Linda van Mamaliefde bedacht de Babykamertag en vroeg me deze ook in te vullen. Aangezien ik dol ben op onze babykamer én al die leuke kamertjes van anderen, lees je vandaag mijn antwoorden op de vragen én vraag ik 3 bloggers de tag ook in te vullen!

1 Gebruik je een thema voor de babykamer?

Voor de babykamer hebben wij geen thema gebruikt. Ik heb daar wel een tijdje over getwijfeld, maar besloot het vrij neutraal te houden.

2 Welke kleuren gebruik je voor de babykamer? Is dat afhankelijk van geslacht of toch neutraal?

Al vroeg in de zwangerschap wist ik dat ik een mintkleurige muur wilde. Omdat we in week 16 al wisten dat we een dochter kregen, hebben we die kleur op een ‘meisjesachtige’ manier laten terugkomen. Dit was dus wel afhankelijk van het geslacht.

IMG 6774

3 Hoeveel wil/heb je uitgegeven aan de babykamer? Ging je voor tweedehands of heb je alles nieuw gekocht?

De commode, het wandplankje, het ledikant en de kast hebben we als set tweedehands gekocht. Ook de schommelstoel is tweedehands. Behang, verf, vloer, lamp en raambekleding zijn nieuw, evenals de accessoires. Echter ook hier hebben we low-budget gewerkt. In totaal waren we ongeveer 1000 euro kwijt.

4 Hoe lang voor de bevalling had je de babykamer klaar? Of toch liever lastminute?

De babykamer was in de week voordat ik werd ingeleid, klaar. Dit was helemaal mijn bedoeling niet, maar helaas moesten we de hele bovenverdieping eerst verbouwen voordat er een babykamer gemaakt kon worden. Doordat er vertraging was, schoof alles steeds verder op. Ik heb daar heel wat stress van gehad, omdat we de avond voor de inleiding de nieuwe vloerbedekking op het overloop nog gelegd kregen… Hormonen ;)

5 Wie heeft wat gedaan voor de babykamer? Bijvoorbeeld voor het kiezen van de kleuren, behangen, inrichten, meubels uitzoeken etc.

Ik was chef inrichting voor de babykamer. Ik zocht behang uit bij de bouwmarkt, zag een advertentie voor meubeltjes via een verkoophoek en ging accessoires shoppen. Erik heeft zich er amper mee bemoeid en bij elk idee dat ik aandroeg, vond hij het wel goed. Hij was meer van de uitvoering. De bovenverdieping moest helemaal gesloopt (we wonen in een boerderij) en opnieuw opgebouwd worden. Daar heeft hij heel wat uurtjes ingestoken, samen met een timmerman. Het stuken en behangen hebben we laten doen. Schilderen hebben we zelf gedaan en de vloer is gelegd door mijn moeder en de buurman.

Babykamer

6 Wat hang je aan de muur in de babykamer? En waarom?

Aan de muur heb ik het vrij rustig gehouden. Boven de commode hangt een wandplankje. De commode staat in een soort nisje, aan weerskanten hangt iets aan de muur. Aan de ene kant een wandlampje en een kapstok met leuke hangertjes. Aan de andere kant 2 fotolijsten met leuke kaarten erin. Boven haar bed hing eerst een geboorteposter, maar nu heb ik daar een babyhertje op hout van Animal Print Shop neergehangen. De geboorteposter is verplaatst.

7 Heb je zelf iets gemaakt voor de baby?

Nee, ik ben totaal niet creatief. Ik heb heel lang het idee gehad om een soort mobiel te maken met pompoms eraan. De bolletjes garen liggen nog onaangeraakt in de la van het dressoir. Laat mij maar lekker stylen en inrichten met bestaande producten, dat gaat me beter af :D

8 Heb je iets dat een speciale waarde heeft?

De geboorteposter, die ik van mijn vriendin én gastblogger Ilse kreeg, heeft een speciale waarde. Ik had nog nooit van die posters gehoord en vond het zo leuk dat ik er eentje mocht uitzoeken! Ik heb ‘m ingelijst voor Suus, zodat ze ‘m altijd kan bewaren.

9 Vanaf wanneer ging de baby slapen op de babykamer?

Na zes maanden ging Suus op haar eigen kamertje slapen. Ze pastte toen bijna niet meer in het wiegje op onze slaapkamer. Omdat ze in de eerste week van haar leven twee keer een ademstilstand heeft gehad, werd ons met klem geadviseerd om haar tot zes maanden bij ons op de kamer te houden. Dit hebben we natuurlijk ook gedaan. Gelukkig is het niet nogmaals voorgekomen.

10 Wat is je favoriete meubel of ander voorwerp in de babykamer?

Dit is een moeilijke vraag! Ik vind de hele babykamer bijzonder leuk geslaagd, maar als ik dan echt moet kiezen… Dan wint het hoekje waar de commode in staat. De combinatie van het gebloemde, mintkleurige behang met de landelijke commode en de schattige accessoires… Ben daar heel trots op!

IMG 6809

11 Welke spullen had je gekocht maar heb je vervolgens nooit gebruikt?

Een luieremmer die bij de badset zat, die hebben we nooit gebruikt. Hij staat nog naast de commode maar het enige dat ik ermee doe, is afstoffen… Ook kocht ik kruikenzakken, want die zouden ook zo schattig in het bedje staan. De kraamzorg adviseerde echter ‘gewone’ hydrofiele doeken, dus de kruikenzakken liggen ongebruikt in de la.

12 Wat is volgens jou onmisbaar voor op de babykamer?

Ik vind een schommelstoel onmisbaar. Heerlijk als de kleine ’s nachts wakker wordt en je dan even kunt troosten, voeden en wiegen in de stoel. Gelukkig hebben wij ‘m niet heel vaak hoeven gebruiken (afkloppen!).

IMG 6806

13 Wat zou je achteraf anders doen?

Qua inrichting zou ik alles hetzelfde laten, want ik vind dit kamertje perfect gelukt. Helemaal passend bij de rest van ons huis, bij onze smaak en bij Suus! Maar ik zou het wel graag eerder af hebben gehad, zodat ik écht kon genieten van de laatste weekjes met een bolle buik. Nu was het heel veel gestress en dat is wel jammer.

14 Tot hoe lang heb je de babykamer gebruikt?

De babykamer is nog steeds in gebruik, want Suus is net 1 jaar geworden en slaapt er dus nog steeds in. Dat zal voorlopig ook nog wel een tijdje zo blijven.

SAM 2176

15 Als je de babykamer niet meer gebruikt? Wat ga je er dan mee doen?

Dat ligt eraan in welke staat de babykamer dan is… Weggeven of verkopen?

16 Als je een tweede of derde baby hebt; heb je nog veel aangepast of bleef de kamer hetzelfde?

Ik heb maar één baby (en het is geen eens een baby meer, huuln!).

17 Wat heb je hergebruikt en wat heb je nieuw gekocht?

Zie vraag 16.

18 Wat zou je (voor een volgende baby / gehad) willen hebben? Wat staat er op je wishlist als budget geen rol speelt?

Zo’n gietijzeren wieg die je nu veel ziet! En dat combineren met een mooie kast van Coming Kids. Wit behang met zwarte stipjes of juist iets met okergeel… Trends veranderen snel! Zoveel keuze en daarom is het ook zo moeilijk. Over een paar jaar is onze babykamer alweer ‘uit’.

Babykamer tag

19 Last but not least; show me the foto’s!

Jaaaaaaa!

Babykamer1

Babykamer2

Bedankt voor deze leuke tag, Linda! Ik ben ook erg benieuwd naar andere babykamers! Daarom vraag ik Kirsten, Natalie en Nicole om de Babykamertag van Linda ook over te nemen en (met verwijzing) in te vullen!

Welke kleurtjes, thema’s en spulletjes gebruik jij op de babykamer? Ik ben erg benieuwd naar je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin 1