Iedere donderdag verschijnt er een bevallingsverhaal op Mama’s Meisje. Maaikes weeën beginnen één dag voor de uitgerekende datum. Nadat ze gestript wordt door de verloskundige, zet het flink door.  Lees het bijzondere bevallingsverhaal van Maaike.

In de nacht van 8 op 9 augustus 2019 begon het iets te rommelen, maar ik dacht: ‘het zal nog wel niet zo zijn dat het echt begint‘. Gedurende de nacht heb ik af en toe de weeën getimed, maar er zat nog niet echt regelmaat in. Dus toch maar proberen om te slapen! Op dat moment was ik 39 weken en 6 dagen zwanger. Omdat mijn man de volgende dag gewoon moest werken, besloot ik nog even onder de douche te gaan voordat hij wegging. Fijner om te doen als er iemand thuis is. Het leek toch wel door te zetten, dus we spraken af dat ik de verloskundige na 08.00 uur zou bellen om te overleggen en dat hij gewoon naar zijn werk ging. Want ja, het kon nog wel even duren allemaal! Zo gezegd, zo gedaan: ik had contact met de verloskundige en we zouden weer opnieuw contact hebben als het langer aanhield. Rond 10.00 uur kwam er regelmaat in, dus belde ik de verloskundige weer. Ze kwam langs en checkte mijn bloeddruk. Ook luisterde ze naar het hartje van de baby en controleerde ze of ik al ontsluiting had.

Bevallingsverhalen 2021 - Mama's Meisje blog

Op dat moment had ik zo’n 1 à 2 centimeter ontsluiting: precies goed om mij te strippen. Daarom braken mijn vliezen. Toevallig had ik om 14.00 uur nog een controle afspraak staan, die uiteraard werd gecanceld. Ze zou rond 15.00 uur weer bij mij langskomen voor een controle, maar als het eerder nodig was natuurlijk eerder. Ondertussen hield ik mijn man op de hoogte en nadat de verloskundige weg was, gaf ik aan dat hij toch maar een keer naar huis mocht komen. Mijn weeën kwamen sneller op elkaar en moesten goed weggepuft worden. Toen mijn man thuis was, ging ik nog even onder de douche voordat de verloskundige weer kwam. Toen ze er eenmaal was, wilde ze graag de controles doen en zat ik op ruim 4 centimeter ontsluiting. Ik wilde graag in het ziekenhuis bevallen, dus de verloskundige nam contact op om te checken of er plek was of dat we zouden moeten uitwijken naar een ander ziekenhuis in de regio. Gelukkig was er nog plek in het ziekenhuis.

Dus: spullen inladen, allemaal in de auto en gaan! Een gekke gewaarwording, want de volgende keer dat we thuiskomen, zijn we met z’n drietjes. We waren tussen 15.30 en 16.00 uur in het ziekenhuis en eenmaal daar ging het snel. De weeën bleven elkaar vlot opvolgen, maar het bleef goed gaan. Iets na 17.00 uur moest ik naar de wc, hier kreeg ik het gevoel dat ik moest ontlasten. Ik kreeg rond 17.30 uur persweeën, bij de controle bleek ik 10 centimeter ontsluiting te hebben en mocht ik meepersen. Om 18.04 uur werd onze zoon Cas geboren, hij woog 3565 gram en was 52 centimeter. Het duurde even voordat de placenta losliet, daarvoor heb ik nog een injectie in mijn been gekregen. Nadat alle controles bij Cas waren gedaan, is hij door de partusassistente en papa aangekleed. De oma’s zijn gebeld, ik ben gaan douchen en daarna mochten we naar huis toe met z’n drieën. En rond 20.15 uur waren we alweer onderweg naar huis met onze Cas!

Maaike bevallingsverhaal - Mama's Meisje blog

Bedankt dat je jouw bevallingsverhaal met ons wilde delen, Maaike! Wat mooi dat het allemaal zo voorspoedig verliep!

Wil jij, net als Maaike, ook graag je bevallingsverhaal (anoniem) vertellen op Mama’s Meisje? Of wil je reageren op dit verhaal? Ik lees graag jouw reactie in de comments of op Facebook of Instagram! Mailen mag ook: info@mamasmeisje.com