De tijd van loslaten komt steeds dichterbij… Alleen buiten willen spelen of zelfstandig naar school fietsen: maak jij je daar weleens zorgen om? Ik ontving de One2track Connect Next: in deze GPS horloge review vertel ik meer over hoe het werkt en aan welke kosten je moet denken. Lees maar mee!

Steeds meer zelfstandigheid

Nu we nog in de tijd van winterse buien zitten, lijkt het misschien nog ver weg maar de tijd gaat snel! Voordat je het weet, doet het mooie weer zijn intrede en begint de lente. Als het zonnetje zich weer vaker laat zien, spelen de kinderen veel meer buiten en zeg nou zelf: dat is toch het allerleukst! Terugdenkend aan mijn eigen jeugd weet ik nog dat ik heel veel buiten was: niet alleen in onze tuin, maar ook op het pleintje voor ons huis. En later fietste ik naar vriendinnetjes of alleen naar school. Dat leek allemaal zo onbezorgd, maar nu ik zelf moeder ben, vind ik het best lastig om die groter wordende zelfstandigheid op bepaalde vlakken los te laten. Ik hou mijn hart soms vast: het moment waarop hun wereld een stukje groter wordt, komt steeds dichterbij. Zelfstandig naar school fietsen, buitenspelen bij vriendinnetjes: als ouders willen we ze dat niet ontzeggen, maar we willen er alles aan doen om te zorgen dat ze veilig zijn. Stap voor stap dus en dankzij het One2track Connect MOVE SE GPS horloge voor kinderen dat wij anderhalf jaar geleden voor Suus ontvingen, merkten we al hoe fijn het is om vanaf de zijlijn mee te kunnen kijken. Nu werden wij gevraagd om het nieuwe GPS horloge kind te testen: in deze GPS horloge review lees je alles over de One2track Connect Next!

One2track Connect Next GPS horloge review

Op het moment dat je kind eraan toe is om alleen naar school te fietsen, dan hoop je dat ze ongedeerd aankomen en er onderweg niets vervelends gebeurt. Ik vind het een prettig idee om, als het moment daar is, te weten waar ze zich bevindt. Dankzij een GPS horloge voor kinderen is dat mogelijk, maar eerlijk is eerlijk: er zijn zóveel aanbieders! Hoe weet je zeker dat je een betrouwbare aankoop doet en dat het horloge niet gehackt kan worden? Ik ontving het One2track Connect Next horloge, dat de volgende specificaties heeft:

 • Touchscreen
 • SOS knop
 • Blijf op verschillende manieren met elkaar in contact: door HD bellen en gebeld worden, door videobellen tussen horloge en ouderapp én via chatfunctie
 • Bellen naar en gebeld worden door vooraf ingestelde telefoonnummers (je kind kan dus nooit in contact komen met ongewenste bellers)
 • Via de app kun je als ouder kijken waar je kind zich bevindt: GPS + AGPS positiebepaling buitenshuis (nauwkeurigheid 1-10 meter)
 • Schoolmodus
 • Uitgerust met een stappenteller, rekenmachine, scorebordfunctie, stopwatch en weerstation
 • 5 kleurrijke digitale klokthema’s
 • Accuduur: circa 3-4 dagen
 • Is in de Nederlandse, Engelse en Duitse taal in te stellen.
 • ‘Zoek mijn horloge’ functie (in geval van kwijtraken)
 • 24 maanden garantie op fabrieksfouten
 • Dit horloge wordt geleverd met een screenprotector, een USB oplaadkabel met adapter en een prepaid simkaart.
 • Check op de website van One2track alle overige specificaties van dit gps horloge kind

Het One2track Connect Next GPS horloge is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en is verkrijgbaar in zwart, lichtblauw, lila, pastelgroen en zalmroze. Dit horloge is slechts één van de vele modellen die verkrijgbaar zijn bij One2track: neem even een kijkje op de website om de verschillende GPS horloges met elkaar te vergelijken. Het andere model wat wij hadden en waar ik al eerder een GPS horloge review over schreef, was bijvoorbeeld perfect voor kinderen die nog niet kunnen lezen en schrijven. Deze is helaas niet meer verkrijgbaar, maar de Connect UP is een goed alternatief. Dat exemplaar schuift nu door naar Niene! Wat ik zelf het prettigst vind aan de horloges van One2track, is dat je kind alleen kan bellen naar en gebeld kan worden door telefoonnummers die je van tevoren hebt ingesteld. Zo weet je zeker dat ze geen gekke telefoontjes ontvangen of zelf naar een nummer bellen waarvoor je geen toestemming hebt gegeven. Via de app kun je een account aanmaken en het horloge van je kind koppelen aan de simkaart. Dat gaat super makkelijk en alles wijst zich vanzelf.

ervaring met gps horloge voor kinderen - Mama's Meisje blog

Te jong voor mobieltje

Waarom kies je voor een GPS horloge voor je kind? Persoonlijk vind ik mijn kinderen nog veel te jong voor een mobiele telefoon, zeker omdat de functies daarvan veel uitgebreider zijn zoals bijvoorbeeld het downloaden van o.a. social media apps. Dat is nog een brug te ver, maar ik wil wel graag dat ze, op het moment dat hun wereld groter wordt, niet alleen bereikbaar zijn maar ons ook kunnen bellen of een berichtje sturen wanneer nodig. Het One2track Connect Next horloge is dus de perfecte tussenstap. Klokkijken is één ding, maar dankzij de vooraf in te stellen alarmpjes kun je ook een tijd instellen zodat je kind niet vergeet om bijvoorbeeld voor etenstijd thuis te zijn. Door af te spreken om even te bellen als ze wegfietst of is aangekomen op de bestemming en het altijd te laten weten als de plannen veranderen, blijven we op afstand toch goed op de hoogte en kunnen we eventueel overleggen met elkaar. Ook heel fijn om in te zetten tijdens dagjes weg of op vakantie! Door de app blijf je als ouder in control: zo kan je kind het horloge bijvoorbeeld niet zelf uitschakelen, dat kan alleen via de app. Ook kun je zo nodig terugkijken waar je kind geweest is. Maar bovenal vindt Suus het horloge heel stoer en draagt ze ‘m graag, ook al is het horloge nu nog niet zo vaak nodig als in de toekomst!

Wat kost het?

Hoe zit het met de kosten? Als budgetmama informeer ik je in deze GPS horloge review natuurlijk graag over het kostenplaatje. Allereerst de aanschafwaarde: deze ligt voor de verschillende modellen van One2track tussen €100 en €110. Het One2track Connect Next GPS horloge voor kinderen wordt geleverd met een simkaart. Deze zit al in het horloge, maar moet na ontvangst nog wel even geactiveerd worden. Dankzij de bijgesloten handleiding maakten wij het horloge binnen een mum van tijd gebruiksklaar: door een account aan te maken, de app op mijn telefoon te koppelen met het horloge en de simkaart te registreren. Via de app kun je ook opwaarderen wanneer dit nodig is. Het telefoon horloge van One2track is in principe volledig prepaid, je zit dus niet vast aan een abonnement. Maandelijks betaal je een gebruikersfee van €1,25 (dit wordt automatisch ingehouden op het beltegoed) en de tarieven zijn laag: bellen kost €0,0036 per seconde en het dataverbruik circa €0,04 per dag. Er geldt geen starttarief, in Europa worden geen extra kosten gerekend (handig op vakantie!) en het totaal verbruik inclusief de gebruikersfee ligt gemiddeld tussen de €1,50 en €2,50 per maand (afhankelijk van het belgedrag van de drager van het horloge). Naast het standaard prepaid plan is er sinds kort ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het ‘Unlimited’ plan. Je kind maakt dan onbeperkt gebruik van alle functies van het GPS horloge voor een vast bedrag van €9,95 per 30 dagen, waarbij de maandelijkse fee van €1,25 vervalt. Schappelijke en betaalbare prijzen, vind ik!

Heb je na het lezen van mijn GPS horloge review over de One2track Connect Next nog vragen? Ik lees het graag in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer