Put your hands up als je ook zo toe bent aan de lente! De kledingkasten van de kinderen zijn er in ieder geval klaar voor: er werd weer geshopt! In deze shoplog deel ik onze aankopen: kinderkleding voorjaar 2024 van C&A, Next Direct, Zara en H&M. Kijk je mee?

Nieuwe kinderkleding voorjaar 2024

Wat viel de zomer van vorig jaar ontzettend tegen! Ik had een heleboel leuke zomerkleding voor de meiden, maar dat hebben ze maar weinig kunnen dragen. Het najaar bestond vooral uit regen, grijze lucht, regen en nog meer regen. En hoewel de lente op de kalender begonnen is, is het op het moment van schrijven nog vrij regenachtig, frisjes en bewolkt. Misschien helpt het als we de lente in huis halen? Ik ben er in ieder geval wel aan toe, dus besloot de kledingkasten van de kinderen vast om te pakken naar standje ‘voorjaar’. De zomerkleding van vorig jaar heb ik natuurlijk ook weer tevoorschijn gehaald. Veel kan dit jaar nogmaals gedragen worden. De zomerkleding van Linn van vorig jaar – in maat 98 – heb ik verkocht en weggegeven: zij heeft voor dit jaar vrij veel nodig, omdat ik bijna alleen hoogzomerspul heb in maat 104. Niene gaat voor de meeste merkjes richting maat 128 en daar heb ik ook nog een aardig voorraadje van. Suus draagt maat 134/140 en daar kocht ik vorig jaar al een zomergarderobe voor, die dit jaar dus opnieuw in de kast kan. Via Instagram deelde ik de afgelopen tijd al wat ik scoorde bij de PINCsale, TerStal en Hema. Ook scoorde ik vorige maand nieuwe sneakers voor de meiden: voor Suus en Niene in de sale en voor Linn met een kortingsvoucher door gespaarde punten. In deze kinderkleding voorjaar 2024 shoplog zie je van alles voorbij komen. Voor Niene kocht ik deze keer vooral een paar goede basics en wat andere kleuren dan alleen maar roze, paars en oranje. Suus had ook veel basics nodig voor het vroege voorjaar en voor Linn scoorde ik enkele outfits die makkelijk draagbaar zijn voor als ze volgende maand op de basisschool begint. Heel vervelend hoor, dat shoppen, maar ik schreef al eens over mijn aanpak om de kinderbijslag te budgetteren. Dat is ook nu weer goed gelukt: de kasten zijn spring ready en er is nog meer dan genoeg budget over voor nieuwe sandalen als het warme weer zich aandient. Ik shopte deze keer weer bij mijn favoriete adresjes: C&A, Next Direct, Zara en H&M. Dit zijn mijn aankopen voor de meiden:

Shoplog Kinderkleding voorjaar 2024 van C&A, Next Direct, Zara en H&M - Mama's Meisje blog

Nieuw voor Suus

Voor Suus kocht ik enkele items om haar vroege voorjaarsgarderobe aan te vullen. Zo paste haar denim jacket van vorig jaar niet meer, dus scoorde ik een nieuw oversized exemplaar bij Next Direct. Ik vind die pasvorm altijd leuker dan het korte, meer aangesloten model wat je ook veel ziet en gelukkig is Suus hier ook voorstander van. En net als met haar vorige spijkerjasjes, schuiven we deze op den duur ook weer door naar Niene en Linn. Bij Zara zocht Suus een vrolijk shirt uit met een soort ‘postzegels’ als print. Toen ik bij Wibra was om leggings te kopen, spotte ik het paars-wit gestreepte shirtje en nam het op de gok mee: Suus was er meteen weg van! Ja, ze krijgt echt een eigen smaak dus kiest zelf haar kleding, met af en toe een beetje hulp en bijsturing van ondergetekende. Bij H&M vonden we de meeste items voor Suus, namelijk: een paarse jurk van ribtricot, gebloemd shirt met volants, lichtgroene legging, legging met hartjesprint en een flared jeans. Ik hoop voor Suus de komende tijd nog basic leggings in voorjaarskleuren te vinden, als iemand tips heeft: graag!

meisjeskleding maat 134-140 - Mama's Meisje blog

Meisjeskleding voor Niene

Niene is dol op jurkjes en rokjes en draagt heel veel kleurrijke kleding. Om de balans in de kledingkast een beetje terug te brengen en items makkelijker met elkaar te combineren, shopte ik wat fijne basics en neutrale items. Zo koos ik bij Next Direct (mijn fave adresje, kon niet in deze kinderkleding voorjaar 2024 shoplog ontbreken) het blauw met wit gestreepte shirt uit en liet ze zelf haar oog vallen op het perzikkleurige shirt met postzegelprint van Zara. Bij C&A viel de flared legging met blauwe top (je koopt dit als set) erg in de smaak! Bij H&M scoorden we de lichtgroene legging die Suus ook heeft, een jurkje met hartjesprint, een jurkje met blauwe bloemetjesprint, een cargo jeansrokje in grijs en een wide fit jeans. Allemaal fijne budgetitems die heel fijn te combineren zijn met de items die al in haar kast hangen! En ook voor Niene staan basic leggings in voorjaarskleurtjes nog op de wishlist.

outfitinspiratie meisjes voorjaar - Mama's Meisje blog

Koopjes voor Linn

Volgende maand is het zover: Linn start op de basisschool! Tijd voor nieuwe outfits, want tot nu toe heeft Linn veel leggings aan. De jeans die ik nog had liggen van Suus en Niene zijn het qua pasvorm niet voor Linn: ze verzuipt erin. Nu vind ik een legging als broekje op z’n tijd leuk, maar ik wilde ook wat andere opties in de kast hebben. Allereerst vond ik bij C&A deze leuke gestreepte broek die heel soepel valt maar toch mooi aansluit. Gecombineerd met het gele bloemetjesshirt is dit een hele leuke outfit! Bij Zara vond ik een Barbieroze shirt, lekker basic en makkelijk te combineren met o.a. de paperbag jeans in haar kast. Bij Next Direct scoorde ik de meeste items voor Linn: een wit (neigt naar zachtroze) shirt met wijde mouwen, een roze denim rokje, een roze shirt met bloemetjesprint, een gebloemd jurkje en haar verjaardagsoutfit: een hele toffe tweedelige set in roze/geel. Linn is klaar voor de lente, we tellen af naar haar verjaardag!

shoplog budget kinderkleding voorjaar 2024 - Mama's Meisje blog

Spring ready: check! Welk item uit deze kinderkleding voorjaar 2024 shoplog vind jij het leukst? En wat zijn jouw fave adresjes voor nieuwe kinderkleding? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer