Kind jarig en geen zin in urenlange knutselsessies omdat er getrakteerd moet worden? Mama’s Meisje to the rescue met een makkelijke verjaardag traktatie: in deze blog vertel ik alles over de budgetproof biggetjes traktatie die ik maakte. Lees maar mee!

Makkelijke traktatie

Een kleine drie weken geleden was onze middelste dochter jarig en iedere moeder weet wat dat betekent: trakteren op school! En dat betekent: handen in het haar! Waar ik normaal gesproken al in grote lijnen bedacht heb wat ik wil qua traktaties, had ik deze keer totaal geen plan. Een ding was zeker: het moest een makkelijke traktatie zijn. Er waren tijden dat ik flink uitpakte, zoals toen ik deze jungle diertjes maakte, maar die tijd is voorbij. Sinds ik moeder van drie kinderen ben, waarvan één met een glutenvrij dieet, heb ik daar helemaal geen tijd meer voor en eerlijk gezegd ook helemaal geen zin in. Het lot was met mij, want ik scrolde door Instagram toen ik bij een jarige een geweldig idee voorbij zag komen. Een makkelijke verjaardag traktatie: biggetjes! In deze blog vertel ik je alles over deze budgetproof traktatie die je in een mum van tijd in elkaar hebt gezet en die zéker in de smaak gaat vallen bij de jarige en zijn of haar klasgenootjes. Onderin de blog deel ik ook nog wat variatietips en ideeën!

Makkelijke verjaardag traktatie biggetjes! - Mama's Meisje blog

Biggetjes traktatie

Enerzijds wil ik best iets in elkaar knutselen, maar ingewikkelde creaties en kijk-mijn-traktatie-eens-geweldig-zijn-praktijken zijn aan mij niet besteed. Ik ben van team ‘makkelijke verjaardag traktatie’ en laat deze biggetjes traktatie daar nu op alle punten aan voldoen! Ik maakte voor 21 kinderen deze traktatie biggetjes en had nodig:

  • satéprikkers (€0,99 voor 100 stuks bij AH)
  • vegan marshmallows van Frisia (€1,99 per zakje, ik had er 1 nodig)
  • biggetjes drop van Katja (€2,39 per zakje, ik had aan 1 genoeg)
  • papieren cupcakevormpjes met leuke kleurtjes/printjes (€0,69 bij @actionnederland )

Een prima budgetproof traktatie dus, want ik was in totaal iets meer dan €6 kwijt. Je maakt de prikkers heel simpel: door in volgorde een cupcakepapiertje, marshmallow en biggetje op een satéprikker te schuiven (zie ook het filmpje hieronder). Je kunt ervoor kiezen om een tweede marshmallow of een plakkertje onder het cupcakepapiertje te doen zodat deze niet verschuift; ik vond dat persoonlijk niet nodig voor de korte tijd dat het ding in de klas te zien is. De prikkers stak ik in een blok piepschuim omwikkeld met aluminiumfolie en tá-dá: het kind kon trakteren! Good to know: deze traktatie biggetjes zijn glutenvrij én gelatinevrij, iets waar ik rekening mee hield (en niet gecheckt op andere allergenen, dus screen gerust nogmaals!).

Nog meer leuke variaties & ideeën:

Nu kan ik me voorstellen dat deze overdaad aan roze niet voor alle kinderen even leuk is. Maar je kunt deze makkelijke verjaardag traktatie ook een beetje aanpassen waardoor ie wat stoerder wordt. Katja heeft namelijk ook Apekoppen die je bijvoorbeeld kunt combineren met snoepbanaantjes of banaanpartjes en er zijn ook hele leuke Feest Biggetjes in verschillende kleuren. Een van mijn volgers stuurde me onderstaande foto op naar aanleiding van mijn filmpje: superleuk! In de reacties onder de reel die ik erover plaatste, kwam ook als tip om een kersendropje als lijfje te gebruiken onder het biggetjes dropje. En via Pinterest zag ik ook een ballerina traktatie, waarbij de marshmallow aan één kant in roze glazuur en sprinkles was gedipt. Zonder biggetjes dropje, dan heb je dus een ballerina! Onze dochter was heel blij met haar biggetjes traktatie en in de klas viel ie ook in de smaak. Moeders was ook tevreden: lekker makkelijk, daar houden we van!

apekoppen traktatie inspiratie - Mama's Meisje blog

Wat is jouw makkelijke verjaardag traktatie tip? En kende jij deze biggetjes traktatie al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog