Elke dag opnieuw een outfit uitkiezen voor je kind kan een uitdagende taak zijn. De inspiratie van zowel jij als je kleintje raakt na een tijdje misschien op. Gelukkig maak je dit een stuk makkelijker door enkele tips toe te passen. Denk aan het organiseren van de kledingkast en even de tijd nemen om samen te overleggen. Nood aan meer tips? Lees dan snel verder.

1. Overleg samen

Misschien is jouw inspiratie intussen op, maar heeft je kind nog vele originele ideeën. Overleg daarom altijd enkele minuten om te bespreken wat de uiteindelijke look zal worden. Misschien had hij/zij iets helemaal anders in gedachten dan jij. Op die manier weet je zeker dat ze zich comfortabel voelen in hun outfit en stel je er wellicht sneller een samen.

2. Denk aan comfort

De uiteindelijke outfit mag dan misschien wel enorm stijlvol zijn, als je kleintje er niet ten volste in kan ravotten, is het geen geslaagde schooloutfit. Van voetballen tot spelen in de zandbak…In het beste geval is zijn/haar kledij voorbereid op alles. Met andere woorden: comfort is één van de belangrijkste aspecten. Op die manier vermijd je dat er scheuren komen in de kleding.

Zo stel je in no time de schooloutfit van je kind samen Mamas Meisje blog scaled

3. Plan op voorhand

Neem de avond ervoor even de tijd om samen voor de kledingkast te gaan staan en enkele opties samen te stellen van de jas tot de schoenen. Zo bespaar je tijd in de ochtend, terwijl kleine aanpassingen altijd nog mogelijk zijn. Daarnaast vermijd je een eventueel chagrijnig kind die niet blij is met zijn/haar schooloutfit.

4. Organiseer de kledingkast

Verder spreekt het voor zich dat een georganiseerde kledingkast zich een stuk beter leent voor het uitkiezen van de juiste outfit. Leg bijvoorbeeld de meest gebruikte kledingstukken op ooghoogte of sorteer op kleur. Daarnaast zijn labels een goede manier om structuur aan te brengen. Wanneer je kind dan per se die ene sweater wil dragen in de klas, zal het niet moeilijk zijn om deze terug te vinden tussen de collectie.

5. Houd rekening met het weer

Tot slot zal de kledingkeuze afhangen van de weersomstandigheden. Zijn de temperaturen aan de lage kant? Dan zijn laagjes altijd een goed idee. Wanneer je kind het dan te warm heeft, kan hij/zij makkelijk een vest of trui uit doen. Het omgekeerd geldt wanneer het weer wat frisser wordt. Is er regen voorspeld? Bereid je kleintje hierop voor aan de hand van een regenjas of kinderschoenen die waterbestendig zijn.

Wat vind jij belangrijk voor de schooloutfit van je kind? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer