Dé musthave voor mama’s waarvan je zéker geen spijt krijgt als je ‘m koopt? Het voedingskussen! Ik kan er stiekem geen afscheid van nemen en vertel in deze blog waarom je er vandaag nog eentje moet scoren als je een kindje verwacht… Lees maar mee!

Musthave op de uitzetlijst: een voedingskussen!

Wat er allemaal op me afkwam toen ik voor de eerste keer zwanger was? Er ging een wereld voor me open! Natuurlijk had ik links en rechts weleens wat ‘babygerelateerde’ items voorbij zien komen, maar het meeste was helemaal nieuw en onbekend voor mij. Naarmate mijn babybuik groeide, baande ik me een weg door het oerwoud van informatie dat op me afkwam. De welbekende baby uitzetlijst was daar één van en al snel kreeg ik van ervaren moeders te horen dat ik echt niet moest geloven wat daar allemaal op stond. Sommige dingen zou ik nooit gebruiken, dus dat zou zonde van het geld zijn om te kopen. Noem een magnetronsterilisator of kruikzakken… Maar als er één ding is waar ik géén spijt van heb, dan is het wel van de aankoop van een voedingskussen. Ik ga niet graag op de adviserende stoel zitten om al wijzend met het vingertje tegen andere mommy’s (to be) te vertellen wat ze wel en niet moeten doen, maar deze tip wil ik toch graag met je delen. Ben je zwanger en heb je nog geen voedingskussen? Ga er gauw eentje scoren! Dit is waarom:

Comfortabel slapen tijdens zwangerschap

In het begin van de zwangerschap sliep ik als een roosje, maar alle drie de keren kwam daar aan het einde van het tweede trimester verandering in. Ik, die normaal gesproken al naar dromenland vertrokken is zodra ze haar kussen raakt, lag dus úrenlang naar het plafond te staren en deed geen oog meer dicht. De buik zat in de weg, ik had last van mijn bekken en comfortabel slapen (of een poging daartoe) was een uitdaging. Dankzij mijn voedingskussen had ik meer ondersteuning: ik sliep ermee tussen mijn benen en onder mijn buik door en dat was een hele verbetering. Ik ken zelfs dames die twee voedingskussens hadden: één om op dezelfde manier als mij te gebruiken en één voor onder rug en armen, om hogerop te liggen in verband met maagzuur. Nobody said it was easy, maar zo’n voedingskussen is wat mij betreft echt een lifesaver om comfortabel in bed of op de bank te liggen als je zwanger bent.

voedingskussen mama musthave onmisbaar van baby uitzetlijst - Mama's Meisje blog

Ondersteuning tijdens de voeding

Drie keer kwam ik behoorlijk in de kreukels uit de bevalling. Ik begon twee keer met een inleiding, maar beviel alle keren (uiteindelijk) met een keizersnede. En dan is rechtop zitten zonder last van je rug en buikwond te krijgen echt topsport! Het voedingskussen bood uitkomst: door deze op schoot te leggen kon ik mijn baby vasthouden zonder de verkeerde spieren te gebruiken en had ik voldoende ondersteuning tijdens de voeding. Het laatste waar je op zit te wachten, is dat je nek en schouders overbelast raken in de periode dat je herstelt van de bevalling. Nóg een goede reden om een babynestje in huis te halen, is dat je er met een simpele hoes een babynestje van kunt maken. Onze meiden hebben daar vooral op de momenten dat ze krampjes hadden, heel veel baat bij gehad. Ze liggen dan in een soort ‘kuiltje’ wat geborgen aanvoelt. En mama’s hebben de handen even vrij, dat lijkt soms een luxe in de chaotische tijd met een newborn. Als je kleintje groter wordt, kun je het voedingskussen ook gebruiken ter ondersteuning bij het trainen van de nek- en buikspieren. Multifunctioneel dus!

Ik kan geen afscheid nemen van mijn voedingskussen

Confession: mijn ‘baby’ wordt dit voorjaar twee en ik gebruik mijn voedingskussen nog iedere dag… Ik kan er gewoon geen afscheid van nemen, want ik ben zó gewend aan slapen met deze musthave! Tussen 2015 en 2020 was ik drie keer zwanger óf bevallen en ging mijn voedingskussen overal mee naartoe. Maar eerlijkheid gebied me toe te geven dat ik nog steeds niet zonder kan. Door bekkenklachten slaap ik het allerfijnst mét voedingskussen en omdat het huidige exemplaar flink versleten is, spotte ik een nieuw exemplaar in de Snoozzz webshop. Als mijn oudje echt ‘op’ is, ben ik serieus in staat om een nieuwe te bestellen. Ze hebben tegenwoordig weer allemaal leuke nieuwe printjes en verschillende formaten. Ook een mooie tip om als (gezamenlijk) cadeau aan een vriendin, zus, dochter of collega te geven!

Heb jij een voedingskussen (gebruikt)? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer