Vijf jaar lang was het iedere donderdag tijd voor een nieuw bevallingsverhaal op Mama’s Meisje. Maar na meer dan 260 bevallingsverhalen heb ik besloten om de stekker uit deze rubriek te trekken. Benieuwd waarom? En wat ervoor in de plaats komt? Lees maar mee!

Bevallingsverhalen

Toen ik in 2016 begon met bloggen, besloot ik al snel dat ik wekelijks een nieuw bevallingsverhaal wilde plaatsen op mijn blog. In het begin was mijn bereik nog niet zo groot en was het af en toe best lastig om nieuwe mama’s te bereiken om hun verhaal te doen. Maar naarmate de jaren verstreken, verschenen er steeds meer bevallingsverhalen in mijn inbox. En die maakten indruk, want ik zat regelmatig met een brok in mijn keel de ingestuurde ervaringen te lezen. Ook viel het me gaandeweg de tijd op dat er steeds moeders waren die zeiden: “mijn bevalling was niet zo spannend hoor, dus ik weet niet of je iets aan mijn verhaal hebt“. Maar juist dat was waar ik met mijn bevallingsverhalen rubriek voor wilde staan: dat de ervaringen verteld werden zoals de vrouw het had beleefd. Of het nou een bevalling van 30 uur met een knip was, met gierende banden op weg naar de OK of thuis in alle rust en zonder gekkigheid. Daarom deed ik niet aan voorselecties op horrorscenario en heb ik in al die jaren maar één verhaal geweigerd, gewoonweg omdat het maar uit 5 regels bestond. Iedere bevalling is een hele speciale; er wordt immers een kindje op de wereld gezet! Een once in a lifetime experience die niet te vergelijken is met anderen. Het is ook geen wedstrijd hè! Ik werkte op volgorde van binnenkomst, dus soms kwamen er wel twee of drie ‘heftige’ verhalen achtereen voordat er weer een meer positief bevallingsverhaal verscheen. Daar heb ik weleens kritiek op gekregen, maar gelukkig waren de positieve reacties in de meerderheid waardoor ik dus ruim 260 bevallingsverhalen op mijn blog heb geplaatst! Daarvoor wil ik de deelnemers nogmaals ontzettend bedanken: zonder jullie was dit niet gelukt.

Bevallingsverhalen 2021 - Mama's Meisje blog

Waarom dan stoppen?

Maar waarom stop je dan?“. Nou, het antwoord is vrij simpel: ik ben zelf echt helemaal klaar met zwangerschappen en baby’s. In de zomer heb ik natuurlijk die persoonlijke blog over onze voltooide kinderwens geschreven en even later deelde ik mijn ervaring omtrent mijn sterilisatie operatie. Hoewel ik baby’s natuurlijk nog steeds geweldig vind, geef ik ze na het knuffelmomentje met alle liefde terug aan hun mama of papa. Nee, ik merk aan alles dat dat boek gesloten is en dat mijn interesses langzaam aan het verschuiven zijn. Mijn ‘baby’ is alweer bijna 18 maanden en het staat steeds verder van mij en Mama’s Meisje af. Het zou dus zonde zijn als ik deze rubriek zou aanhouden omdat het ‘hoort’ zonder dat ik er nog enthousiasme over voel. Gelukkig is er wel een andere blogger die héél enthousiast was toen ik haar een berichtje stuurde! Ineke van The Stout Journal neemt de wekelijkse bevallingsverhalen met alle liefde van mij over en zou het geweldig vinden als ze binnenkort jouw mailtje in haar inbox ziet verschijnen met jouw bevallingsverhaal! De bevallingsverhalen die al op mijn blog staan, blijven daar gewoon dus zijn altijd terug te lezen.

Tijd voor iets nieuws!

Geen nieuwe bevallingsverhalen meer, dat betekent een lege plek in mijn agenda… Maar die wordt opgevuld met iets nieuws, want mijn blog en social media staan steeds meer in het teken van budget. Zo deel ik sinds (en ik heb het even opgezocht) december 2020 wekelijks onze boodschappen, de kosten én het weekmenu op Instagram. Daar wordt erg enthousiast op gereageerd, want het is altijd leuk om een kijkje te nemen bij een ander. Daarom besloot ik om dit door te trekken naar de blog en de rubriek ‘Budget Boodschappen | Het winkelwagentje van …‘ in het leven te roepen. Binnenkort ga ik van start met de eerste editie en ik zou het superleuk vinden als meer mama’s zich aanmelden! Waar doe jij boodschappen, welk budget heb je (of niet), hoeveel geef jij uit en waaraan? Wat staat er in die week op je weekmenu en welke budget boodschappentip vind jij het delen waard? Bij het verschijnen van de eerste editie zal ik nog meer informatie delen over hoe je mee kunt doen, maar aanmeldingen zijn natuurlijk al welkom via Facebook, Instagram of mail! Het is afhankelijk van de aanmeldingen of het wekelijks lukt om deze rubriek te plaatsen, afwachten dus. Ik voelde aan alles dat het tijd voor iets nieuws was en kijk heel mooi terug op vijf jaar lang bevallingsverhalen. Maar ik kijk ook uit naar deze nieuwe weg die ik met mijn blog insla!

Wat vind jij ervan dat de bevallingsverhalen op mijn blog stoppen? En wat denk je van de nieuwe rubriek? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1