Steek je hand op als je ook zo’n zwak voor pastelkleurig houten speelgoed hebt! Ik dus wel, daarom besloot ik deze budgettip met jullie te delen: het betaalbaar én schattig houten speelgoed dat ik bij Lidl spotte! Kijk je mee?

Betaalbaar houten speelgoed

Het allerliefst zijn mijn meiden lekker buiten, maar met het druilerige weer van de afgelopen tijd kan ik het ze niet kwalijk nemen dat ze liever binnen spelen dan bijvoorbeeld een kabouterpad te lopen of een rondje te fietsen. Inmiddels hebben we er al een hele collectie van verzameld: ik heb het over houten speelgoed! Ik heb daar een gigantisch zwak voor en in de loop der jaren heb ik zo mijn koopjes gescoord. Het grote voordeel van een zondagse folderrubriek is namelijk dat ik vaak al tijdig nieuwe items spot en daardoor niet vaak misgrijp. Zo schreef ik al eens deze blog over betaalbaar houten speelgoed en vertelde dat onder andere Trekpleister, Kruidvat en Lidl regelmatig nieuwe items aan hun assortiment toevoegen. Deze gaan vaak hard, dus rennen! Vorige week zag ik superleuk pastelkleurig houten speelgoed bij Lidl, een echte budgettip! En het toeval wil dat mijn kinderen er ontzettend graag mee spelen, dus helemaal leuk!

Lidl houten speelgoed

Mijn liefde voor pastel en houten speelgoed kwamen al eerder samen, want er zijn een heleboel winkels die look alike Little Dutch collecties op de markt hebben gebracht. Zo kocht ik bij Kruidvat houten keukenaccessoires en bij Lidl een schattige ijscowagen die qua kleurenpalet veel weghebben van Little Dutch. We hebben trouwens ook wel items van het échte merk hoor: een kralenregenboog, een treinbaan en een racebaan. En nu spotte ik dus pastelkleurig houten speelgoed bij Lidl dat echt prima geprijsd is en niet zal misstaan in de speelhoek van je kindjes. Ook als je op zoek bent naar een babyshower-, kraam- of verjaardagscadeautje is het Lidl houten speelgoed een hele leuke én betaalbare optie. Ik laat hieronder zien welke items er allemaal in deze speelgoedcollectie te vinden zijn!

Motoriek

Allereerst heeft Lidl drie varianten houten motoriekspeelgoed die allemaal zowel in roze als in blauw te krijgen zijn. De hamerbank (€11,99) is perfect voor kleine doe-het-zelvers, het vormenspel (€11,99) stimuleert de oog-handcoördinatie en de locomotief (€8,99) is niet alleen leuk om mee te rijden, maar heeft ook stapelbare blokken voorzien van schattige illustraties.

motoriek hamerbank locomotief vormenstoof - Mama's Meisje blog

Puzzels & houten trekdiertjes

Niets is zo schattig als kleine dreumeshandjes die het eerste puzzeltje proberen te maken. Uit ervaring weet ik dat het fijn is om te beginnen met een puzzel met grove stukken en een niet al te hoge moeilijkheidsgraad. Die kunnen ze eindeloos oefenen en als ze ‘m dan eenmaal kunnen, supertrots zijn. Zo’n heerlijke fase is dat! Tussen het pastelkleurig houten speelgoed bij Lidl zijn diverse puzzels te vinden: zowel met grove, dikke puzzelstukken als ‘van klein naar groot’ en de old skool vormenpuzzel. Ook de houten trekdiertjes in de vorm van een hertje of een ijsbeer (mét kralen) zijn heel leuk voor wanneer je kleintje al loopt. Al deze items kosten €4,99 per stuk.

houten puzzels budgettip budget mamablogger - Mama's Meisje blog
trekdiertje - Mama's Meisje blog

Houten babygym & loopwagen

Als ze het eenmaal doorhebben, dan gaat het vaak snel… De eerste wankele stapjes van je dreumes kunnen prima ondersteund worden met een loopwagen. Niet alleen maar langs de tafel of de kast lopen, maar dankzij een extra steuntje gewoon de hele kamer door kunnen racen. Klinkt als een goed idee, zo’n loopwagen! De pastelkleurige houten speelgoed collectie van Lidl bevat er ook één die in zowel roze als blauw verkrijgbaar is. De wieltjes zijn met rubber bekleed zodat er geen lawaai hoorbaar is tijdens het lopen, het design is erg schattig en er zitten 30 houten blokjes in waarmee gespeeld en gestapeld kan worden. Dat is natuurlijk geweldig om het leren lopen te ondersteunen, maar ook daarna blijft zo’n houten loopwagen (€29,99) nog een tijd lang interessant, bijvoorbeeld om een pop of knuffel in te vervoeren. En dan denk je weemoedig terug aan de tijd dat ze nog mini waren en onder de babygym op een kleed lagen te spelen. Nou, helemaal toevallig dat bij de afdeling ‘Lidl houten speelgoed’ ook een schattige babygym te vinden is! Wederom in zowel een roze als een blauwe uitvoering, voorzien van 3 pluche hangers (ritselfolie, rammelaar en een piepertje) en dat voor de schappelijke prijs van €24,99. Een echte budgettip!

budget lidl houten speelgoed - Mama's Meisje blog

Rennen naar Lidl!

Als ik dan vertel dat de collectie pastelkleurig houten speelgoed bij Lidl ook nog een stapeltoren (€9,99), poppenhuizen (roze en blauw, €39,99), een houten poppenwagen én poppenwiegje (€16,99) bevat, dan heb je genoeg reden om te rennen naar Lidl! Kleine kanttekening: de voorraad verschilt ontzettend per filiaal, dus check ook zeker even online als je misgrijpt bij de Lidl in jouw regio. Naast het pastelkleurige houten speelgoed zijn er ook ontzettend veel andere houten én ‘gewone’ items verkrijgbaar in de online shop. Van treinbanen tot speelkeukens en van schoolborden tot muziekinstrumenten: ben je op zoek naar origineel én betaalbaar speelgoed, dan is het zeker slim om eens rond te neuzen in het uitgebreide aanbod.

pastelkleurig houten speelgoed bij Lidl budgettip goedkoop betaalbaar tip mamablogger budget - Mama's Meisje blog

Heb jij het pastelkleurig houten speelgoed bij Lidl al gespot? En heb je al eens speelgoed bij Lidl gekocht? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog