Iedere donderdag verschijnt er een bevallingsverhaal op Mama’s Meisje. Dankzij jullie deelname kon ik het afgelopen jaar iedere week een nieuw verhaal plaatsen, een écht bevallingsverhaal, door jullie verteld! Vandaag zet ik de 5 best gelezen bevallingsverhalen van 2020 voor jullie op een rijtje. Een te hoge bloeddruk aan het einde van de zwangerschap, iemand die absoluut geen kinderen wilde én het verhaal van iemand die te zien was in het tv-programma ‘Niets Liever Dan Een Kind’. Lees je weer mee? 

Bevallingsverhaal: iedere week een nieuwe!

In 2016 besloot ik van bevallingsverhalen een vaste rubriek te maken en sindsdien verschijnt er iedere week een nieuw verhaal. Inmiddels zijn er meer dan 220 verhalen geplaatst en dat vind ik zo bijzonder! Zonder jullie input was het namelijk niet mogelijk geweest om deze rubriek in stand te houden! Wekelijks krijg ik berichtjes van vrouwen die iedere donderdag klaar zitten voor een nieuw bevallingsverhaal. Op mijn oproepjes reageren gelukkig nog steeds nieuwe mommy’s, maar in het afgelopen jaar zat ik regelmatig met mijn handen in het haar omdat ik geen verhalen meer had om te plaatsen. Dus lees je dit en heb je interesse om je bevallingsverhaal op mijn blog te doen? Stuur me dan even een mailtje (info@mamasmeisje.com) en ik stuur je wat informatie toe. Het is mogelijk om je verhaal anoniem te doen, ik selecteer niet op horrorgehalte en plaats eigenlijk ieder verhaal dat wordt ingestuurd. In al die tijd heb ik slechts één keer een verhaal geweigerd, omdat het zo slecht en kort geschreven was dat ik er écht niets van kon maken… Ik plaats het verhaal dus zoals het wordt ingestuurd, maak het alleen goed leesbaar en verander verder niets aan de inhoud. Denk dus niet: “mijn bevalling was zo saai/gewoontjes/niet bijzonder“, want iedere bevalling is bijzonder en juist ook de positieve verhalen verdienen een plekje! Hierdoor lezen jullie wekelijks een écht bevallingsverhaal en deze worden nog altijd goed gelezen. Toch zijn er altijd verhalen die extra goed gelezen worden! Daarom maakte ik een overzicht van de 5 best gelezen bevallingsverhalen van 2020.

De 5 best gelezen bevallingsverhalen van 2020 - Mama's Meisje blog

5. De Bevalling van Kim

Tijdens haar zwangerschap krijgt Kim al snel het stempel ‘medisch’ waardoor er extra veel echo’s gemaakt worden. Ze wordt met 38 weken ingeleid omdat het onzeker is of de baby een bevalling wel aankan. Het wordt een heftige strijd met een vervelende nasleep.

4. De Bevalling van Anke

Anke weet het zeker: ze wil absoluut geen kinderen! Niet omdat ze niet leuk genoeg zijn, maar omdat ze doodsbang is voor een zwangerschap en bevalling. En dan ontmoet ze haar man…

3. De Bevalling van Daniëlle

Als Daniëlle wakker wordt met zware hoofdpijn, blijkt al snel dat haar bloeddruk te hoog is. Reden genoeg om haar enkele dagen later in te leiden.

2. De Bevalling van Marleen

Marleen was tijdens haar zwangerschap te zien in het tv-programma ‘Niets Liever Dan Een Kind’. Nadat haar dochter ter wereld kwam, gaat het helemaal mis…

1. De Bevalling van Karin

Het is eigenlijk geen verrassing, want dit jaar werd ik zelf voor de derde keer moeder en mijn bevallingsverhaal staat met stip op één in dit overzicht. Wekenlang leefden we toe naar dé datum: 26 mei 2020. En toen was het ‘ineens’ zover: de dag van de geplande keizersnede!

verschil tussen spoed en geplande keizersnede - Mama's Meisje blog

Nieuwe look in 2021

Volgende week komt het eerste bevallingsverhaal van 2021 online en zul je zien dat ik deze rubriek weer een nieuwe look heb gegeven. Dat doe ik ieder jaar, om het fris te houden en te voorkomen dat de plaatjes saai worden. Hopelijk komen er ook volgend jaar weer genoeg aanmeldingen binnen! Je voelt ‘m al aankomen, want zonder jullie hulp gaat dit natuurlijk niet lukken ;) Lijkt het je mooi om jouw ervaring te delen? Wil je eerst meer informatie ontvangen? Heb je vragen? Mail me! Via info@mamasmeisje.com kan ik je meer informatie toesturen over het (eventueel) plaatsen van je verhaal. Laat je niet tegenhouden door de gedachte dat jouw verhaal misschien ‘te saai‘ is: alle verhalen zijn welkom, juist om te benadrukken dat iedere bevalling uniek en anders is. Ik hoop op veel reacties zodat ik jullie in het nieuwe jaar weer wekelijks een verhaal kan aanbieden.

Wat vind jij van deze best gelezen bevallingsverhalen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!