Is de kledingkast van jouw zoon al summer ready? In deze blog deel ik tips voor een capsule wardrobe voor jongens: met een lijstje essentiële kledingstukken de zomer door! Lees je mee?

On trend: minimaliseren

Als je Instagram opent, dan kan je er bijna niet meer omheen. Organizen, ontspullen en minimaliseren is hipper dan ooit. We zijn massaal aan het opruimen, sorteren en creëren daarmee ruimte en overzicht. Dit beperkt zich echt niet alleen tot de leefruimtes zoals de woonkamer of de keuken: ook badkamer- en kledingkasten worden aan een kritische selectieprocedure onderworpen. Waar we als volwassenen een kledingstuk kunnen aanschaffen om vervolgens jarenlang van te genieten, zit dat bij kinderkleding natuurlijk helemaal anders. Kinderen groeien doorgaans vrij snel uit hun kleding en doen in verhouding maar kort met hun kledingstukken. Ik grap weleens dat ze hier thuis geen eten meer krijgen, zó snel groeien ze uit hun nieuwe broeken en shirts. Maar er is een manier om te besparen op je aanschaf en die is nog duurzaam ook. Misschien heb je weleens van een capsule wardrobe gehoord. Dit is een essentiële selectie van kleding en items die een seizoen lang meegaan. Perfect dus voor kinderen en in deze blog deel ik meer informatie en tips over een capsule wardrobe voor jongens in de zomer.

Kinderkleding Capsule wardrobe voor jongens (zomer) - Mama's Meisje blog

Capsule wardrobe voor jongens

Uit hoeveel items een capsule wardrobe voor jongens moet bestaan, verschilt nogal per levensfase. In de kleinere maatjes groeien de kids in verhouding vaak sneller dan wanneer ze in de grotere maten zitten. Sommige basics hoef je dan niet te vervangen óf schaf je aan voor langere duur. Bijvoorbeeld wanneer je de capsule wardrobe winter ready wilt maken en bepaalde kledingstukken mee kunt nemen naar het nieuwe seizoen omdat ze nog passen. Maar jongere kinderen knoeien in verhouding vaker met eten, kunnen meer kwijlen door doorkomende tandjes of hebben met momenten meerdere keren per dag een verschoning nodig omdat de luier het even niet hield. Daar kun je rekening mee houden bij het samenstellen van de capsule wardrobe. In deze lijst met items voor een capsule wardrobe voor jongens is geen rekening gehouden met ondergoed (of rompers) en sokken, pyjama’s en sportkleding. Een zwembroek voor een jongen kopen die gaat starten met zwemles of een nieuw voetbaltenue omdat hij uit z’n vorige is gegroeid is iets wat náást deze lijst met items gerekend kan worden:

  • 2 longsleeves (shirts met lange mouwen)
  • 3 shirts (zowel basic als met print)
  • 1 korte jeansshort
  • 2 sweatpants voor jongens
  • 2 lange broeken (zowel jeans als bijvoorbeeld een chino)
  • 1 warm vest
  • 1 paar sneakers
  • 1 paar sandalen
  • 1 paar slippers
  • 1 pet of zonnehoedje

Ook nog budgetproof

Misschien vraag je je na het lezen van het lijstje voor de capsule wardrobe voor jongens af hoe je de zomer gaat overleven met deze selectie, maar het kán! Ga maar eens na hoe vol de gemiddelde kinderkledingkast ligt. Door de beperkte draagtijd omdat ze er sneller uit groeien, blijven veel items in zo’n kledingkast ongedragen of amper gedragen. En dat is zonde! Een capsule wardrobe is in het algemeen niet alleen duurzamer, maar ook nog budgetproof. Zeker als je kinderkleding tweedehands kunt aanschaffen, kun je enorm besparen. Wil je optimaal gebruik kunnen maken van je capsule wardrobe voor jongens, dan is het slim om te werken met een kleurenpalet. Zo kun je de aangeschafte items onderling mixen en matchen, waardoor steeds nieuwe outfits ontstaan. En natuurlijk kun je de capsule op basis van persoonlijke factoren nog uitbreiden. Het voordeel ligt ‘m vooral in het bewuster kopen en dat is altijd positief!

Heb jij ervaring met of meer tips voor een capsule wardrobe voor jongens? Ik lees het graag in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Betaald partnerschap met Kleertjes.com: disclaimer