Hieperdepiep hoera! Niene werd 2 jaar en dat zou uitgebreid gevierd worden! Niet alleen met een gezellig feestje thuis, maar ook op het kinderdagverblijf. Dat ging jammer genoeg niet door, maar de traktatie stond al klaar. Deze mama besloot eens uit te pakken en een heuse dieren traktatie in elkaar te flansen. Dat viel best wel mee, al lijkt het op het eerste oog mega veel werk. Helaas staan ze nog in de kast, maar haar feestje op de opvang houdt ze nog tegoed. In deze blog leg ik uit hoe je deze vrolijke feestbeesten maakt. Kijk je mee?

Vrolijke dieren traktatie

Jippie, we hadden weer een jarige Jet in huis! Niene werd 2 jaar en uiteraard zou ze ook trakteren op het kinderdagverblijf. Enkele weken geleden had ik alles al in huis en maakte ik in één avond alle traktaties klaar. En toen sloot het kdv vanwege het coronavirus, maar gelukkig is deze traktatie een tijdje houdbaar en viert ze haar feestje gewoon op een later moment. Ik besloot voor haar een vrolijke dieren traktatie te maken en dat mag op zich wel in de krant. Normaal gesproken ben ik namelijk aanvoerder van team makkelijk en zéker als het op traktaties aankomt. Het zal wel aan de zwangerschapshormonen liggen, want ineens vind ik fröbelen heel leuk. Wat een jeukwoord is dat! Lang verhaal kort: ik dacht dat het superveel werk was, maar dat valt reuze mee. En het resultaat is gaaf, want dit bonte gezelschap van vrolijke feestbeesten om te trakteren tovert toch een lach op ieders gezicht? Ik vertel stap voor stap hoe ik deze traktatie gemaakt heb en waar ik de benodigdheden heb gescoord. Kijk maar mee!

Party animals met mini feesthoedjes en een doosje rozijnjes op de rug traktatie - Mama's Meisje blog

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig om deze dieren traktatie te maken? We beginnen met een boodschappenlijstje:

 • Jungledieren en/of boerderijdieren. Ik kocht ze bij Action, maar HEMA heeft ook leuke jungledieren in het assortiment.
 • Doosjes rozijntjes (HEMA)
 • Inpakpapier (Action)
 • Touw (beide van Wibra)
 • Lijm (Action)
 • Stempel (Action)
 • Stempelset alfabet + cijfers (Action)
 • Washi tape in jungle look (Wibra)
 • Cupcakevormpjes (Action)
 • Labels (HEMA)
 • Mini pompoms (Wibra)
 • Schaar
 • Plakband
 • Dubbelzijdige tape

Benodigdheden dierentraktatie - Mama's Meisje blog

Mini feesthoedjes maken

Omdat het wat droogtijd vereist, kun je bij het maken van deze dieren traktatie het beste beginnen met het maken van de mini feesthoedjes. Niet ieder diertje kan een feesthoedje op, dus bepaal van tevoren hoeveel je er nodig hebt. Hiervoor heb je de volgende dingen nodig: cupcakevormpjes in verschillende printjes, plakband, lijm, mini pompoms en dubbelzijdige tape. Je maakt ze als volgt:

 1. Strijk een cupcakevormpje plat
 2. Vouw het vormpje één keer dubbel
 3. Vouw het vormpje nogmaals dubbel
 4. Draai het papiertje om je vinger in de vorm van een hoedje
 5. Plak het papiertje vast door over de lengte een plakbandje te bevestigen
 6. Plak met lijm de pompom bovenop het feesthoedje. Dit moet even drogen
 7. De dubbelzijdige tape kun je straks gebruiken om het hoedje stevig op het diertje te bevestigen. Eventueel kun je nog een reepje van de onderkant van het hoedje knippen zodat deze minder ‘hoog’ wordt. Aan jou de keus!

mini feesthoedjes maken voor dieren trakteren - Mama's Meisje blog

Pakketjes maken

Dan volgen de pakketjes die we straks op de rug van de dieren gaan binden. Dit is geen hogere wiskunde: gewoon de doosjes met rozijntjes inpakken als een mini cadeautje. Om het geheel nog wat feestelijker te maken (het zijn per slot van rekening feestbeesten), bracht ik een dun baantje washi tape aan over het ingepakte pakketje.

Jungledieren trakteren rozijntjes cadeaupapier jungle dieren - Mama's Meisje blog

Labels stempelen

Als je kindje een traktatie uitdeelt, vind ik het altijd wel leuk als er een label aan vast zit. Daarop kun je kwijt wie de jarige is en welke leeftijd hij of zij bereikt heeft! En dus maakte ik voor de dieren traktatie gebruik van deze matching labels en de schattige stempelset. Ook scoorde ik een cadeautjes stempel, die heb ik overigens niet op ieder label gebruikt! Gewoon voor de afwisseling ;) Ik plaatste de tekst: ‘yay! Niene 2‘ en maakte deze aan iedere traktatie vast.

labels stempelen om te bevestigen aan de dieren traktatie - Mama's Meisje blog

Dieren traktatie maken

Als alle losse onderdelen klaar zijn, is het tijd om de dieren traktatie in elkaar te zetten! Mijn ervaring is dat je dit het beste met z’n tweeën kunt doen om frustraties te voorkomen. Het is namelijk nogal een lastig karwei om de pakketjes stevig op de ruggen van de dieren te bevestigen zonder dat het pakketje eraf valt of het dier wankel wordt. Maar misschien ben jij wel heel handig en fix je dat gewoon even alleen ;) Ik gebruikte het zwart-witte touw om de pakketjes op de dieren te bevestigen en nam het bindtouw mee just in case. Smaken verschillen! Voordat ik het touw afknoopte, reeg ik het label eraan. Daarna plakte ik een strookje dubbelzijdige tape op een oortje, hoorn of ander gedeelte van het dierenhoofd om het feesthoedje aan te bevestigen. Even aandrukken en het zit! Klaar om te trakteren!

DIY boerderijdieren jungledieren trakteren traktaties maken tutorial makkelijk simpel doosje rozijntjes - Mama's Meisje blog

jungledieren trakteren - Mama's Meisje blog

Wat vind jij van deze vrolijke dieren traktatie? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

 

Pinterest dieren traktatie jungledieren - Mama's Meisje blog