Benieuwd naar het recept van mijn favoriete pasta? Pasta puntpaprika is my faveee en in deze blog vertel ik hoe simpel je ‘m zelf maakt. Lees maar mee!

Variatie in het weekmenu

Zucht! Ik zit momenteel echt in een fase waarin ik amper inspiratie heb op het gebied van koken. De wetenschap dat ik nog jarenlang voor iedere dag van de week moet bedenken wat we gaan eten, geeft deze burger weinig moed. Toch krijg ik het wekelijks weer voor elkaar om een nieuw weekmenu te fabriceren, al zijn de gerechten die erop staan niet bijster origineel. We houden natuurlijk rekening met het glutenvrije dieet voor onze oudste en hebben kieskeurige kleine eters, dus eten we veelal aardappelen, vlees en groente. Toch probeer ik variatie in het weekmenu aan te brengen door – op de twee dagen dat de kinderen warm eten op de opvang – pasta’s, rijstgerechten en ovenschotels op het menu te zetten. Eentje ervan heb je al regelmatig kunnen spotten in ons weekmenu dat ik iedere dinsdag deel in mijn stories op Instagram. Pasta puntpaprika is mijn faveee pasta en ik kreeg regelmatig de vraag of ik het recept wilde delen. Ik besloot daarom een blog te maken, want dan hoef ik voortaan alleen het linkje nog te delen. Ik volg de Lazy Fitgirl methode en daarvoor is dit recept ook geschikt. Net als in mijn kidsproof lasagne recept, kies ik er ook hier voor om zelf de saus te maken. Scheelt veel in suikers en vetten! Ik vertel je in deze blog hoe makkelijk pasta puntpaprika te bereiden is!

ingredienten bereidingswijze pasta puntpaprika - Mama's Meisje blog

Ingrediënten

Voor pasta puntpaprika heb je voor 4 personen de volgende ingrediënten nodig:

 • olijfolie
 • 300 gram kipfilet
 • 4 puntpaprika’s
 • doosje kastanjechampignons
 • 500 gram volkoren fusilli
 • 1 teentje knoflook
 • 500 gram tomaten passata
 • 1 eetlepel gedroogde oregano
 • 1 theelepel uienpoeder
 • geraspte kaas 30+

Recept Pasta puntpaprika - Mama's Meisje blog

Bereidingswijze pasta puntpaprika

 • Het snijden van de puntpaprika’s is het meeste werk en neemt veel tijd in beslag. Halveer ze, snijd de zaden eruit en snijd vervolgens de puntpaprika’s in dunne reepjes.
 • Snijd de kipfilet in blokjes en de champignons – afhankelijk van wat je lekker vindt – in grove parten of in plakjes.
 • Zet ondertussen een pan water op en kook de fusilli volgens de verpakking.
 • Verwarm de olijfolie in een wok- of grote koekenpan en fruit de knoflook nadat je deze geperst hebt of in kleine stukjes gesneden hebt. Voeg vervolgens de kipblokjes toe en bak onder af en toe omscheppen tot deze rondom aangebakken zijn.
 • Voeg de puntpaprika en de champignons toe en bak dit zo’n 5 minuten op redelijk hoog vuur aan onder regelmatig omscheppen. Voeg daarna een ½ eetlepel van de gedroogde oregano en de theelepel uienpoeder toe en bak nog 1 minuut mee.
 • Voeg de passata samen met de andere ½ eetlepel oregano toe, roer alles goed door elkaar en verwarm dit nog zo’n 3 minuten op een laag vuur. Je kunt naar smaak nog peper en/of zout toevoegen, ik doe dit zelf eerlijk gezegd niet omdat wij weinig zout eten en de pasta op zichzelf al vol van smaak is.
 • Giet de pasta af en schep dit op het bord, schep daar de pastasaus overheen en bestrooi dit met de geraspte kaas.

Variatietips

Deze pasta is gemakkelijk glutenvrij te maken door de volkoren fusilli te vervangen voor een glutenvrije pasta variant. Daarnaast zou je de kipfilet kunnen vervangen voor bijvoorbeeld kalkoenfilet, runderballetjes of een vleesvervanger. En als laatste variatietip voor de pasta puntpaprika kun je de 30+ strooikaas vervangen voor geraspte mozzarella. Eet smakelijk!

Heb jij al eens pasta puntpaprika gegeten? Wat is jouw favoriete pasta? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog