Een tijdje geleden kreeg ik een pakketje toegezonden met daarin de drie nieuwe Kids 2in1 Shampoo & Body Washes van Weleda. Weleda bestaat al ruim 90 jaar en ontwikkeld naar eigen zeggen producten met uitsluitend natuurlijke ingrediënten die op duurzame wijze worden geteeld en verwerkt. Klinkt goed. Ik hou er namelijk niet van om zomaar de eerste de beste douchefris of shampoo voor mijn kindjes te gebruiken. Hun huidjes zijn nog zo puur, zacht en kwetsbaar, daar wil ik niet te veel mee knoeien om het zo maar te zeggen.

IMG 5500

Toen mijn meisjes nog erg klein waren waste ik ze zoveel mogelijk met water of anders met een milde zeep zonder parfum. Naarmate kinderen ouder worden gaan ze ook meer buiten spelen, worden ze sneller vies en dan is het stiekem toch wel heel fijn om ze ’s avonds heerlijk fris geurend in hun bedjes te leggen. Maar dan het liefst wel een beetje op een verantwoorde manier. Ik was dan ook erg benieuwd naar de nieuwe kids-lijn van Weleda.

Originele geuren voor douchefris!

De flesjes zien er vrolijk en kleurig uit. Dat vinden de kinderen ook. Elin wil direct onder de douche en begint al met het uitkiezen van een kleur. Blauw met de geur van ‘Zachte Vanille’, oranje met de geur van ‘Blije Sinaasappel’ en groen met de geur van ‘Sprankelende Citroen’. Het zijn niet de standaard geuren die je verwacht bij douchefris voor kindjes. Het spreekt mij wel aan. Mijn man vindt het met name een heel groot pluspunt dan het een 2in1 lijn betreft. Shampoo en douchefris in èèn, wat wil papa nog meer!

IMG 5501

De hele badkamer ruikt naar sinaasappeltjes!

De eerste paar keren heb ik ruzie met de doppen van de tubes. Ik krijg ze makkelijk open maar dicht doen is even een handigheidje. Mijn man kreeg ze overigens wel prima dicht dus wellicht lag het aan mij (ik hoop dat mijn man dit niet leest). De shampoo/body wash voelt zacht aan en tijdens het douchen van mijn dochters merk ik al snel dat ik maar een klein beetje nodig heb. De hele badkamer ruikt naar sinaasappeltjes! Weleda belooft dat de shampoo/body wash mild is voor de ogen en mijn dochters hebben inderdaad geen last van rode, prikkende oogjes. Hun huidjes voelen, ook na meervoudig gebruik, nog steeds heerlijk zacht aan.

Dan het 2in1 principe. Lieke heeft nog niet heel veel haar en kan prima met de shampoo van Weleda toe. Sterker nog, ze had erg last van berg en dat wordt nu minder. Toeval…? Elin heeft lang haar en daar vind ik deze shampoo iets minder geschikt voor. Zij heeft iets nodig wat er voor zorgt dat het haar makkelijk doorkambaar is. Mocht je de shampoo combineren met iets dat je na het wassen in het haar kan smeren waardoor het haar alsnog makkelijk doorkambaar is dan kan de shampoo van Weleda prima.

IMG 5502

Weleda voor kids: mild reinigen voor huid en haar

Al met al spreekt de nieuwe kids-lijn van Weleda mij wel aan. Mijn favoriete geur is ‘de Blije Sinaasappel’ maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Het belangrijkste is dat het de huid en haren van mijn dochters inderdaad goed en mild lijkt te reinigen zonder al te veel toegevoegde rarigheden. En een groot pluspunt is ook dat douchen een feestje wordt want zeg nou zelf, ‘ga maar snel naar de badkamer, dan mag jij een kleurtje uitzoeken!’ klinkt toch veel leuker dan ‘hup, naar de douche!

De verschillende varianten van Weleda Kids 2in1 Shampoo & Bodywash zijn o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor €6,49 per stuk.

Ken je de producten van Weleda? Heb jij deze nieuwe Kids 2in1 Shampoo & Bodywash al geprobeerd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

 

Liefs Ilse

 

 

 

 

Deze blogpost bevat gekregen artikelen. Dit heeft echter onze mening niet beïnvloedt.