Ga je voor jaloezieën of toch een verduisterend gordijn? In deze blog deel ik tips voor raamdecoratie op de kinderkamer!

Babykamer inrichten

Op het moment dat ik in verwachting was van ons eerste kindje, begonnen wij al vrij snel met het inrichten van de babykamer. Voordat het zover was, verbouwden we eerst de bovenverdieping grondig. Nadat het grove werk klaar was, kon ik – als chef styling – losgaan in mijn zoektocht naar behang, meubeltjes en accessoires. Destijds boog ik me ook over de vraag welke raamdecoratie op de kinderkamer een goede optie was. We hadden natuurlijk nog geen kinderen en ik wist dus nog helemaal niet wat praktisch was, keek vooral naar het plaatje. Inmiddels zijn we drie kinderen verder en deel ik graag mijn raamdecoratie kinderkamer tips met je. Want als er iets is wat héél belangrijk wordt na het krijgen van kinderen, dan is het wel je nachtrust. Die krijg je alleen als je kleintje ook slaapt… Lees snel verder voor meer slaapkamer inspiratie voor de kleintjes in huis!

raamdecoratie kinderkamer tips - Mama's Meisje blog

Raamdecoratie op de kinderkamer: 3 tips

Waar pasgeboren baby’s over het algemeen nog overal slapen, of het nu licht is of donker, verandert dat rond de leeftijd van een maand of vier. Je kindje wordt zich steeds meer bewust van zijn of haar omgeving en dat wordt in de loop der maanden alleen maar interessanter. Stel je voor dat je overdag in je bedje wordt gelegd in een lichte kamer en dan moet gaan slapen. En dan kijk je om je heen en zie je van alles! Ik begrijp wel dat slapen dan niet gaat lukken. Toch willen we als ouders de kwaliteit van de nachtrust en slaapjes overdag zo hoog mogelijk houden. Deze raamdecoratie kinderkamer tips helpen je daarbij:

  • Verduisteren is het toverwoord. Door de kinderkamer donker te maken draag je bij aan een optimale nachtrust en slaapjes overdag. Zeker tijdens het voorjaar en de lente, wanneer het ’s morgens al vroeg licht wordt en ’s avonds langer licht blijft, kan dit het verschil maken.
  • De juiste raamdecoratie kan invloed hebben op de temperatuur in de kinderkamer. Op een warme zomerdag kan raamdecoratie ervoor zorgen dat de warmte buiten blijft. Op een koude winternacht kan raamdecoratie een isolerende werking hebben. En temperatuur heeft invloed op een goede nachtrust, dus goed om mee te nemen in je overweging.
  • Kleine kinderen gaan graag op ontdekking. Daarom is veiligheid enorm belangrijk. Raamdecoratie op de kinderkamer is soms voorzien van lange koorden. Deze kun je dankzij een koordkikker omwikkelen tot korte stukjes. Veel kidsproof raamdecoratie heeft tegenwoordig ook een verbreekbare verbinder. Mocht je kindje hier onverhoopt in verstrikt raken, dan breekt het koord binnen 5 seconden wanneer er meer dan 6 kg aan hangt.
  • Natuurlijk heb jij Pinterest uitgespeeld in je zoektocht naar de perfecte babykamer of kinderkamer. Er is enorm veel moois en sfeervols verkrijgbaar dat absoluut aan bovenstaande voorwaarden voldoet!

Kidsproof raamdecoratie

In onze zoektocht naar kidsproof raamdecoratie hebben wij gekozen voor een combinatie van een verduisterend rolgordijn met overgordijnen. Wat ik zeker kan aanraden als je op zoek gaat naar raamdecoratie op de kinderkamer, is om voor een rolgordijn met zijgeleiding te kiezen. Hierdoor valt ongewenste lichtinval zoveel mogelijk weg en is het verduisterend effect optimaal aanwezig. Omdat wij boven draai-kiepramen hebben, is dit extra ideaal. Maar eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. Daarom heb ik op twee van de drie kinderkamers gekozen voor overgordijnen. Dit staat sfeervol en kleedt het geheel mooi aan. Op de kamer van onze middelste dochter was dit helaas geen optie, maar alsnog heeft zij een hele vrolijke meisjeskamer. Hopelijk kun je dankzij deze raamdecoratie kinderkamer tips met een gerust hart genieten van je nachtrust!

Welke raamdecoratie heb jij voor op de kinderkamer gekozen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Disclaimer