe.

Wonen Zo richt je je woonkeuken sfeervol in Mamas Meisje blog scaled

De juiste eetkamerstoelen

Zelf ben ik enorm gecharmeerd van de hotel chique interieurtrend die momenteel zeer populair is op bijvoorbeeld Instagram en Pinterest. Met name de bouclé eetkamerstoelen hebben al een plekje op mijn interieur wishlist veroverd. Natuurlijk is het belangrijk dat de stoelen matchen met je interieur, maar je woonkeuken sfeervol inrichten vraagt ook om comfort. Ga dus op zoek naar de juiste eetkamerstoelen bij jouw eettafel. Hoeveel ruimte heb je en hoeveel stoelen passen dus om je tafel? Niemand wil – bij wijze van spreken – elleboog aan elleboog zitten tijdens het eten. Ook de lengte van de verschillende gezinsleden telt mee, alsmede de hoogte van de tafel. Een stoel moet lekker zitten, óók tijdens die urenlange spelletjesavond met de buren of als je vriendinnen wijn komen drinken! Voor de mama’s die meelezen en bang zijn voor vlekken: die prachtige beige én bouclé eetkamerstoelen spray je gewoon even in met een beschermende spray voordat ze in gebruik worden genomen. Zo verwijder je een eventuele vlek eenvoudig met een beetje water!

Planten en accessoires

Je woonkeuken sfeervol inrichten, het plaatje helemaal afmaken: dat doe je met planten en accessoires. Zo staat er in onze keuken een mooie geldboom en heb ik op tafel een dienblad met zowel een plantje als kaarsen en een vaasje. In de buffetkast staat mijn servies en enkele accessoires zoals een snijplank met droogbloemen (mijn zusje maakte die met een houtbrander voor mij). Ook hangt er een wandrek waaraan kleine fotootjes van ons gezin hangen en een rekje waarin ik tekeningen van de kinderen of een ontvangen kaartje zet. Mijn punt is: een woonkeuken wordt sfeervoller als je het persoonlijk maakt. Misschien die mooie vaas die je tijdens je verre reis in Azië hebt gekocht of dat prachtige wandkleed dat je op een vintage markt scoorde. Door de mix van interieur-proof accessoires en persoonlijke items maak je per slot van rekening van jouw huis een thuis!

Heb jij meer tips om je woonkeuken sfeervol in te richten? Ik lees het graag in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer / afbeelding