Maak jij binnenkort een tripje met het vliegtuig? Ik zweer bij een rugtas als handbagage en in deze blog vertel ik waarom. Ook geef ik 5 musthaves om in te pakken! Lees je mee?

Welke handbagage tas

Nu de kou in Nederland haar intrede doet, verlang ik nog nèt iets meer terug naar afgelopen zomer. Toen flaneerde ik namelijk met twee vriendinnen over de boulevard van Mallorca en was de temperatuur een stuk aangenamer. We hebben een heerlijke vakantie gehad, maar de voorpret begon eerlijk gezegd al vanaf het moment dat we boekten. Ik leefde er ontzettend naartoe en het was voor mij ook al even geleden dat ik voor het laatst ‘alleen’, zonder man en kinderen, op vakantie was geweest. Ook het reizen per vliegtuig was al even geleden en ik besloot er maar eens in te duiken, want de regels op luchthavens veranderen regelmatig. Welke handbagage tas is toegestaan en wat mag ik wel of niet meenemen? Ook op de luchthaven van aankomst (en dus ook weer van vertrek als je terugvliegt) kunnen weer andere maatstaven gehanteerd worden. Dat is meteen mijn eerste tip: kijk goed na aan welke afmetingen je handbagage mag voldoen! Je wordt er niet gelukkig van als je plotseling aan extra kosten gebonden zit omdat je travelbags moeten worden ingecheckt als ruimbagage! Ik ging voor een rugtas als handbagage en dat is ontzettend goed bevallen.

Rugtas als handbagage welke tas - Mama's Meisje blog

Rugtas als handbagage

Bij de stoelen die wij boekten mochten we een trolley en handtas of rugtas als handbagage meenemen. In eerste instantie besloot ik mijn gewone schoudertasje te gebruiken en de rest van de spullen in mijn trolley te doen. Daar kwam ik echter al snel van terug, want hoe onhandig is het als je steeds je trolley uit de bagagevak boven je hoofd moet pakken en moet openen als je iets nodig hebt? Mijn e-reader past bijvoorbeeld niet in mijn schoudertasje en dan zou ik steeds die trolley moeten openen. Dat ging ‘m niet worden! Ik zocht naar een rugzak dames en vond er één die perfect was. Waarom? Deze rugzak heeft veel verschillende vakjes en ritsjes waardoor ik niet alles overhoop hoef te halen wanneer ik iets nodig heb. Ik kon mijn portemonnee en autosleutels veilig in aparte vakjes opbergen, stopte mijn ID-kaart en boardpass weer in een ander handig vakje en de tas was makkelijk in te delen. Ik ben nogal een georganiseerd typje, dus ik werd hier héél gelukkig van!

5 musthaves om in te pakken op reis - Mama's Meisje blog

5 musthaves om in te pakken

Welke handbagage tas je ook meeneemt, deze 5 musthaves om in te pakken wil ik je meegeven:

  • Zonnige bestemming? Stop je bikini in je handbagage! Niets is zo vervelend als ruimbagage die kwijtraakt en dat je dan op zoek moet naar andere badkleding. Voor sommige vrouwen is dat mission impossible dus in de handbagage ermee!
  • Een lege Doppler (of andere drinkfles) meenemen is fijne budgettip: deze kun je na de security check vullen met water en mag ook mee het vliegtuig in. Zo heb je iets te drinken bij je! Als je een rugtas als handbagage hebt, zit er soms een speciaal vak aan de buitenzijde waar je een drinkfles in kwijt kunt.
  • Wist je dat je ook zelf snacks mee mag nemen? Houd er rekening mee dat vloeistoffen niet door de security komen, dus ook bijvoorbeeld yoghurt knijpzakjes worden geweigerd. Maar ontbijtkoekrepen, je zelf gesmeerde bammetjes of een zakje drop mogen gewoon mee. Is goedkoper dan ter plekke snacks kopen!
  • Neem een toilettasje met enkele mini verzorgingsproducten mee. Houdt rekening met de vloeistofregels en stop alles in een doorzichtige zip lock, dan kan het bij security checks snel nagekeken worden. Ik nam bijvoorbeeld deodorant, neusspray (voor drukverlichting op mijn oren tijdens het opstijgen en dalen) en zonnebrand mee.
  • Niet ieder vliegtuig is uitgerust met entertainment (televisie, radio) aan boord. Neem dus iets mee om jezelf aan boort te vermaken, bijvoorbeeld een e-reader of puzzelboek.

Welke handbagage tas is jouw favoriet? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer