Tot welke leeftijd Tripp Trapp kinderstoel gebruiken? Stiekem kijk ik uit naar het einde van de ‘babyspullen in huis’ fase. Dus ik dook erin en vertel je graag meer in deze blog!

Ze worden zo snel groot!

Waar blijft de tijd? Ruim 8 jaar geleden was ik net zwanger van onze eerste en nog totaal onwetend. In de eerste helft van mijn zwangerschap vond ik het nog onvoorstelbaar dat we écht papa en mama zouden worden. Na de geslachtsbepalende echo kocht ik wat kleertjes, maar de grotere voorbereidingen stelde ik nog even uit. Na de 20-weken echo begonnen we met het verbouwen van de bovenverdieping en verzamelden we alle musthaves die je volgens de geleerden als soon to be ouders in huis moest hebben. Je leest het goed: wij waren die newly parents die nog braaf de uitzetlijstjes volgden. Inmiddels ben ik drie kinderen rijker en weet ik dat een aantal zaken op diezelfde uitzetlijstjes niet per se noodzakelijk zijn. Toch heb ik van één aankoop absoluut geen spijt: de Stokke Tripp Trapp doet hier nog iedere dag dienst. We hebben er zelfs drie aan tafel, al komen we nu in een fase waarbij ik me afvraag hoe lang deze nog duurt. Ze worden zo snel groot! Wanneer zit je kind op een gewone stoel? En tot welke leeftijd gebruik je een Tripp Trapp kinderstoel?

tot welke leeftijd Stokke babyset - Mama's Meisje blog

Tot welke leeftijd Tripp Trapp?

Het grote voordeel van de Tripp Trapp stoel vond ik dat je ‘m écht al vanaf de geboorte kunt gebruiken. Door de handige Stokke newborn set hebben wij al vanaf week één heel veel plezier gehad van deze kinderstoel. Vooral omdat onze kleintjes zich vaak meldden rondom etenstijd: dan zaten ze – vooral de eerste maanden – met krampjes of waren ze wakker of huilerig. Door ze dan bij de eettafel in de newborn set te kunnen leggen, kregen wij de kans om even te eten alvorens te babyknuffelen. En toen Suus grote zus werd, gevolgd door Niene, vonden ze het geweldig dat hun kleine zusje ook bij ons aan tafel zat tijdens een eetmoment. Ook ideaal tijdens de eerste hapjes: de speciale babystoel zit op de perfecte hoogte als je er als ouder naast gaat zitten. Na verloop van tijd ruilden we de newborn set in voor de Stokke babyset. Tot welke leeftijd de Stokke babyset gebruikt werd? Daarvoor moest ik even diep in mijn geheugen graven. Volgens mij hebben wij ‘m tot 18 maanden gebruikt, al kan het bij alle drie de kinderen wel een maandje verschillen. Ik wilde dat ze stevig konden zitten voordat we ‘m weer van de Tripp Trapp stoel afhaalden. Wel bleven we het tuigje nog wat langer gebruiken, die kon ook op de stoel bevestigd worden zónder babyset. Pas toen ze stevig zaten, verwijderden we ook die. Het voordeel van de Tripp Trapp kinderstoel vind ik dat je ‘m constant kunt aanpassen naar de lengte van je kind. Maar tot welke leeftijd Tripp Trapp doorgaans gebruikt wordt, daar kon ik niet achter komen.

Tot welke leeftijd Tripp Trapp kinderstoel gebruiken - Mama's Meisje blog

Wanneer kind op gewone stoel?

De Stokke Tripp Trapp is in principe gewoon geschikt voor volwassenen met een maximale belasting van 110 kg. Persoonlijk zijn wij niet van plan om de stoel zó lang te blijven gebruiken. Tot welke leeftijd Tripp Trapp kinderstoel gebruiken? Dat is in principe heel persoonlijk, maar wij komen nu met onze oudste dochter in de fase dat we erover twijfelen om haar Tripp Trapp binnenkort in te wisselen voor een gewone stoel. Maar wanneer kan je kind op een gewone stoel aan tafel zitten? Zelf kijk ik hiervoor naar de lengte van het kind. Suus wordt in juli 8 en is qua lengte gemiddeld. Zij zit nu nog net niet goed genoeg op een gewone stoel, maar ik verwacht dat dit rond haar verjaardag wel zo zal zijn. Ik wil niet dat de kinderen op hun knieën op een gewone stoel aan tafel zitten. Dan liever nog een tijdje langer op de ergonomische Tripp Trapp, ook al zie ik uit naar het moment dat ik deze kan omwisselen voor gewone stoelen aan onze eettafel. Dat heeft trouwens niets met de kwaliteiten of mijn tevredenheid met de Stokke stoel te maken hoor. Maar op een gegeven moment ben je klaar met de fase van ‘babyspullen’ in je huis, althans ik wel! Zolang de kinderen nog beter zitten op de Tripp Trapp stoel, blijft ie lekker staan. Maar zodra ze toe zijn aan een gewone stoel, gaat ie toch echt de deur uit! Daarbij telt de mening van de gebruikers ook mee: dochterlief heeft al een aantal keer laten vallen dat ze deze stoel voor kleine kindjes vindt en graag op een ‘grote mensen stoel’ wil zitten. Nog even geduld!

Tot welke leeftijd gebruik(te) jij de Tripp Trapp? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog