Hieperdepiep hoera! Linn werd vorige week 2 jaar en dat vierden we met een klein verjaardagsfeestje! In deze blog vertel ik waar ik alle versiering voor de madeliefjes sweet table scoorde. Lees je mee?

Madelief feest

Je knippert een keer met je ogen en je baby is 2 jaar… Zo ging dat voor mijn gevoel ongeveer en het zal er vast mee te maken hebben dat de tijd voorbij vlíégt. Linn werd geboren tijdens allerlei landelijke maatregelen en haar eerste verjaardag vierden we in etappes. Nu konden we weer losgaan en dat deden we met een madelief feest. Vorig jaar gooide ik er een boho taarttafel in en maakten we zelf een cake smash shoot waar ik supertrots op ben. Dat is dan weer het voordeel van deze leeftijd: ze hebben nog geen voorkeur voor allerlei stripfiguren of filmhelden die ze per se op de sweet table willen. Volgend jaar is dat een ander verhaal gok ik, dus dit jaar kon deze mama nog lekker zelf bepalen. Nou, je snapt dat het geen straf was om de madeliefjes sweet table te maken! Inmiddels heb ik al 10 taarttafels gemaakt voor de verjaardagen van onze kinderen en dat blijf ik gewoon lekker doen. Voor Suus is het thema ook al gekozen en geshopt, zij is over 6 weken jarig. Voor Niene kwam ik superleuke daisy feestartikelen tegen voor het madeliefjes verjaardagsfeestje en in deze blog vertel ik waar ik alles heb gescoord en welke (glutenvrije) verjaardagstaart ik bestelde! In deze blog deelde ik al welke cadeaus Linn voor haar verjaardag kreeg en vind je nog meer cadeauinspiratie voor tweejarigen.

daisy party feestartikelen margrietjes - Mama's Meisje blog

Daisy feestartikelen

Een tweejarig kind vragen wat voor feestje ze wil is vrij nutteloos dus deze mama nam het heft in eigen hand en besloot: we gaan voor een madeliefjes sweet table! Madeliefjes zijn helemaal hip en ik word zelf ook helemaal vrolijk van die kleine wit-met-gele bloemetjes. Het past goed bij de tijd van het jaar en ook goed bij Linn. Omdat het helemaal on trend is, had ik verwacht dat de keuze qua daisy feestartikelen reuze zou zijn, maar het was best nog even zoeken. Toch vind ik dat ik goed geslaagd ben: overdaad schaadt, dus we hebben het lekker simpel gehouden. Als basis ging ik voor het good old papieren Hema tafelkleed en nu ik daar toch aan het shoppen was, kocht ik er direct witte servetten bij. Bij AliExpress bestelde ik de folieballonnen in de vorm van madeliefjes. Ook vond ik daar de doorzichtige uitdeelzakjes met madeliefjesprint, de taarttoppers met madeliefjes en de goudkleurige cijferballon. Bij Lief & Jarig kocht ik wegwerpbekertjes en -bordjes in matching geel en tá-dá: het madelief feest was een feit! Ik maak altijd een plaatje in mijn hoofd en het is iedere keer weer de vraag hoe het uitpakt, maar ook deze keer ben ik helemaal happy met het resultaat.

daisy sweet table madeliefjes taart tafel - Mama's Meisje blog

Madeliefjes verjaardagstaart & glutenvrije sweets

Op een madeliefjes sweet table horen natuurlijk zoetigheden te staan en daarom wilde ik het thema het liefst terugzien in de zoetigheden. Ik mocht voor Linns madelief feest samenwerken met Je Eigen Taart, net zoals bij het meow kattenfeestje van Niene. We kozen toen voor een chocoladecake met chocolade vulling en die was ontzettend lekker, dus hebben we ‘m voor deze keer ook besteld. Het is de witte luxe taart met taartenlint in geel en samen met de taarttoppers van AliExpress is het een prachtige madeliefjes verjaardagstaart geworden. Daarnaast koos ik 15 fototaartjes met een eigen print. Ik ontwierp in Canva een afbeelding met madeliefjes en uploadde die in het bestelprogramma. Super makkelijk en het resultaat past perfect bij de rest. Ook de chocolate-chip muffins smaakten super! Voor Suus had ik de helft van de sweetbox die ik in maart bij Cake Me Happy bestelde voor Nienes verjaardag, ingevroren. Dus ook zij heeft lekker kunnen smullen van deel 2 van dit heerlijks! Voor Suus’ eigen verjaardag maken/kopen we alles volledig glutenvrij, maar omdat dit best duur is hebben we er (net als bij Nienes verjaardag) deze keer voor gekozen om dat niet volledig te doen. De hapjes waren overigens wel allemaal glutenvrij.

verjaardagsfeestje madeliefjes verjaardagstaart madelief feest sweet table - Mama's Meisje blog

Gezellige dag!

Wat was het een gezellige dag! Linns verjaardagsjurk komt van Primark, ze zag er superschattig uit en ze genoot er zichtbaar van om in het middelpunt te staan. Ze heeft nog nieuwe pyjama’s, een speelgoedpiano en geld gekregen dus ze is flink verwend door iedereen!

Wat vind jij van deze madeliefjes sweet table? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer