Inmiddels ben ik bijna twee maanden bezig met afvallen en dus is het weer tijd voor een update! Hoe bevalt NBFM, hoeveel gewicht ben ik al kwijt en zijn er misschien dingen die ik anders kan doen? Ik vertel daar vandaag alles over! Ook deel ik een resultaatfoto. Lees je mee?

De eerste mijlpaal bereikt

Twee maanden geleden startte ik met een gewicht van 98 kilo aan Newborn Fit Mama. Er moest echt iets gebeuren, want hoewel ik geen negatief zelfbeeld heb, wil ik mezelf fitter voelen en geen gezondheidsrisico’s lopen. En daarom is het dus nodig om af te vallen! Mijn doel is om terug te gaan naar het gewicht van voor de zwangerschappen en dat betekent dat er 20 kilo af moet. NBFM moet mij daarbij helpen en zoals ik in de eerste update liet weten ben ik in de eerste drie weken 3,2 kilo afgevallen. Het ging me lang niet hard genoeg, maar inmiddels heb ik de eerste mijlpaal bereikt! Ik ben nu in twee maanden 5,2 kilo afgevallen en supertrots. Dat voelde wel even als een momentje hoor! Op 25% van mijn doel, dus even vieren en weer door!

img 6711

Weinig intensieve beweging

In de eerste anderhalve maand van mijn strijd tegen de kilo’s liep ik nogal tegen pijntjes en ongemakken aan door de bekkenklachten die ik nog heb. Gisteren vertelde ik al dat het inmiddels stukken beter gaat met mijn bekken, maar een keiharde training en zeer intensieve beweging is er helaas nog niet bij. Dit heeft ook ook gevolgen voor het afvallen, want het gaat minder snel. Inmiddels wandel ik me een slag in de rondte met onze nieuwe kinderwagen. Dit zag ik ook terug op de weegschaal, maar nog meer in de spiegel! Dat de weegschaal je maar een getalletje geeft, bleek maar weer toen ik vorige week 0,8 kilo was aangekomen. Ik heb zo’n weegschaal waarop je ook vetmassa, spiermassa en vocht kunt meten. In dit geval was ik qua kilo’s aangekomen en had ik gelijk in de stress kunnen schieten. Gelukkig was er geen reden voor paniek. Door het uitbouwen van mijn beweging, ben ik meer spiermassa gaan aanmaken. Het is géén fabeltje dat spieren zwaarder wegen dan vet. In de spiegel en in mijn kleding merk ik dus superveel verschil, maar de weegschaal schiet weer de andere kant op. Doordat ik meer spieren ga kweken, gaat mijn verbranding omhoog en dat was gister te zien: ik was weer afgevallen en deze keer 1,2 kilo. Lekker bezig dus en het voelt goed! De oefeningen van de fysio pak ik er ook regelmatig bij, vooral squats en buikspieroefeningen om mijn mummy tummy weer een beetje terug in z’n oude positie te dwingen ;)

img 6835

Het is niet altijd makkelijk

Nu klinkt het allemaal heel voorspoedig en makkelijk, maar dat is het heus niet. Er zijn dagen dat ik de hele dag maar aan één ding kan denken. Het begint met een c en eindigt op hocola… Tja, ik probeer dat dan te negeren en bak mijn fave NBFM receptje: de pannenkoekjes! Maar ik zondig ook wel eens hoor. Dan kan het me allemaal even niks meer schelen en verorber ik een reep Tony’s. Vervolgens herpak ik weer, want ik ben toch degene die wil afvallen? Het komt me niet aanwaaien, dus schop onder mijn kont en door! Die kilo’s gaan er niet vanzelf af! Al met al ben ik heel blij dat ik in de tweede maand mijn eerste mijlpaal kon afstrepen en nu ga ik keihard werken om nummero dos af te kunnen strepen. Op naar de 10 kilo! Het gaat misschien niet zo snel, maar ik kom er wel op mijn eigen tempo. Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden van de onderstaande vergelijkfoto. Op de linkerkant zie je mij aan de start van NBFM met een gewicht van 98 kilo. Rechts is een foto van gisteren, toen ik 92,8 kilo woog.

collage1 8

Ben jij ook bezig met een gezonde leefstijl of afvallen? Hoe gaat het bij jou en waar loop je tegenaan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram