Zeg maar dag tegen de zomer: de zon heeft plaatsgemaakt voor kou, wind en regen. Tijd om de kledingkasten van de meiden weer te updaten! Ik shopte budget herfst kinderkleding bij C&A, H&M, Next Direct & Zara en laat onze aankopen in deze shoplog zien! Kijk je mee?

Budget kinderkleding

Het lijkt nog maar pas geleden dat ik de kasten zomerklaar maakte en budget voorjaarskleding voor de kinderen shopte. Inmiddels is er geen twijfel meer mogelijk: de zomer is afgelopen en de herfst is AAN! Vorig najaar had ik enkele stapeltjes kleding waarvan ik hoopte dat Suus het volgend jaar (nu dus) nog zou passen. Dat geldt gelukkig wel voor enkele truien, maar ze schiet al redelijk snel door naar maat 128 en voor sommige merken al naar 134. Niene zit nu echt in maat 122 en doordat je vaak combimaat 122/128 besteld, kon ze nog vrij weinig van Suus ‘overnemen’. Linn gaat langzamerhand naar maat 98 al verschilt het enorm per merk én per item hoe de pasvorm is. Nadat ik alles had gecheckt, maakte ik weer een lijstje in mijn telefoon met wat ik voor de komende periode wilde bestellen voor ze. Ik zie namelijk altijd een heleboel leuks en door een lijstje te maken, raak ik niet uit het oog wat de kids nodig hebben. Ik koop dan veel gerichter en kan het onderling ook beter combineren. En, niet het minst belangrijke: het bespaart geld. Ik scoor eigenlijk altijd budget kinderkleding, maar ondanks dat blijven veel items echt netjes voor een tweede en derde ronde. Maar ze krijgen ook altijd iets nieuws, met name Suus (wat logisch is omdat zij de oudste is) maar deze keer had Niene ook vrij veel nodig. Linn heeft in principe veel kleding liggen, maar het is niet allemaal even modieus meer en dus kocht ik voor haar ook een hele bups. Twee weken geleden ging ik er eens even voor zitten, vulde de online winkelmandjes met opties en liet de oudste twee vervolgens meekijken. Op deze manier filter ik de overdaad aan glitters, unicorns of te dure items er al uit: #tipvanflip! Ik gooide er daarna uit wat overbodig was en wat de meiden niet mooi vonden en bestelde. Ik shopte budget herfst kinderkleding bij C&A, H&M, Next Direct en Zara en ben blij met wat we hebben uitgekozen!

LEES OOK: ZO BESTEDEN & BUDGETTEREN WIJ DE KINDERBIJSLAG!

Najaarskleding voor Suus

Als eerst shopte ik voor Suus bij C&A een hele zachte witte trui en een 3-pack met longsleeves waar o.a. een unicorn op staat. Je snapt dat die er dus bij móést! Bij H&M zochten we de panterprint longsleeve, het gebreide vest met verschillende kleuren en de gebloemde jurk uit. Bij Zara was ik instant verliefd op de geruite legging en Suus vond de gebloemde rokjes heel mooi. Bij Next Direct bestelde ik een 3-pak leggings, want die zijn echt van topkwaliteit, maar ik heb ze niet op de foto gezet.

Najaarskleding bij C&A - Mama's Meisje blog

Najaarskleding bij H&M - Mama's Meisje blog

Wintercollectie bij Zara girls - Mama's Meisje blog

Nieuw voor Niene

Door naar Niene: zij had vooral bovenkleding nodig. Ik kon deze keer verrassend weinig vinden, maar het is enigszins gelukt. Bij Zara mikte ik deze drie longsleeves in ons digitale mandje: prima kwaliteit voor budget kinderkleding. Bij Next Direct vond ik nog net één donkerblauw gebloemde longsleeve in een fijne ribstof: van andere printjes was haar maat al uitverkocht. Bij C&A scoorde ik deze trui met bloemenapplicaties: hij valt in maat 122 voor Niene een beetje oversized, maar dat vind ik juist leuk. Bij H&M vond ze de jurk met konijnen-ballerina’s (is dit een woord?) en de longsleeve met konijnenprintje heeeel mooi. En spotte ik nog een salegelukje: dit setje combineert perfect met een maillot en vest.

Budget kinderkleding Zara - Mama's Meisje blog

Ervaring met C&A kinderkleding hoe valt de maat - Mama's Meisje blog

H&M salegelukjes - Mama's Meisje blog

Babycollectie najaar voor Linn

Linn gaat richting maat 98 en ik dacht dat ik dan al bij de grotere kindjes kon kijken, maar bij de meeste shops kan ik nog terecht in de babycollectie. Is toch een dingetje hoor, want daar hebben ze vaak veel leukere items voor zo’n eigenwijze peuter als zij. Bij Next Direct kon ik het gebloemde bloesje met kraagje niet weerstaan. Ze heeft al een teddy bodywarmer in de kast: perfecte combi! De denim overgooier is wat mij betreft ook een musthave voor het najaar: maillot eronder, basic shirtje en klaar. Over maillots gesproken: ik kreeg de laatste tijd vaker de vraag wat mijn ‘beste maillot kind’ tip is. Nou, dat is dus Next Direct! Deze maillots zijn van prima kwaliteit voor een prima prijs. Kijk, als ze gaan buikschuiven op straat is er geen enkele maillot die daartegen bestand is, maar deze is behoorlijk slijtvast. Ik bestelde drie verschillende kleuren voor Linn, wel in maat 92 want 98 valt vaak zo groot. Toen door naar C&A, waar ik voor Linn bestelde: een gebreid vestje, een trui met kraagje, een geruite legging en een winterjas (bontkraag kan eraf). Tot slot de Zara, waar ik de ene keer beter kan slagen dan de andere. De flared legging is niet te weerstaan, net als de trui met bloemen die een beetje oversized valt. Als laatst nog een roze longsleeve met een klein werkje erin en haar kastje is helemaal klaar voor het najaar!

beste maillot kind tip ervaring - Mama's Meisje blog

budget herfst kinderkleding C&A - Mama's Meisje blog

Zara meisjeskleding maat 98 - Mama's Meisje blog

Autumn ready: check! Welk item uit deze herfst kinderkleding shoplog vind jij het leukst? En waar shop je zelf het liefst budget kinderkleding voor je kindje(s)? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer