Afgelopen dinsdag was het zover: ik ging op weg naar mijn allereerste persevent! Ondanks de sneeuw, stroomstoring in Amsterdam en daardoor drukte op de weg, kwam ik (een half uur te laat!) aan op de prachtige locatie. Ik kreeg namelijk een uitnodiging om op een heuse kledingparty te komen van kinderkledingmerk
Tom-Du! 

Mijn eerste event als blogger

En dat was écht gezellig! Zo’n party brings back old memories. Ik weet nog dat mijn moeder eens een kledingparty hield voor vriendinnen. Ik was toen een jaar of acht en moest naar boven, naar bed. Stom natuurlijk, ik was enorm nieuwsgierig wat daar beneden allemaal gebeurde. Ik had al die kledingrekken wel gezien in onze woonkamer en was heel benieuwd wat mama voor mij zou uitkiezen!

Maar nu ben ik zelf mama en stond ik te springen als een klein kind toen ik deze uitnodiging kreeg. Het imago van kledingparty’s is nogal wisselend. Sommige vrouwen zijn wel eens op een thuisparty voor andere producten geweest en ervaren dan een agressieve verkooptechniek. Bij Tom-Du kom je geen opdringerige consulentes tegen. Het draait om een gezellige avond met vriendinnen bij een gastvrouw die haar huis openstelt. Er komt een consulente bij de gastvrouw thuis en zij neemt de hele kledinglijn van Tom-Du mee. Ik mocht, samen met de andere aanwezige bloggers, ervaren hoe zo’n party verloopt!

SAM 1798

Hoe is Tom-Du begonnen?

We werden hartelijk ontvangen met koffie en thee. De vrouw achter dit merk, Ingrid Lagendijk, vertelde hoe zij Tom-Du heeft opgericht. Tijdens haar studie werkte ze op de beroemde Albert Cuyp markt in Amsterdam. Ze zag wel handel in kindershirts met Bretonse strepen. Het naam Tom-Du is een samenstelling van de namen Tomas en Dustin, haar beide zoons. Ze liet haar eigen shirtjes maken en verkocht dit, het was een enorm succes. Na haar studie heeft zij nog twee jaar voor een werkgever gewerkt. Na het succes op de markt, bleek Tom-Du grote stappen te maken en zodoende maakte Ingrid de overstap naar het ondernemerschap! Al snel kwamen winkels vragen of ze de kleding konden inkopen, maar Ingrid besloot de kleding via party’s aan te bieden. En zo ging de kleding, na een dag op de markt, ’s avonds de auto in en werd bij een vriendin de kleding weer uit de auto gehaald. Meerdere moeders waren bij deze eerste kledingparty aanwezig, waarna er nog vele zouden volgen. Momenteel zijn er 150 consulentes in Nederland en 20 consulentes in België werkzaam.

Tom-Du heeft alles zelf in de hand

Sinds 2009 heeft Tom-Du haar eigen fabriek in Turkije. Deze fabriek is al langer verantwoordelijk voor de productie van de kleding, maar omdat er geen nieuwe overnamepartij was na het overlijden van de eigenaar, heeft Tom-Du de fabriek sindsdien in eigen beheer. Daarnaast koop Tom-Du alles zelf in. Het begint met de inkoop van garen, deze zijn van hoogwaardige kwaliteit. Deze garen worden in de eigen breierij tot tricot stoffen verwerkt. Omdat de basis hoogwaardig is, maakt Tom-Du uiteindelijk een kledingstuk van mooie en stevige kwaliteit. Dit kun je zelf zien en voelen tijdens een party. Tom-Du heeft dus alles zelf in de hand: van garen tot de uitlevering aan de klant! En dit kun je merken in je portemonnee: de prijs-kwaliteit verhouding is scherp.

De zomercollectie van Tom-Du

Na deze introductie werd de nieuwe zomercollectie aan ons gepresenteerd. Zo konden we zien welke items verkrijgbaar zijn, maar ook hoe je hier veel verschillende combinaties mee kunt maken. Ik was verrast hoe goed er is nagedacht over de verschillende lijnen: je kunt met de items uit één lijn enorm veel looks creëren. Maar ook items uit verschillende lijnen zijn te combineren! Als de consulente bij de gastvrouw thuiskomt, heeft ze van ieder item uit de collectie één exemplaar bij zich. Alle maten zijn present, misschien niet in de look die jij wilt bestellen, maar de maten komen allemaal overeen. Zo kun je er dus vanuit gaan dat het ene shirtje in maat 104-110 hetzelfde valt als het shirtje dat jij wilt bestellen. De maten lopen trouwens van 86/92 tot 176/182. Omdat kids in Nederland steeds groter worden, streeft Tom-Du ernaar dat kinderen tijdens de gehele basisschoolperiode in hun kleding passen. En heb je iets gekocht, maar wil je het retour doen omdat het toch niet goed past? Dat is geen enkel probleem!

Voor de jongens zijn er supergave items verkrijgbaar. Denk aan stoere denim, shirts en shorts met all-over prints, Hawaï thema en zwart-wit. Een indruk van de collectie:

Tom Du

De Bretonse streepjes komen natuurlijk ook terug. Ik heb een paar items uitgekozen om te laten zien, maar kijk zeker ook eens op de website van Tom-Du voor de gehele jongenscollectie!

Voor de meiden doen zwierige rokjes en zomerse jurkjes het altijd goed. Ook voor de meiden zijn verschillende denim items verkrijgbaar, zoals shorts en een heel leuk jurkje.

Tom Du1

Er is voor ieder wat wils, je kunt de drukkere prints met elkaar combineren, maar ook zijn er items verkrijgbaar om het geheel wat rustiger te maken. De kans dat je dus iemand tegenkomt in exact dezelfde outfit, wordt hiermee verkleind! Omdat Tom-Du alles zelf in de hand heeft, kunnen ze heel makkelijk kleding bij laten maken. In principe worden 700 stuks per ontwerp gemaakt, maar als er meer vraag is, kan de fabriek er items bij maken. Door deze aantallen blijft het aanbod aanwezig (je grijpt dus niet mis als klant) maar wel exclusief! Na afloop van het seizoen worden de overgebleven stuks als sale-items verkocht. Op een kledingparty zijn deze items aanwezig, zodat er voor ieder budget een leuke outfit te koop is. Wat ik ook zeker een vermelding waard vind, is dat de items die niet verkocht zijn na de sale, door Tom-Du geschonken worden aan een Roemeens weeshuis. Ze hadden er ook voor kunnen kiezen om dit te laten opkopen, maar ze kiezen voor een goed doel. Dat vind ik ontzettend attent en warmhartig.

Mijn ervaring tijdens de Tom-Du party

Ik vond het super leuk om deze party mee te maken. Doordat je eerst een presentatie krijgt van de gehele lijn, raak je geïnspireerd door de vele mogelijkheden. Na de presentatie mochten we zelf shoppen en als ik het even niet wist, kon ik met mijn vragen bij de consulente terecht. Bijvoorbeeld met vragen over de maat of welke items ik met elkaar kan combineren. Nadat ik mijn keuze had gemaakt, heeft zij mijn bestelling opgeschreven en binnenkort krijg ik de items in huis. Omdat Suus nog te klein is voor maat 86/92, heb ik mijn nichtje deze keer verwend met nieuwe kleren. Dit zijn de items die ik voor mijn nichtje heb uitgezocht:

Tom Du2

We wachten met smart op de kleding, maar ze kan het nu toch nog niet aan :D Ben je nieuwsgierig geworden naar aanleiding van deze post? Neem even een kijkje op www.tom-du.com voor meer informatie! Zo kun je je aanmelden om een thuisparty te organiseren en een online wishlist maken, die je kunt doorgeven aan de consulente die werkzaam is in jouw regio!

Ken jij Tom-Du al? Heb je wel eens een kledingparty bezocht en wat zijn jouw ervaringen hiermee? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

Een gedeelte van de bestelde kleding heb ik gekregen van Tom-Du