Staat er bij ‘sneeuwpakje baby’ nog geen vinkje op je winterse to buy list? Ik maakte een overzicht met de leukste winteroveralls voor de allerkleinsten tot maat 98/104 en sorteerde dat in verschillende prijscategorieën. Budget alert! Kijk je mee?

Voetenzak buggy winter

Nu haar twee zussen op de basisschool zitten, vind ik het heerlijk om met ons kleinste kippetje te wandelen. Dat is trouwens ook wel in eigen belang hoor, want met het oog op mijn project zwangerschapskilo’s kwijtraken vind ik het fijn om in beweging te zijn. Zoals ik wel vaker verteld heb, wonen wij buitenaf en daar kan het in de wintermaanden behoorlijk koud worden. Bij kou denk je misschien al snel aan sneeuw en ijs en tja: hoe vaak hebben we dat nou in Nederland? Maar ook als er regen in de lucht hangt en als het waait, kan het behoorlijk ‘waterkoud’ zijn. Eerst lagen mijn poppetjes dan lekker onder een deken in de kinderwagen, verscholen onder de kap. Vervolgens maakten we de switch naar de voetenzak, maar inmiddels hebben de beentjes een eigen(wijze) wil en is de voetenzak geen optie meer. Hoe verschillend de kinderen ook zijn, daarin zijn ze precies hetzelfde. Ook een los dekentje wordt vakkundig weggetrapt en dus ben ik bij Linn over gegaan op een baby sneeuwpakje. Het exemplaar van vorig jaar paste helaas niet meer en heb ik via mijn kastje op Instagram verkocht. In mijn zoektocht naar een nieuw baby sneeuwpakje stuitte ik op zoveel leuks, dat ik besloot om een overzicht te maken van de leukste winteroveralls voor de allerkleinsten. Sommige varianten zijn bestand tegen kou en neerslag, anderen zijn meer bedoeld als extra laagje voor in de kinderwagen of draagzak. De maten lopen veelal tot en met 98/104 en soms zelfs nog groter! Ik heb ze per prijscategorie gesorteerd, maar de voorraad kan bij koud weer snel opraken dus het kan zijn dat sommige items uitverkocht zijn geraakt.

Baby sneeuwpakje tot €20

Bij Lidl zijn verschillende varianten van een baby sneeuwpakje tot €20 verkrijgbaar. Er zijn winteroveralls voor de allerkleinsten met oortjes op de capuchon in zowel jongens- als meisjesvariant, althans zo noemt Lidl dat. Ik vind ze behoorlijk uniseks, maar dat bepaalt ieder voor zich. Deze pakjes zijn gewatteerd en gaan tot maat 86/92. Daarnaast zijn er ook geïmpregneerde pakjes in 4 varianten. De roze gebloemde onesie heb ik inmiddels zelf in huis voor Linn, deze gaan tot maat 104. Superfijne pakjes, gevoerd met fleece dus iets minder dik maar daarmee perfect voor beweeglijke dreumesen en peuters! Wij stoppen de broekspijpjes gewoon in de regenlaarzen en tá-dá: ready to go! Mijn ervaring is dat de items van Lidl aan de ruime kant vallen, misschien handig om te weten als je online gaat bestellen.

gewatteerd pakje voor in de winter baby - Mama's Meisje blog

sneeuwpakje baby Lidl winteroveralls budget - Mama's Meisje blog

Ook Primark is ruim vertegenwoordigd en een leuke optie als je op zoek bent naar een baby sneeuwpakje. Let wel op dat het merendeel is uitgerust met ‘voetjes’. Dat is voor de mini’s ideaal, bijvoorbeeld voor in een draagzak, maar als je een kindje hebt wat al stapjes zet, dan kun je beter een ‘voetloos’ baby skipak kiezen. De maatvoering op de babyafdeling bij Primark wijkt bij een enkel item af, maar de meeste pakjes zullen tot maat 98 gaan. Of ze op voorraad zijn? Daar kun je alleen maar achter komen door een filiaal te bezoeken. De pakjes die hieronder afgebeeld staan, zijn allemaal terug te vinden op de website van Primark en variëren is prijs van €10 tot €18. Welke van deze leuke winteroveralls voor de allerkleinsten vind jij het leukst?

teddy onesies primark budget mamablogger - Mama's Meisje blog

alternatief voetenzak buggy winter - Mama's Meisje blog

roze baby sneeuwpakje gebloemd primark - Mama's Meisje blog

Dan nog een leuke foldertip voor de lezers die deze blog op tijd zien: een baby sneeuwpakje bij Aldi voor maar €17,99! De print is niet heel duidelijk zichtbaar, maar volgens mij staan er kleine zebra’s op. Dit baby skipak is verkrijgbaar tot maat 98/104. Daarnaast spotte ik bij H&M leuke basic fleece overalls in 3 kleuren voor €19,99 per stuk. En dat is niet het enige, want deze schattige berenpakjes in 3 varianten (€19,99) zijn toch niet te weerstaan?

foldertips instagram mamablogger budgetmama - Mama's Meisje blog

berenpakje h&m - Mama's Meisje blog

Sneeuwpakje baby tot €30

Door naar de volgende categorie: sneeuwpakje baby tot €30! Bij Primark zag ik een Marvel én een Winnie the Pooh winteroverall voor €21. Ik vind de Marvel variant iets teveel van het goede, maar de Disney tekeningen zijn iets subtieler dus die van Winnie the Pooh valt bij mij meer in de smaak. Door naar C&A, die maar liefst 5 winteroveralls voor de allerkleinsten heeft voor €29,99 per stuk. De fleece overalls met capuchon die ik spotte bij H&M vind ik helemaal leuk qua kleurtjes en printjes. En de prijs is ook zacht: €22,99.

primark Marvel skipak voor baby Winnie the Pooh - Mama's Meisje blog

C&A sneeuwpakje baby onder €30 tip mamablogger - Mama's Meisje blog

fleece overall met capuchon h&m winterse musthaves voor kids - Mama's Meisje blog

Winterse onesies tot €40

Door naar de winterse onesies met een prijs tot €40. Bij C&A viel mijn oog op een schattig baby sneeuwpakje met een berensnoet erop (€35,99). Bij Mango is as we speak een hele mooie variant afgeprijsd en verkrijgbaar in 3 rustige tinten. En ook H&M is weer ruim voorzien, want zoekende op ‘sneeuwpakje baby’ spotte ik dit model (in 5 kleuren verkrijgbaar!), wederom een schattig berensnoetje en een gebloemd, doorgestikt pakje dat tevens in basic lichtbeige en lichtturkoois met vossenprintje verkrijgbaar is.

winterse onesie tot €40 - Mama's Meisje blog

h&m skipak tot maat 74 - Mama's Meisje blog

Boven €40

Hoewel er een heleboel leuke winteroveralls voor de allerkleinsten zijn die minder dan €40 kosten, is er ook veel moois boven €40. Ik zette enkele opties op een rijtje, zoals de waterafstotende overall die in 9 verschillende kleuren/prints verkrijgbaar is (€49,99). Daarnaast heeft C&A een pakje in 3 verschillende kleuren/prints voor €45,99, dit is een variant zonder voetjes. Andere shops die je zeker niet mag overslaan als je in deze prijscategorie kijkt: Next Direct, Zara en allerlei merkjes via Zalando zoals Name It, Noppies en Lil’ Atelier.

h&m waterafstotende kleding buitenspelen - Mama's Meisje

buitenspeelkleding c&a - Mama's Meisje blog

Welke van deze winteroveralls voor de allerkleinsten vind jij het leukst? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer