De kasten zijn weer uitgezocht: er werd weer geshopt! In deze shoplog deel ik onze aankopen: kinderkleding najaar 2023 van H&M, Next Direct en Zara

Nieuwe kinderkleding najaar 2023

De zomer was matig: ik kocht zulke leuke zomerkleding voor de meiden, maar ze hebben het echte hoogzomerspul maar weinig gedragen. In september was het even afwachten wat het weer nu ging doen: zouden we een lange nazomer krijgen? Inmiddels is het al flink kouder geweest en dus was het een goede keus om de kledingkasten van de kinderen om te pakken naar standje herfst/winter. Die zo goed als nieuwe zomerkleding van Suus en Niene is de bewaarbakken ingegaan: klaar voor nog een ronde gebruik! De zomerkleding van Linn heb ik deels weggeven en deels verkocht. Tijd om de bewaarde najaarskleding tevoorschijn te tevoren! Niene zat al in maat 122 maar gaat nu echt richting 122/128. Linn laat het hoofdstuk van maat 98 voorgoed achter zich en schuift door naar meisjeskleding maat 104. En Suus zit nu in maat 134: ik kocht al een nieuwe zomergarderobe voor haar, maar moest ook flink shoppen om haar wintergarderobe aan te vullen. Ik deelde op de blog al een WE sale shoplog, een H&M back to school shoplog en via Instagram zagen jullie ook de aankomen voor haar die ik scoorde bij de PINCsale. Voor Niene had ik deze keer amper nieuws nodig: Suus heeft twee winters in maat 122/128 gezeten, dus voldoende kleding dat ik kon doorschuiven naar Niene! Toch werd ze niet helemaal overgeslagen: er kwamen nieuwe schoenen en enkele longsleeves, want ik snap dat het ook niet leuk is als je zusjes zoveel nieuw krijgen. Jep, je leest het goed: niet alleen Suus kreeg nieuwe kinderkleding, óók Linn! Niene heeft vooral in het voorjaar en in de zomermaanden in maat 104 gezeten, dus ook voor Linn moest ik echt aanvullen. Heel vervelend hoor, dat shoppen, maar ik schreef al eens over mijn aanpak om de kinderbijslag te budgetteren. Dat is ook nu weer goed gelukt: er moeten nog nieuwe schoenen komen voor Suus, maar daar is ruim voldoende budget voor. Ik shopte voor Linn nieuwe kinderkleding voor het najaar 2023 van H&M, Next Direct en Zara en ben weer heel blij met mijn aankopen!

Meisjeskleding maat 104

Voor Linn heb ik enkele jeans van TerStal die goed zitten, maar verder draagt ze veelal nog leggings omdat die beter aansluiten. Nou ben ik niet per se een sad beige liefhebber maar uit alle collectie die er nu qua nieuwe kinderkleding najaar 2023 bij H&M, Next Direct en Zara te krijgen is, heb ik veel gebloemde en pastelkleurige tinten in combinatie met beige uitgekozen. Deze kleurtjes staan Linn ook leuk en we kunnen veel tops makkelijk combineren met het teddy giletje van Zeeman dat ik eerder al scoorde óf met de jeans items die al in de kast liggen. Maar ook onderling kan ik goed mixen en matchen met de items die we gekocht hebben, te beginnen bij H&M. Ik bestelde voor Linn meisjeskleding maat 104 en die maat valt in twee categorieën (zowel Baby Meisjes als Meisjes 2-8 jaar) dus lekker veel keuze! Als eerst viel mijn oog op het duopak geribde tops en de bijpassende set van 2 geribde leggings. Qua stofje sluit dit mooi aan en hoewel de stof niet superdik is dus minder geschikt voor de echte winter, vind ik dit ideaal voor de dagjes thuis: lekker comfy en een fijne pasvorm. De tops zijn ook weer goed te combineren met andere items uit haar kast. Ik koos nu deze combi van printjes, maar er zijn nog meer leuke varianten! Daarnaast koos ik dit oudroze vest met kraag: dat geeft de outfit meteen een leuke uitstraling! Tot slot kon ik dit budgetproof kerstjurkje niet weerstaan: het staat niet op de foto, maar als je op de link klikt snap je vast waarom ie niet kon achterblijven :)

Nieuwe kinderkleding najaar 2023 H&M - Mama's Meisje blog

Next Direct: mijn fave!

Er gaat geen shoplog voorbij waarin ik niet geshopt heb bij Next Direct: mijn fave op het gebied van nieuwe kinderkleding! In de categorie meisjeskleding maat 104 selecteerde ik in eerste instantie ál mijn favorieten en daaruit heb ik een keuze gemaakt. Ik bestelde een gestreepte longsleeve die ik ook al in maat 92 en maat 98 voor haar heb gehad: echt een goede kwaliteit top die op vele manieren te combineren is. Ook koos ik een witte top met een klein werkje en kraagje in crèmekleur. Het lilakleurige jurkje vond ik meteen helemaal top en die kan ik combineren met zowel een crèmekleurige als een antracietkleurige maillot. De maillot heb ik trouwens wel in maat 98 besteld, want de ervaring is dat die vaak heel lang vallen. Helemaal blij met deze buit!

Meisjeskleding maat 104 - Mama's Meisje blog

Zara finds

Door naar Zara, waar ik de ene keer beter slaag voor nieuwe kinderkleding dan de andere. Deze keer kon ik amper kiezen, zoveel leuke kinderkleding voor het najaar 2023! Voor Linn bestelde ik meisjeskleding in maat 104, want hoewel Zara soms groot valt en dan weer klein, vallen al deze items mooi op maat. Als eerst de set met flared gebloemde legging en bijpassend shirt: hoe leuk! Ik bestelde nog twee gebloemde leggings: een terracottakleurige riblegging en een beige met wafeleffect. Tot slot nog twee hele gave truien: één met afneembare kraag en daarnaast een soort spencer met kanten mouwen. Die laatste twee waren trouwens minder budgetproof, maar het staat haar geweldig en ik ben verliefd op de items, dus dan weet je het wel hè!

Shoplog H&M Next Direct ervaring Nederland Zara - Mama's Meisje blog

Autumn ready: check! Welk item uit deze kinderkleding najaar 2023 shoplog vind jij het leukst? En wat zijn jouw fave adresjes voor nieuwe kinderkleding? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer