Commode eruit, IKEA speelhoek erin! En als we dan toch bezig zijn, dan maar gelijk goed… De slaapkamer van Suus onderging een metamorfose en vandaag laat ik vol trots het resultaat zien. Kijk je mee?

Boven spelen

Je knippert een keer met je ogen en dat eens zo kleine baby’tje is uitgegroeid tot een peuter. Een peuter die me al meermaals gevraagd had of ze boven mocht spelen. Beneden kruipt er namelijk een klein zusje rond die maar al te graag de met zorg gebouwde Duplo-torens verwoest en die alles wil pakken wat grote zus in haar handen heeft. Natuurlijk was boven spelen in de oude slaapkamer van Suus best mogelijk, maar met de ongebruikte commode als sta-in-de-weg en het ontbreken van een zitplekje, begon mijn creatieve brein alweer overuren te draaien. Ik had ervoor kunnen kiezen om het simpel aan te pakken, maar als we dan toch bezig zijn, dan doen we het maar gelijk goed. En dus creëerden we een speelhoek op de slaapkamer, die we ook een make-over hebben gegeven. Ik ben supertrots op het resultaat en laat het je graag zien. Laat je inspireren!

Tips inrichting interieur kinderkamer meisjeskamer speelkamer decoratie accessoires meubels voor kinderen - Mama's Meisje blog

Speelhoek op de slaapkamer

Via Pinterest ging ik op zoek naar inspiratie. Niet alleen voor de speelhoek op de slaapkamer, maar ook om te bedenken wat ik wilde qua kleuren en indeling. Voor wat betreft de speelhoek kwam ik namelijk al snel weer uit bij de IKEA STUVA serie die we beneden ook hebben. Zoals je in deze roomtour kunt zien, was de basis zachtroze met een knallende stippenwand als eyecatcher. Omdat ik juist die wand wilde gebruiken om de IKEA speelhoek tegen te plaatsen, leken die stippen niet meer zo’n goed idee. Zoals mijn moeder al zei toen ze de wand 2 jaar geleden ging behangen: ‘je wordt al duizelig als je ernaar kijkt‘. Toen ontkende ik dat (blame it on the hormones, ik was toen zwanger), maar ik moet nu toegeven dat dit printje niet heel fijn is voor een peuter die graag boven wil spelen. Wat het dan wel moest worden? Lastig hoor, want er zijn zóveel leuke trends en ideeën op het gebied van kinderkamers!

Oudroze zachtroze muurverf verf gamma huismerk kledingkast Ikea poppenhuis Petit Amelie - Mama's Meisje blog

Nieuwe look voor de meisjeskamer slaapkamer kinderkamer zodat peuter boven kan spelen - Mama's Meisje blog

Verf en behang op de kinderkamer

Ik besloot de rust terug te brengen door de basis te veranderen. De stippenmuur ging weg en maakte plaats voor een wand met vliesbehang en witte saus (RAL 9001). Dat had trouwens heel wat voeten in de aarde, want de eerste poging eindigde in nog meer werk. Het behang liet op meerdere plekken los doordat er lucht onder zat. En dus moesten we de muur wederom kaal maken, insmeren met een hechtmiddel en nogmaals behangen. Gelukkig ging het deze keer wel goed en bleef het behang ook na het sauzen goed zitten. Op de andere muren heb ik wel kleur gebruikt. De roze wand is gesausd met de kleur ‘Interieur’ uit de eigen collectie van Gamma. Op de wand aan de raamkant besloot ik een lambrisering te schilderen. De bovenzijde is gewoon met witte saus gedaan. De onderzijde heeft de kleur ‘Aarderood‘ uit de eigen verfcollectie van Gamma.

verf en behang voor de kinderkamer slaapkamer kind babykamer speelkamer - Mama's Meisje blog

Regenboog muurstickers

Een witte wand is ook maar zo wit… Omdat ik de speelhoek op de slaapkamer wel een gezellig sfeertje wilde geven én omdat Suus helemaal blij wordt van regenbogen, ging ik op zoek naar leuke muurstickers. Ik kwam uit bij Forest & Bear die, naast deze mooie regenboog muurstickers, ook een heleboel andere leuke naam-, tekst- en muurstickers in de collectie heeft. Zo koos ik voor deze muurstickers zelf een kleurencombinatie. Ik ging voor poederroze, donkerbeige en zwart en de stickers hebben het formaat L. Daarnaast liet ik een tekststicker ontwerpen met een eigen tekst: ‘Raad eens hoeveel ik van je hou‘. Dat is tevens de titel van Suus’ favoriete boek. Deze plakte ik vlak boven de geverfde lambrisering. Het plakken van de stickers gaat heel makkelijk met dank aan de beschrijving. Ik heb bij sommige regenbogen het buitenste boogje weggelaten voor een speels effect. Die tip zag ik op Instagram bij Forest & Bear. In combinatie met de posters, de rotan spiegel en de houten boekenplank geeft dit precies het sfeertje dat ik wilde!

Ikea speelhoek op de slaapkamer stuva serie regenboog muurstickers rotan spiegel kinderkamer meisjeskamer boven spelen - Mama's Meisje blog

Regenboog muurstickers pastel forest&bear eigen tekst sticker tekststickers webshop bestellen - Mama's Meisje blog

IKEA speelhoek

Mijn keuze viel wederom op de IKEA speelhoek, de STUVA serie die we beneden ook hebben. Deze bevalt erg goed en heeft alles wat je nodig hebt in een speelhoek: er is opbergruimte in de la, een soort ‘bureautje’ waar ze aan kan zitten en het is gemaakt van een stevig, makkelijk te reinigen materiaal. Inmiddels is de look van de IKEA STUVA serie wel veranderd, maar de elementen zijn hetzelfde. Ik kocht twee maal de bank en één lade. Bij het maken van dit artikel zag ik dat er nu drie varianten van de STUVA serie te koop zijn bij Ikea: de oude (MÅLAD) en de nieuwe (FRITIDS). Ook is er een variant met knoppen in verschillende kleuren (FÖLJA). Het verschil zit hem in de frontjes, de basiselementen zijn onveranderd. Zo is er voor ieder wat wils! De plaat die we bovenop de banken hebben bevestigd, is een standaard wit werkblad van IKEA. Deze hebben we zelf op maat gezaagd waarbij we het reststuk rechtop tegen de muur hebben gezet. Hierdoor wordt de muur meteen beschermd tegen beschadigingen. Het blad is bevestigd met schroeven, de handige klusser vogelt dit zelf makkelijk uit! Het boekenkastje hadden we al, dat is de KALLAX. Het stoeltje is ook te koop bij IKEA. Ik heb deze even van beneden gehaald, want ik ben nog op zoek naar een vintage exemplaar: zo’n ouderwets schoolstoeltje. Als iemand een tip heeft: graag!

Ikea stuva speelhoek hack op de slaapkamer boven spelen kinderkamer inspiratie - Mama's Meisje blog

Rotan lamp

Shame on me! Sinds de vorige make-over van deze slaapkamer was ik nog altijd zoekende naar dé perfecte lamp. Die heb ik nooit gevonden en dus boog ik me opnieuw over dit vraagstuk, maar dan voor de nieuwe slaapkamer! Hoewel de IKEA speelhoek behoorlijk modern en straks vormgegeven is, wilde ik ook wat rotan en houten accessoires toevoegen. Dit materiaal staat sfeervol, past goed bij de kleuren op de muur én is helemaal hip. Ik kreeg deze prachtige rotan lamp van Directlampen.nl en vind ‘m perfect aansluiten bij de rest van de inrichting. De mooie ronde lamp maakt het helemaal af!

Rotan lamp rond via directlampen.nl - Mama's Meisje blog

Rotan lamp bamboe rond voor de kinderkamer babykamer - Mama's Meisje blog

Accessoires

Zo’n speelhoek op de slaapkamer geeft al genoeg rommel, dus ik besloot het rustig te houden qua accessoires. Aan de muur met de geverfde lambrisering hebben we een wandrekje van Action opgehangen. Ook vond ik het ronde spiegeltje bij Zeeman en maakte ik zelf een regenboog in de kleuren die matchen bij de slaapkamer. De droomvanger kocht ik tijdens mijn eerste zwangerschap bij Action en komt ook nu weer helemaal tot zijn recht. Het meegroeibed kochten we bij IKEA toen Suus vaarwel zei tegen het ledikant. De dekbedhoes is nog steeds verkrijgbaar bij Leen Bakker. Aan het voeteneind van het bed staan twee manden met knuffels. De stapelbare kratten in de IKEA speelhoek zijn afkomstig van HEMA. Ik zag er nu ook hele toffe klapkratjes in mooie kleuren, tip dus ;) Er staat een schattig koffertje, die in de kraammand van Niene zat. Volgens mij is deze afkomstig van Søstrene Grene. De boekenplank kocht ik bij Ikea. Dit is een groter formaat dan de houten kruidenrekjes die ook als boekenplank worden gebruikt. De rotan spiegel is van Xenos en de poster set met regenboog kocht ik een tijdje geleden al, zoals ik in deze mini roomtour liet ziet. Op het boekenkastje staat een ronde mand, ook van Xenos. Deze is in verschillende formaten verkrijgbaar, ik kocht de mand met een doorsnede van 25 centimeter. Bovenop de kledingkast staan wat kleine dingetjes zoals een fotolijstje, een houten stier (kind van d’r vader hè), een mini lightbox en een regenboog spaarpot. En naast de kledingkast staan een prachtig poppenhuis en aan de andere kant een speelgoedkist die is geschilderd zoals het geboortekaartje.

collage accessoires kinderkamer rotan spiegel ronde mand regenboog wandplankje boekenplank kratje - Mama's Meisje blog

Poppenhuis van Petite Amélie

Een item dat perfect past bij de speelhoek op de slaapkamer is het houten poppenhuis van Petite Amélie. Veel poppenhuizen zijn behoorlijk felgekleurd. Een doorn in het oog voor deze moeder. Eerlijk is eerlijk: het maakt de kinderen niets uit, maar als het even kan, vind ik het leuk als speelgoed mooi matcht met de inrichting. Dit prachtige poppenhuis van Petite Amélie is helemaal stylish verantwoord en staat bij mijn peuter garant voor uren speelplezier! Ze vindt het geweldig om ermee te spelen en hij staat perfect op de slaapkamer, niet alleen vanwege de looks maar vooral omdat er dan geen klein zusje in de buurt is die de complete inboedel eruit graait ;) Naast dit poppenhuis met 4 verdiepingen heeft Petite Amélie ook een mooi wandrek/poppenhuis in haar collectie. Het was lastig kiezen, maar wat een bofkonten zijn we dat we dit mooie poppenhuis kregen van Petite Amélie! Het maakt het sfeertje, naast de strakke IKEA speelhoek, helemaal af.

collage houten poppenhuis Petit Amelie wit hout review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Een fijn plekje

Het kostte wat bloed, zweet en tranen (vooral na het behang-incident), maar het is af en wat ben ik blij met het resultaat! Niet alleen ik hoor, Suus maakte een dansje toen ze ein-de-lijk weer op haar eigen kamer mocht slapen. Ze vraagt nu dagelijks of ze boven mag spelen, dus een IKEA speelhoek op de slaapkamer was een schot in de roos. Het is een fijn plekje geworden waar ze nog heel lang plezier van gaat hebben!

Ik ben heel benieuwd: wat vind je van het resultaat? Kende jij de IKEA speelhoek al? Een speelhoek op de slaapkamer: yay of nee? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer

Speelhoek op de slaapkamer Ikea Stuva Pinterest Mamas Meisje blog

Kinderkamer inspiratie pinterest rotan lambrisering meegroeibed - Mama's Meisje blog