Weg met het sofabed, byeee meegroeibed: ik kocht een nieuw bed met lades voor zowel Suus als Niene. In deze blog deel ik welk kajuitbed ik kocht, voor welke prijs en zie je natuurlijk het eindresultaat op heel veel foto’s! Kijk je mee?

Bed met opbergruimte

Afgelopen herfst stonden er weer wat metamorfoses op de planning: we namen de kinderkamers onder handen! Omdat Linn de overstap zou maken van het ledikant naar een peuterbed, grepen we de gelegenheid aan om dan gelijk de boel maar flink om te gooien. We namen afscheid van de commode, plakten een nieuw behang op de muur van Linns kamer en schoven met meubels. Zo verhuisde de speelhoek op de slaapkamer van Suus naar de slaapkamer van Linn. Het ledikantje zwaaiden we uit en het IKEA meegroeibed waar Suus in sliep, kwam ervoor in de plaats. We veranderden de inrichting in de kamers van Suus en Niene. Voor Suus schaften we een nieuw kinderbed aan: een zogenaamd sofabed van Leen Bakker. Eerlijk is eerlijk: het ziet er enorm leuk uit, maar praktisch is het niet. Daar kwamen we al snel achter en aan het begin van deze maand besloot ik dat ik er helemaal klaar mee was. Een bed met opbergruimte leek me zóveel handiger op de kinderkamers, dat ik er voor Suus en Niene beide eentje kocht. Het werd een bed met lades, of eigenlijk dus twee. Tien dagen geleden kwamen de bedden binnen: we zetten ze gelijk in elkaar en ’s avonds sliepen de meiden er al op. Via Instagram vroegen veel volgers zich af of ik wilde delen welke bedden we uitzochten en waar ik ze had gekocht. In deze blog vertel ik dat graag, wilde natuurlijk eerst even zeker weten dat het geen miskoop was. Kijk maar mee!

Baby en Tiener Megastore Bibo Kajuitbed wit review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Kinderbed met lades

Al vóórdat we het sofabed voor Suus kochten, viel mijn oog op het bed met lades dat ik nu voor de meiden heb gekocht. Op dat moment vond ik ‘m in aanschaf nog te duur en besloten we voor het bed van Leen Bakker te gaan. Wat me toch deed besluiten om nu alsnog een kajuitbed voor zowel Suus als Niene te kopen? Nou, vooral de hoeveelheid knuffels en leesboeken die steeds onder het bed belandden waren een grote motivatie, maar ook het stofzuigen onder het bed vond ik niet het meest prettige klusje. En waarom niet de ruimte optimaal benutten? Een bed met opbergruimte leek me veel praktischer! Niene sliep tot nu toe nog in een meegroeibed, maar is vrij lang en daarom kocht ik er gelijk twee. Ik spotte het bed dus al in het najaar, maar kocht het toen niet. Deze keer besloot ik er wél voor te gaan en kocht tweemaal Bibo Kajuitbed Wit. De specificaties zijn als volgt:

  • Modern tijdloos ontwerp
  • Afgeronde randen en aluminium handgrepen
  • 4 lades voor opbergen van spullen, waarvan één voorzien van een plankje (kan dienen als nachtkastje)
  • De matrasmaat is 90 cm x 200 cm (matras is niet inbegrepen!)
  • Inclusief rol lattenbodem
  • Afmeting: 204 cm x 95 cm x 66 cm (lxbxh)

Dit bed met lades is van een degelijke, stevige kwaliteit. De hoogte is ideaal voor kinderen en de opbergruimte vinden wij echt een pluspunt. De lade bij het hoofdeind heeft een extra plankje dat als het ware bovenop de lade rust, maar wel ‘verdwijnt’ als je de la dichtdoet. Dit kun je gebruiken als nachtkastje, wij vinden dat echt heel handig omdat onze meiden nog geen nachtkastjes hebben. We kochten nieuwe Lidl matrassen voor in de bedden, deze zaten niet inbegrepen bij de aanschaf van het bed. Ik heb met name gekeken naar de hardheid en het materiaal, heb veel reviews gelezen en ben uiteindelijk voor 7-zones koudschuimmatrassen gegaan met een zacht/medium kwalificatie. Ook bestelde ik bij IKEA nog twee waterdichte matrasbeschermers en vier hoeslakens extra erbij. Dankzij de handleiding zetten we de bedden na ontvangst nog diezelfde middag makkelijk in elkaar en sindsdien slapen de meiden als roosjes op hun nieuwe bedden! In totaal was ik voor twee bedden + lattenbodems, twee nieuwe matrassen en de matrasbeschermers plus hoeslakens €777,51 kwijt. Qua beddengoed hadden we niets nieuws nodig: we kochten destijds al eenpersoons dekbedden en in hoeslakens zijn we ook rijkelijk voorzien.

kinderbed bed met opbergruimte kajuitbed - Mama's Meisje blog

kinderbed met lades betaalbaar budget mamablogger - Mama's Meisje blog

Kinderkamers: check!

En als je dan toch bezig bent, dan gooi je de boel meteen weer helemaal om! Vooral op de kamer van Suus zijn we flink aan het schuiven en opruimen geweest. We verkochten het poppenhuis van Petit Amélie en het VTech Zoef Zoef Dierenhotel waardoor er weer ruimte ontstond én er weer een zakcentje in ons digitale spaarpotje kwam. Het bed en de kaptafel wisselden we om en het boekenkastje maakte ik tot een gezellig LEGO-hoekje naast de kledingkast. Op Nienes kamer veranderde niet zoveel, maar we hingen wel een nieuwe boekenplank op de muur boven haar bed. Heel fijn dat de kinderkamers nu precies zijn zoals ik ze in gedachten had en door het bed met lades minder rommeltjes in beeld zijn, dat geeft rust! Al duurt dat, mij kennende, niet lang want ik verzin binnenkort vast weer iets nieuws…

kinderkamer meidenkamer kaptafel inspiratie voorbeeld - Mama's Meisje blog

Wat vind jij van dit bed met lades? Wat voor bed staat er bij jou op de kinderkamer? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer