Kom maar door met de zomer! Als het zo warm wordt als vorig jaar, dan is wat verkoeling helemaal geen overbodige luxe. En wat is er nu leuker voor kinderen dan op een warme, zonnige dag te spelen met water? Ik zette de leukste spelletjes met water voor je op een rijtje zodat de kids op een simpele manier veel waterplezier beleven! Ook verzamelde ik een heleboel waterspeelgoed budgettips van Action om het feest compleet te maken. Lees je mee?

Duplo wassen in het zwembadje

Laten we gelijk beginnen met een heel praktisch waterspelletje. Ik zag deze ooit voorbij komen via Facebook maar ik weet niet meer bij wie. Hoe fijn is het om het nuttige met het aangename te combineren? En dus zetten we niet alleen kindlief in het badje, maar ook aan het werk ;) Deze zomerse dagen zijn ideaal om je kleintje de Duplo te laten wassen in het zwembadje. Met andere woorden: laat het zwembadje vol water lopen, zet daarin kind plus de gehele Duplo-collectie en aan het eind van de dag kan laatstgenoemde lekker opdrogen in de zon. Kind kan de was doen. Ohnee, de Duplo…

Waterspelletjes 9 x de leukste spelletjes met water waterspelletje waterspeelgoed - Mama's Meisje blog

Emmertjes water

Waterspelletjes zijn niet alleen leuk voor de kids, maar ook voor papa en mama. Deze is zelfs uitermate geschikt voor kinderfeestjes. Het is super simpel, maar oh zo leuk! Het enige dat je nodig hebt, zijn emmertjes. Evenveel emmertjes als personen om precies te zijn. Alle spelers stellen op in een rij en de voorste begint met een volle emmer water. Vervolgens moet hij dat over zijn hoofd naar achter gieten en moet degene die achter hem staat, dit water proberen op te vangen. Hoeveel water zal degene achterin de rij nog opvangen?

Flessenvoetbal

Wow, dit spel met water hebben wij vroeger veel gespeeld! We vulden een lege frisdrankfles met water en zetten deze vervolgens zonder dop op de grond in het speelveld. Vervolgens probeerden we met een voetbal de fles van onze tegenstanders omver te schoppen. Als je eigen fles werd omgetrapt, was het zaak deze zo snel mogelijk weer rechtop te zetten zodat er niet teveel water uit liep. Degene die na afloop nog het meeste water in de fles had, had gewonnen. Jeugdsentiment!

LEES OOK: 7 TIPS VOOR DE KLEINTJES BIJ EEN HITTE-ALARM!

Natte spons

Nog zo’n simpel waterspel dat garant staat voor veel plezier, is overgooien met een natte spons. Je hebt vast nog wel een badspons of huishoudspons liggen en anders zijn ze voor een klein prijsje te koop bij bijvoorbeeld de Action. Als je even doorscrolt naar beneden, zie je een lijstje met Action waterspeelgoed ;) Deze is, van alle waterspelletjes, hier thuis de grootste favoriet!

flatlay emmertje waterballonnen splash balls watersponzen speelgoed - Mama's Meisje blog

Snoephappen in water

Nog zo’n gevalletje van spelletjes met water uit mijn jeugd: snoephappen in water. Er werd dan een teil met water neergezet en wij mochten dan, met een duikbril op, zakjes Haribo uit de bak vissen. Uiteraard zonder handen! In plaats van snoep kun je ook plastic figuurtjes of iets dergelijks gebruiken.

Duikspelletje

Bij Action spotte ik een leuk duikspelletje. Je kunt het gebruiken in een gevulde teil of kinderbadje, maar voor de grotere kinderen kan het ook worden meegenomen naar een zwembad. Het duikspelletje bevat visjes en een schepnet waarmee de visjes gevangen moeten worden. Een superleuk spelletje met water! We hebben ‘m zelf ook en sindsdien wil Suus steeds visjes vangen.

Waterballonnen en waterpistolen

In een lijstje met waterspelletjes kunnen waterballonnen en waterpistolen natuurlijk niet ontbreken. Een old skool watergevecht zorgt zelfs voor hilariteit als de grote mensen meedoen! Via Pinterest zag ik ook piñata’s gemaakt van waterballonnen. Deze gevulde waterballonnen worden opgehangen aan de schommel of droogmolen en mogen kapot worden geslagen. Splash!

Spelen met water warm weer zomer tips ideeën inspiratie - Mama's Meisje blog

Waterbaan

Wie heeft er als kind geen kinderfeestje gehad waarbij er een waterbaan of zeepbaan werd gemaakt? Ik wel! Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Wij hebben bijvoorbeeld een glijbaan, waarbij we heel simpel de tuinslang aan de bovenzijde vast kunnen maken. Ook zijn er diverse waterbanen te koop. Ik zie ze regelmatig voorbij komen als ik de foldertips maak, bijvoorbeeld bij Wibra, Blokker en diverse supermarkten zoals Aldi en Lidl. Maar zelf een waterbaan maken is ook easy peasy! Je koopt een stuk zeil bij de bouwmarkt, zorgt voor een zachte ondergrond en zorgt dat de baan glad blijft door voldoende water en eventueel een beetje zeep. Glijden maar!

Tekenen met water

Misschien geeft het volgende spelletje met water geen spetterplezier, maar leuk is het wel. En hip, want ik had nog niet eerder van tekenen met water gehoord maar ik zie het steeds vaker voorbij komen. Ook ideaal voor op vakantie of tijdens een lange autorit! Bij Action kon ik dit leuke speelgoed nog niet ontdekken, maar dat zal vast niet lang meer duren. Deze set van SES bevat kwasten die hervulbaar zijn. Dit waterspelletje is dus geschikt voor binnenshuis en ook voor de allerkleinsten!

Waterspeelgoed bij Action

Ja hoor, ik ging weer even naar mijn favoriete winkel… Deze keer spotte ik allerlei waterspeelgoed en spelletjes met water bij Action en er zitten hele leuke budgettips tussen! Action heeft genoeg om van alle waterspelletjes een succes te maken! Ik zet ze van links naar recht en van boven naar onder voor je op een rijtje:

  • XL watersproeier die je kunt aansluiten op de tuinslang. Zowel in octopus als in walvis variant: €4,99
  • Water splashballen, 3 stuks: €0,89
  • Duikspel: €1,99
  • Waterballonnen, 500 stuks: €1,89. Ook verkrijgbaar in een zakje (100 stuks, €0,55) of met bijgevoegde pomp (set incl. 100 stuks, €1,92).
  • Water splashballen, 9 stuks: €1,99
  • Duikvis, diverse varianten met licht zodra je ze in het water gooit: €2,49
  • Waterpistool: €0,99. Er zijn trouwens ontzettend veel modellen verkrijgbaar voor vriendelijke prijsjes!
  • Waterpark speelset: €4,99

collage water speelgoed bij Action zomer buiten outdoor waterspeelgoed - Mama's Meisje blog

collage waterspeelgoed bij action warm weer speelgoed zomer splashball waterpistool water speelgoed mamas meisje blog

Ook testten wij de watertafel van Little Tikes!

Welke waterspelletjes zijn de favoriet van jouw kindje(s)? En weet jij nog meer leuke spelletjes met water die niet in dit lijstje staan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

 

Pinterest pin 9 x de leukste spelletjes met water waterspelletjes kinderen - Mama's Meisje blog