Hieperdepiep hoera! Suus werd 6 jaar en dat vierden we natuurlijk met een verjaardagsfeestje! In deze blog vertel ik waar ik alle versiering voor de unicorn regenboog sweet table scoorde. Lees je mee?

Unicorn rainbow party

Stop de tijd! Al maanden was ze aan het aftellen, maar nu was het eindelijk zover: Suus werd 6 jaar! En dat vierden we natuurlijk uitgebreid: trakteren op school, trakteren op zwemles, trakteren op de BSO. Haha, ik kon weer lekker losgaan op alles, maar het allerleukst vind ik nog altijd om weer een leuke sweet table voor de jarige Jet in elkaar te toveren. Anderhalve maand geleden liet ik de sweet table in madeliefjes stijl al zien op de blog. Die had ik zelf uitgekozen als thema, want Linn is natuurlijk nog te jong om zelf een voorkeur uit te spreken. Voor Suus ligt dat totaal anders: die liep over van de ideeën en er zijn heel wat opties de revue gepasseerd. Uiteindelijk won de unicorn rainbow party het van al het andere en aangezien ik inmiddels al meer dan tien taarttafels voor de meiden heb gemaakt, draaide ik daar mijn hand niet voor om. Eerder deelde ik al cadeau-inspiratie voor 6-jarigen, waarin ik ook verklapte wat Suus op haar verjaardag zou krijgen! In deze blog vertel ik waar ik alle eenhoorn feestartikelen scoorde en ook deze keer ben ik méér dan trots op het resultaat.

taart tafel in pasteltinten pastel - Mama's Meisje blog

Eenhoorn feestartikelen

Aangezien we vorig jaar ook een eenhoorn taarttafel hadden, besloot ik dit jaar op zoek te gaan naar minder specifieke eenhoorn feestartikelen. Deze unicorn regenboog sweet table werd, doordat ik overal en nergens mijn musthaves scoorde, nèt een beetje anders. En dat pakte leuk uit! Ik denk sowieso dat dit thema voorlopig nog lang niet uitgekauwd is: volgens mij duurt de unicorn fase echt nog wel een jaar of 4 haha. Wel is het veel van hetzelfde als je in de reguliere winkels kijkt, maar bij ome Ali slaag ik áltijd. Als basis ging ik voor het good old papieren Hema tafelkleed en daar spotte ik ook de gekleurde ballonnen in pasteltintjes, dus die gebruikte ik voor de ballonnenboog. Het lint voor de ballonnenboog kocht ik vóór Nienes verjaardag al bij Lief & Jarig en ik bestelde daar ook paarse servetten, roze bekers en de blauwe folieballon in cijfer 6. Bij taarttoppers had ik nog liggen van AliExpress en ik bestelde daar nog wegwerpbordjes in de vorm van ijsjes bij. De donut wall bestelde ik enkele jaren geleden al hier, maar is nog steeds hip en verkrijgbaar!

glutenvrije sweets verjaardagstaart donuts cakesicles zonder gluten - Mama's Meisje blog

Glutenvrije sweets & verjaardagstaart

Een sweet table is natuurlijk niet compleet zonder taart en zoetigheden! Net als vorig jaar bestelde ik de glutenvrije verjaardagstaart bij Bakkerij de Anti Gluut. Ik koos daar voor de verjaardagstaart: een basic taart van vanille biscuit gevuld met aardbeien confituur en vanille crème. Bovenop zijn sprinkles aangebracht en de taarttoppers die ik zelf had gekocht, kregen natuurlijk ook een mooi plekje. Voor glutenvrije sweets kwam ik terecht bij Cake Me Happy, waar ik magnum cakesicles en cakedonuts bestelde. Deze zijn gedecoreerd in het eenhoorn thema waardoor ze perfect aansloten op de unicorn regenboog sweet table. Maar ze zagen er niet alleen prachtig uit: het gebak smaakte perfect! We bakten er zelf nog een glutenvrije brownie bij, die we decoreerden met wit glazuur en glutenvrije sprinkles in pasteltinten die ik bij Baktotaal scoorde. Iedereen heeft ervan genoten en we hebben ook enkele stuks ingevroren zodat we iets achter de hand hebben voor onverwachtse feestmomentjes. Voor Suus was het extra feestelijk omdat zij normaliter veel moet afslaan op verjaardagen en nu kon ze zorgeloos smullen!

verjaardagsfeestje homemade lunch cadeautjes meisje 6 jaar - Mama's Meisje blog

Hieperdepiep!

Wat was het een gezellig feestje! Omdat we veel familie ontvingen die ver moeten rijden, maakten we zelf een glutenvrije lunch met wraps (ham/roomkaas en kip/honing-mosterd), pesto pastasalade en stokbrood met smeersels. Het kind is compleet in de watten gelegd met een heleboel cadeautjes van haar verlanglijstje, dus ze hoeft zich niet te vervelen in de zomervakantie. En wat een geluk met het weer: we konden ’s middags lekker buiten zitten! Voor 2022 hebben we de kinderverjaardagen weer gehad, op naar volgend jaar!

Wat vind jij van deze glutenvrije unicorn regenboog sweet table? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog